75درصد EPS موسسه مالی و اعتباری سینا تحقق یافت
لیلا اکبرپور
عکس:‌نگار متین‌نیا
مجمع عمومی فوق‌العاده موسسه مالی و اعتباری سینا با دستور جلسه افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده به ‌منظور دریافت مجوز بانک با حضور 94درصد صاحبان سهام چهارشنبه یازدهم دی‌ماه سال جاری در ساختمان مرکزی این موسسه برگزار شد و مجمع عمومی فوق‌العاده، افزایش سرمایه موسسه مالی و اعتباری سینا از 150میلیارد تومان به 200میلیارد تومان را تصویب کرد.

این مجمع به ریاست عبدالناصر همتی نایب‌رییس و مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری سینا برگزار شد و رحمت‌اله صادقیان نماینده بنیاد مستضعفان، رودکی نماینده شرکت فولاد کاوه هرمزگان به عنوان ناظرین اول و دوم او را در برگزاری مجمع یاری کردند.
موسسه مالی و اعتباری سینا در یک نگاه
مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری سینا با یادآوری اقدام اساسی این موسسه در راستای اصلاح ساختار مالی و ورود به بورس، بهینه‌سازی شعب، پیاده‌سازی سامانه بانکداری یکپارچه الکترونیک، تودیع ۳۴۰میلیارد تومان سپرده قانونی نزد بانک مرکزی و افزایش ۳۰برابری سرمایه طی دو سال گذشته گفت: به‌رغم این اقدامات هزینه‌بر وضعیت عملکردی و درآمدی موسسه مالی و اعتباری سینا مثبت بوده و تاکنون ۷۵درصد EPS (پیش‌بینی درآمد هر سهم) تحقق یافته است.
عبدالناصر همتی با بیان اینکه با توجه به درآمدهای سه ماه آتی تا پایان سال جاری 20درصد نیز تعدیل خواهد شد خاطرنشان کرد: جذب سپرده در موسسه مالی و اعتباری سینا طی 9 ماه اول امسال معادل 10درصد رشد داشت که با توجه به بهینه‌سازی شعب، رشد جذب سپرده و سهم بازار نشانه خوبی از فعالیت موسسه است.
همتی یادآور شد: موسسه مالی و اعتباری سینا به عنوان یک نهاد پولی و مالی فعال و با سابقه در سیستم بانکی یکی از یکصد شرکت برتر کشور است که همگام با بانک‌ها و سایر نهادهای پولی و مالی موفق به کسب شاخص‌های عملکردی درخور توجهی شده است.
او افزود: موسسه سینا به‌رغم فراز و نشیب‌های بسیار و تحولات اثرگذار در بازار پول و حضور فعال رقبا، با تجهیز بیش از 25هزار میلیارد ریال توانست 4/1درصد از سهم بازار پولی کشور را کسب کند.
مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری سینا با اشاره به اینکه رقابت در عرصه بانکداری کاملا نابرابر است، اظهار داشت: مشتریان بانک‌ها را برای سپرده‌گذاری به موسسات مالی و اعتباری ترجیح می‌دهند، چرا که موسسات در مقایسه با بانک‌ها امکان ارائه خدمات ارزی، گشایش اعتبار اسنادی و صدور چک بانکی و بین بانکی را ندارند.
مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری سینا با بیان اینکه موسسات حتی امکان جذب منابع ارزان قیمت‌تر به خصوص افتتاح حساب جاری را ندارند، گفت: مزیت‌های رقابتی فوق در سال‌های گذشته، زمینه افزایش سهم بازار بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی را فراهم کرد و مشتریان بزرگی که نیاز به خدمات بانکی فوق داشتند جذب بانک‌ها شدند.
همتی افزود: موسسه مالی و اعتباری سینا برای کسب سهمی از بازار با اتکا به مزیت رقابتی ناشی از نرخ سود بالاتر نسبت به بانک‌ها به رقابت پرداخت و توانست بخشی از بازار پول را جذب کند.
همتی خاطرنشان کرد: البته رقابت در این بخش از بازار با ورود دیگر موسسات مالی و تعاونی‌‌های اعتبار بسیار دشوار شد و موسسه مالی و اعتباری سینا در این بازار ضمن حفظ سهم خود در بازار با رویکردی ضابطه‌مند به دنبال دریافت مجوز بانک بود و همپای سایر موسسات رقیب نرخ‌های سود را افزایش نداد، ضمن آنکه سپرده‌قانونی خود را تا 340میلیارد تومان نزد بانک مرکزی تودیع کرد.
او افزود: از ۲۵۰ شعبه موسسه سینا بهینه‌سازی ۱۸۰ شعبه به پایان رسیده و تا بهار سال ۸۸ بهینه‌سازی سایر شعب نیز به اتمام می‌رسد که دسترسی به بازار هدف در اقصی نقاط کشور از طریق پراکندگی مناسب شعب یکی از بهترین امکاناتی است که سیستم بانکی با ارائه خدمات مناسب و متنوع می‌توانند مشتریان و منابع بیشتری را جذب نمایند.
به گفته مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری سینا، اتصال شعب به یکدیگر از طریق سیستم متمرکز بانکی (Core Banking) امکان دیگری است که بانک‌ها به واسطه آن خدمات متنوع بانکی را به مشتریان ارائه می‌دهند که اینک موسسه سینا می‌تواند براساس آن کلیه خدمات خود را در شعب تحت پوشش به صورت Online ارائه کند.
همتی با یادآوری اینکه بانک نیازمند نیروی انسانی توانمند و ماهر در ارائه خدمات در عرصه بانکداری است، افزود: کارکنان موسسه مالی و اعتباری سینا با داشتن سال‌‌ها تجربه در ارائه خدمات بانکی نیاز موسسه را از داشتن نیروهای مجرب مرتفع می‌سازند.
مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری سینا با تاکید بر اینکه این موسسه تمام شرایط اخذ مجوز بانک را دارا است، ادامه داد: حداقل سرمایه مورد نیاز جهت دریافت مجوز بانک 200میلیارد تومان است که با تصویب مجمع عمومی فوق‌العاده سینا شرایط آمادگی دریافت مجوز را دارد.
همتی گفت: براساس مقررات بانک مرکزی، بنیاد مستضعفان باید بخشی از سهام موسسه مالی و اعتباری سینا را عرضه کند که به دنبال رایزنی‌های انجام شده با مسوولان بانک مرکزی، بنیاد بیش از یک سال فرصت برای عرضه ۴۰درصد سهام سینا به بورس را دارد که به خاطر حفظ ارزش سهام سایر سهامداران به ویژه سهامداران خرد این عرضه در بهترین شرایط بازار انجام خواهد شد. خلاصه وضعیت عملکرد و برآورد اقلام عمده سود و زیان موسسه مالی و اعتباری سینا (شامل درآمدها، هزینه‌ها و سود ویژه) طی سال‌‌های ۸۵ تا ۹۲ در جدول آمده است.