رییسکل بیمه مرکزی:
نرخ دیه کامل شخص ثالث هنوز مشخص نشده است
رییسکل بیمه مرکزی با بیان اینکه نرخ دیه کامل شخص ثالث هنوز تعیین نشده است، گفت: آییننامه نرخ دیه کامل شخص ثالث تدوین شده و در اختیار دولت قرار گرفته است که به زودی پس از تصویب دولت ابلاغ خواهد شد.
«جواد فرشباف» در گفتوگو با برنا، با اشاره به اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه کشور گفت: آنچه که در بخش مالیات بر ارزش افزوده توسط سندیکا مورد توجه قرار گرفته و به صنعت بیمه اعلام شده است، مالیات حقبیمههای مربوط به شخص ثالث مشمول ۵/۱درصد است.
وی با اشاره به قانون تصویب شده در مجلس اظهار داشت: بر این اساس نمیتوان عوارضی برای شخص ثالث تعیین کرد؛ اما ۵/۱درصد به عنوان مالیات از حق بیمههای شخص ثالث اخذ خواهد شد. رییسکل بیمه مرکزی خاطرنشان کرد: در رابطه با بیمههای عمر و پسانداز مانند موسسات اعتباری برخورد میشود و مالیات تعلق نمیگیرد؛ ضمن اینکه مصرفکنندگان باید سایر فعالیتهای بیمهای ۳درصدی که در قانون مالیات بر ارزش افزوده پیشبینی شده است را بپردازند.
وی درخصوص پرداخت دیه زن و مرد و توافقات صورت گرفته با مسوولان قوه قضائیه گفت: افرادی که حق بیمههای مازاد سرنشین را علاوهبر تعرفههای خاص بیمههای شخص ثالث خریداری میکنند، چنانچه حوادثی برای آنها اتفاق بیافتد مشمول این قانون میشوند و دیه به شکل مساوی و بدون لحاظ جنسیت، قومیت و نژاد پرداخت میشود.
فرشباف با بیان اینکه نرخ دیه کامل شخص ثالث هنوز تعیین نشده است، گفت: هماکنون آییننامه آن تدوین و در اختیار دولت قرار گرفته است و به زودی پس از تصویب دولت ابلاغ خواهد شد.
وی با اشاره به اجرایی شدن طرح مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه اظهار داشت: با توجه به اینکه زمانی که خدمات بیمهای اجرا میشود ارزش افزودهای در آن وجود ندارد و بیمهها مشمول مالیات نمیشوند، قانونگذار به این مساله توجه نکرده است؛ بنابراین دفاع کافی از این موضوع صورت نگرفته است.
رییسکل بیمه مرکزی با ذکر این نکته که قانون، خدمات بیمهای را از وصول مالیات بر ارزش افزوده مستثنی نکرده است، ادامه داد: چنانچه قرار شود در آینده اصلاحیهای برای مالیات بر ارزش افزوده تعیین شود طبیعتا ما طی فرآیندی پیشنهادات لازم را به دولت خواهیم داد؛ ولی در حال حاضر ضرورتی در اصلاح قانون نمیبینم.
فرشباف با اشاره به نقش بیمه در توسعه اقتصادی کشورها اظهار داشت: بیمه ارتباط متقابلی با توسعه دارد و میتواند کمککننده توسعه و به نوعی بستر رشد و توسعه را فراهم کند.
تهیه بیمهنامه شخص ثالث با بخشودگی جرائم دیرکرد فقط تا ۲۰ دی ماه
کلیه دارندگان و رانندگان وسایل نقلیه موتوری، درون شهری و برون شهری و موتورسیکلت کمتر از یک ماه مهلت دارند نسبت به تهیه بیمهنامه شخص ثالث با بخشودگی جرائم دیرکرد اقدام کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی، سیدحمید پورمحمدی، معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی طی اطلاعیهای اعلام کرد: «قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسوولیت همگانی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث» پس از موافقت در جلسه علنی مورخ ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۷ مجلس شورای اسلامی به رییسجمهور و در تاریخ ۳۱/مرداد/۸۷ جهت اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شد که از تاریخ ۲۰ شهریور ۸۷ لازمالاجرا است.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: در تبصره ۷ ماده ۱۱ این قانون آمده است، آن دسته از دارندگان وسایل نقلیه که فاقد بیمهنامه شخص ثالث هستند و براساس قانون مشمول جریمه هستند، به مدت ۴ ماه از تاریخ ۲۰ شهریور ۸۷ لغایت ۲۰ دی ماه ۸۷ مهلت دارند نسبت به تهیه بیمهنامه شخص ثالث با بخشودگی جرائم دیرکرد اقدام کنند.
ارسال نظر