گروه بازار پول - در نشست مشترک نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با رییس کل و اعضای هیات عامل بیمه مرکزی ایران، برنامه تحول در صنعت بیمه کشور، گزارش عملکرد صنعت بیمه و مهم‌ترین اقدامات بیمه مرکزی ایران برای توسعه صنعت بیمه، مطرح و بررسی شد.

در این جلسه که در محل بیمه مرکزی ایران برگزار شد، اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین با عملکرد و برنامه‌های صندوق تامین خسارت‌های بدنی آشنا شدند.

در این نشست، دکتر فرشباف ماهریان رییس کل بیمه مرکزی ایران با تشکر از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس برای پذیرش دعوت این سازمان، گسترش صنعت بیمه را باعث ایجاد آرامش و امنیت در افراد و جامعه و توسعه فعالیت بخش‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی توصیف کرد و با اشاره به تدوین شدن «برنامه تحول در صنعت بیمه» از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای کمک به توسعه فرهنگ بیمه یاری خواست.

دکتر فرشباف ماهریان گفت: بیمه مرکزی با برگزاری این نشست مشترک خواسته است این مفهوم را انتقال دهد که «صنعت بیمه کشور در دوره گذار است، در این دوره باید خیز بلندی در مسیر توسعه برداریم.»

رییس کل بیمه مرکزی افزود: تاکنون صنعت و دیگر فعالیت‌های اقتصادی متکی به بودجه دولت خود را چندان نیازمند به بیمه نمی‌دانستند، زیرا که خسارت‌های احتمالی آنها از طریق بودجه جبران می‌شد، اکنون هم فعالیت‌های اقتصادی و صنعت بیمه در مسیر خصوصی‌سازی قرار گرفته‌اند، صنعت بیمه که خود خصوصی می‌شود باید با ارائه پوشش‌های مناسب از موسسات دولتی که مشمول خصوصی‌سازی قرار می‌گیرند نیز حمایت کند. دکتر فرشباف ماهریان گفت: صنعت بیمه کشور ما می‌تواند در پایان برنامه پنج‌ساله پنجم نقش اول را در منطقه ایفا کند.

رییس کل بیمه مرکزی همچنین وضعیت کنونی خسارت‌های تصادفات رانندگی را یک معضل اساسی و عامل زیان شرکت‌های بیمه در رشته بیمه شخص ثالث توصیف کرد و گفت: همه ما باید کمک کنیم تا فرهنگ رانندگی در کشور اصلاح شود.

وی گفت: با تفکیک مسوولیت ارزیابی خسارت از مسوولیت پرداخت خسارت، در پی آن هستیم که ارزیابی خسارت از طریق نهاد مستقلی زیرنظر بیمه مرکزی انجام شود و خسارت‌ها از طریق شرکت‌های بیمه پرداخت گردد. وی افزود: ما معتقدیم که پرداخت صحیح و رضایت‌مندانه خسارت سبب گسترش صنعت بیمه می‌شود ولی در همین حال تصمیماتی اتخاذ می‌شود که ۱۵‌درصد از رانندگان که عمده خسارت‌های بیمه‌ای را وارد می‌کنند، حق بیمه بیشتری از ۸۵‌درصد رانندگانی که خسارت وارد نمی‌کنند، بپردازند. همچنین رییس کمیسیون اجتماعی مجلس دربارة ساختار جدید این کمیسیون و توسعه حوزه فعالیت آن توضیح داد و بر اهمیت فرهنگ‌سازی برای بیمه و اطمینان‌بخشی برای سرمایه‌گذاری‌های تحت پوشش بیمه تاکید کرد و گفت: بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه می‌توانند با فرهنگ‌سازی و اطمینان بخشی به بیمه‌گذاران به توسعه کشور کمک کنند. در همین نشست، رییس کمیته فنی بیمه مرکزی ایران به پرسش‌های مطرح شده از جانب نمایندگان پاسخ داد. وی در پاسخ به پرسش یکی از نمایندگان در باره هزینه‌های پزشکی تصادفات رانندگی گفت: شرکت‌های بیمه طی سال‌های اخیر ۱۰‌درصد از حق بیمه شخص ثالث، مازاد و سرنشین را برای هزینه مصدومان حوادث رانندگی به وزارت بهداشت می‌پردازند. این رقم در سال گذشته ۱۵۰‌میلیارد تومان بوده است و وزارت بهداشت موظف شده است که هزینه مصدومان حوادث رانندگی را به بیمارستان‌ها بپردازد و بیمارستان‌ها مکلف شده‌اند که مجروحان حوادث رانندگی را بدون فوت وقت بپذیرند و هزینه آن را از محل پرداخت‌های ۱۰‌درصدی شرکت‌های بیمه از وزارت بهداشت دریافت کنند.