«موسسه ثروت‌های حاکمیتی» در گزارش خود ایران را از نظر عملکرد حساب ذخیره ارزی در مقام دوازدهم جهان قرار داد.

به گزارش بینا، در گزارش موسسه مذکور، کشورهای امارات متحده عربی با ٨٧٥میلیارد دلار، نروژ ٣٩٦میلیارد دلار، عربستان ٣٠٠ میلیارد دلار، کویت ٢٥٠میلیارد دلار، روسیه ١٦٢میلیارد دلار، قطر ٦٠میلیارد دلار، لیبی ٥٠میلیارد دلار، الجزایر ٤٧میلیارد دلار،

آلاسکا ٤٠میلیارد دلار، قزاقستان ٢٢میلیارد دلار و کانادا ١٧میلیارد دلار، رتبه‌های نخستین را به‌خود اختصاص دادند.

در گزارش این موسسه، میزان مانده در حساب ذخیره ارزی ایران فقط ١٣میلیارد دلار اعلام شده است

چندی پیش رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گزارشی را منتشر کرد که در آن به بررسی عملکرد دولت نهم پرداخته بود. غلامرضا مصباحی مقدم در بخشی از گزارش خود به بیان مصارف ارزی کشور در سال‌های ٨٤ تا ٨٧ پرداخته و مقایسه‌ای با ارقام مصوب قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی ارائه کرده است.

در این گزارش آمده است؛ براساس قانون برنامه چهارم توسعه، هزینه‌های ارزی بخش دولتی در سال ١٣٨٤ معادل ١٥‌میلیارد و ٢٣٥میلیون دلار و عملکرد دولت در این بخش٤٢ میلیارد و ٦١٩میلیون دلار است. همچنین در سال ٨٦ هزینه‌های ارزی بخش دولتی براساس قانون برنامه ١٦میلیارد و ٣٢١‌میلیون دلار بوده، ولی در عملکرد دولت ٥٢میلیارد دلار محقق شده است. در این سال در‌آمدهای نفتی کشور معادل ٧٠‌میلیارد دلار بوده و با این حساب در سال گذشته باید تنها۱۸ میلیارد دلار به حساب ذخیره ارزی وارد شده باشد.

قانون برنامه برای هزینه‌های ارزی بخش دولتی در سال ٨٧ رقمی معادل ١٧میلیارد و٢٤ میلیون دلار تعیین کرده، اما عملکرد دولت در این سال ٧٠‌میلیارد دلار پیش‌بینی شده است. ارقامی که رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در گزارش خود به آن اشاره کرده، نشان از اختلاف ١٢٣ میلیارد دلاری عملکرد و هزینه‌های ارزی بخش دولتی با ارقام مصوب قانون و برنامه چهارم توسعه در سال‌های ٨٤ تا ٨٧ است.