کاهش حجم سرمایه‌گذاری در اثر گسترش دامنه بحران مالی جهانی، ‌تمهید بسترهایی را در حوزه نظام بانکی برای تامین منابع مالی لازم برای کند نشدن طرح‌های داخلی می‌طلبد.

مدیرعامل بانک سرمایه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بحران مالی جهان که در حال حاضر اقتصاد بسیاری از کشورها درگیر آن هستند از بازارهای سهام و سرمایه آمریکا آغاز شده و همین مساله باعث شده کشورهایی که بیشترین ارتباط و تعامل را با اقتصاد آمریکا داشته‌اند، بالاترین حد از آسیب را متحمل شده‌اند و هزینه‌های بالایی نیز پرداخت می‌کنند.

سیدبهاء‌الدین حسینی هاشمی افزود: بر همین مبنا، اقتصاد کشور ما به علت انتزاعی که از بازارهای مالی آمریکا و کشورهای مرتبط با آن دارد،‌ کمترین اثر پذیریی مستقیم را از بحران مالی جهان دارد، ولی آثار غیرمستقیم این بحران دامنگیر ایران هم می‌شود.

وی با اشاره به افت حجم سرمایه‌گذاری در سطح جهان به عنوان یکی از پیامدهای بحران مالی فعلی تصریح کرد: بخشی از طرح‌های عمرانی داخلی ما نیازمند سرمایه‌گذاری‌های خارجی است که طبعا تحت تاثیر کاهش حجم سرمایه‌گذاری در اقتصاد جهانی قرار می‌گیرد و در صورت عدم برنامه‌ریزی دچار رکود و توقف خواهد شد. مدیرعامل بانک سرمایه عنوان کرد: راه برون رفت از این مساله، تجهیز منابع مالی بانک‌ها برای ایجاد آمادگی در راستای تامین مالی این پروژه‌ها است.

وی افزود: بی‌تردید شرایط فعلی اقتصاد جهانی بهترین فرصت را برای حضور پررنگ در حوزه جذب سرمایه‌های سرگردان خارجی که به دنبال بسترهای امنی برای سرمایه‌گذاری می‌گردند، ایجاد کرده است، از این رو با توجه به اقبالی که نسبت به بانکداری اسلامی در سطح جهان به وجود ‌آمده بانک‌های ایران می‌توانند بستر بسیار مناسبی برای جذب این سرمایه‌های خارجی باشند؛ چرا که این مساله یکی دیگر از راهکارهای افزایش قدرت پرداخت تسهیلات بانکی است.