افتتاح نخستین مرکز گروه مطالعات بانکداری اسلامی در قم

گروه بازار‌پول - نخستین مرکز گروه مطالعات بانکداری اسلامی در قم با همکاری بانک ملت و حوزه علمیه و زیر نظر مرکز تحقیقات و برنامه‌ریزی این بانک آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی بانک ملت‌، در این مراسم مدیرعامل‌، اعضای هیات مدیره و تنی چند از مدیران ارشد این بانک و دکتر سید عباس موسویان عضو کارگروه بانکداری بدون ربا حضور داشتند.

مدیرعامل بانک ملت در مراسم افتتاح این مرکز‌، این بانک را از بانک‌های پیشرو و پیشگام در زمینه تحقیق و پژوهش دانست و اظهار داشت: جدی ترین کارهای پژوهشی در حوزه صنعت بانکداری در کشور در مرکز تحقیقات و برنامه‌ریزی بانک ملت انجام شده است.

دکتر علی دیواندری با اشاره به فعالیت‌های مفید و موثر مرکز تحقیقات بانک ملت در بخش‌های فناوری اطلاعات‌، بهره‌وری و منابع انسانی‌، گفت: این اقدامات‌، اثرات بسیار مطلوبی در صنعت بانکداری کشور داشته است.

مدیرعامل بانک ملت با تاکید بر این نکته که جای یک گروه پژوهشی بانکداری اسلامی یا بدون ربا تاکنون خالی بوده است‌، تصریح کرد: موضوع قانون عملیات بانکداری بدون ربا که از یک سو به بانکداری حرفه‌ای و از یک طرف به شرع مقدس و قوانین فقهی ما توجه دارد یک موضوع ایستا نیست، بلکه همواره به تحقیقات پژوهشی و کاربردی نیاز دارد.

وی در مورد اهداف تاسیس مرکز گروه مطالعات بانکداری اسلامی اظهار داشت: اولین هدف‌، ایجاد مبنایی برای کارهای پژوهشی و کاربردی در زمینه بانکداری بدون ربا یا بانکداری اسلامی برای ارائه نتایج کار به واحدهای تصمیم گیر‌، قانونگذار و سیاستگذار کشور مثل بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بوده است.

دکتر دیواندری استفاده از دستاوردهای پژوهشی این مرکز در داخل بانک ملت را دیگر هدف تاسیس آن ذکر کرد و گفت: راهکارهای این مرکز می‌تواند ابتدا در این بانک مورد آزمایش قرار بگیرد و پس از مطلوب بودن نتیجه‌، به نهادهای تصمیم‌گیر پیشنهاد شود.

وی ادامه داد: در بانک ملت‌، این اشتیاق وجود دارد که راهکارهای این مرکز ابتدا در این بانک پیاده شود و پس از آن در صورت صلاحدید‌، در سایر بانک‌ها مورد عمل قرار بگیرد. مدیرعامل بانک ملت با اشاره به این نکته که نتیجه این تحقیقات می‌تواند در سطح کلان و استراتژیک مفید باشد‌، خاطرنشان کرد: دیدگاه‌هایی که در این مرکز مطرح می‌شود می‌تواند به بانک برای یافتن راهکارهای مناسب برای تعامل با جامعه به ویژه در مبحث قرض الحسنه کمک کند‌.

وی بر لزوم بازنگری در قراردادهای بانکی تاکید کرد و یادآور شد: نحوه نگارش و رویکرد عقد قراردادها میان مشتریان و بانک باید به گونه ای باشد که مشتری از مفاد آن آگاهی داشته باشد و این مرکز پژوهشی می‌تواند رویکرد جدیدی در این زمینه به بانک‌ها ارائه دهد.

دکتر دیواندری کمک به آموزش کارکنان را از دیگر فواید تاسیس مرکز گروه مطالعات بانکداری اسلامی ذکر کرد و گفت: ما در زمینه آموزش به یک مواد آموزشی نیاز داریم که به صورت سلیس‌، روان و راحت‌، مطالب مدنظر کارکنان را در زمینه اجرای عقود و قواعد بانکداری بدون ربا به آنان ارائه کند.

مدیرعامل بانک ملت اظهار امیدواری کرد که نتایج کار این مرکز باعث بهبود سطح بانکداری در کشور و گام برداشتن در جهت هرچه بهتر پیاده سازی احکام اسلام در نظام بانکی شود.