رییس کل بیمه مرکزی در واکنش به اظهارات مشاور وزیر دادگستری:
مقاومتی در برابر اجرای قانون وجود ندارد
اگر قرار باشد امتیاز فروش بیمه شخص ثالث از شرکتهای بیمه گرفته شود بیمه مرکزی و شورای عالی بیمه تصمیم میگیرند.
جواد فرشباف ماهریان، رییس کل بیمه مرکزی در گفتوگو با ایلنا با بیان این مطلب و در واکنش به اظهارات وزیر دادگستری مبنی بر اینکه اگر بیمهها برای اجرای قانون بیمه شخص ثالث بیم ورشکستگی دارند دولت راسا وارد عمل میشود، گفت: بیمه شخص ثالث جز فعالیتهای بیمه تجاری و جزو قانون بیمه مرکزی است و اگر قرار باشد از این سیستم خارج شود شورای عالی بیمه و بیمه مرکزی تصمیم میگیرد.
وی افزود: طی عملکرد ده سالهای که از شرکتهای بیمه داریم، میزان سود و فروش ۱۰۱ به ۱۰۰ است، در واقع شرکتهای بیمه از فروش بیمهنامه شخص ثالثها منفعت نمیکنند که البته این یک چیز غیرمعمولی هم نیست و نباید انتظار سوددهی از شخص ثالث را داشت.
فرشباف ماهریان با اشاره به میزان تعرفهها در قانون جدید شخص ثالث ابراز داشت: در قانون جدید قیمت تمام شده را مبنا قرار دادند.
رییس بیمه مرکزی در پاسخ به این سوال که بسیاری از شرکتهای بیمه اعلام کردند در صورت اجرای این قانون بدون تجدید نظر در میزان تعرفهها ورشکست میشوند، گفت: در مورد تعرفهها بعد از اینکه دولت تصویب کرد، میشود اظهارنظر کرد. شاید دولت رقمهایی را تصویب کند که سوددهی شان خیلی هم خوب بشود.
وی با بیان اینکه قانون بیمه شخص ثالث به ۷ آییننامه نیاز دارد، گفت: بخشهایی از قانون نیازمند آییننامه است که آییننامهها باید تنظیم شود و برخی از آنها را دولت تصویب کند، شورای عالی بیمه به محض نهایی شدن این آییننامهها آن را ابلاغ میکند.
فرشباف خاطرنشان کرد: به استثنای مواردی که مربوط به آییننامه است که دولت باید تصویب کند بقیه مفاد قانون در حال اجرایی شدن است. یکی از آییننامهها تدوین شده، محوریترین آییننامهها بحث شخص ثالث بود که تدوین و تقدیم دولت شده، آییننامهای مربوط به کمیسیون حل اختلاف متعلق به قوه قضائیه بوده که هفته پیش که در خدمت آیتالله شاهرودی بودیم در آنجا نهایی شد که ایشان قرار شد ابلاغ کند. میماند ۵ آییننامه دیگرکه ۳ آییننامه اصلی مربوط به صندوق است و به زودی خدمت دولت ارائه میدهیم دوتا هم مربوط به وزارت کشور است که مربوط به حوادث است و کسانی که حادثهسازی میکنند. در حال حاضر وزارت کشور در حال بررسی است و بهزودی اعلام میشود بقیه موارد قانون به نحو مطلوبی در حال اجرا است.
رییس بیمه مرکزی افزود: در رابطه با تعرفه و سیستم سازماندهی بیمه شخص ثالث شورای عالی بیمه تصمیم گرفته، آییننامهاش را هم به دولت تقدیم کرده است در حال حاضر در دولت است و به محض اینکه نهایی شود اجرا میشود.فرشباف ماهریان در پاسخ به این سوال که چرا بیمهها با وجود ابلاغ قانون بیمه شخص ثالث برای اجرای آن مقاومت میکنند؟ ابراز داشت: به نظر من مقاومتی در اجرای قانون نیست، در این مملکت قانون بیمه شخص ثالث از ۲۰ شهریور درحال اجرا شدن است، من این را به عنوان رییس بیمه مرکزی میگویم.
وی در خصوص اینکه رحیمی اصفهانی مشاور وزیر دادگستری از عدم اجرای این قانون و مقاومت شرکتهای بیمه، گلایهمند است، افزود: کدام مقاومت؟ کی گفته اجرایی نمیشود؟ مگر میشود کسی جلوی قانون بایستد. از رحیمی اصفهانی بپرسید. مگر کسی میتواند جرات کند جلوی اجرای قانون را بگیرد. ما چه کاره هستیم که جلوی قانون را بگیریم.
رییس بیمه مرکزی در پاسخ به این سوال که مشاور وزیر دادگستری اعلام کردند که شما به وزیر دادگستری نامهای در خصوص تعرفهها نوشتید، آیا درخواست خاصی را در نامه مذکور مطرح کردید؟ گفت: من نامهای در خصوص تعرفه بیمه شخص ثالث به وزارت دادگستری ننوشتم. نامهای که به دادگستری نوشتم پوششهای صندوق تامین خسارات بدنی بود که گفتیم، اگر درآمدهایی که در شخص ثالث اشاره شده در شش ماه دوم را وصول کنیم ۲ هزار نفر را برای پوششهای جدید صندوق تامین خسارات بدنی میپذیریم.
فرشباف با اشاره به روند فعالیت بیمههای خصوصی در کشور نیز ابراز داشت: در حال حاضر سهم بخشخصوصی در بازار بیمه حدود ۲۵درصد است با واگذاری این سه شرکت حدود ۵۵درصد بازار بیمه دراختیار بخشخصوصی قرار میگیرد که طی این مدت کوتاه یک حرکت خیلی انقلابی در چارچوب عملیاتی شدن اصل ۴۴ است.وی تصریح کرد: ما دنبال تعداد زیاد شرکتها نیستیم، ما به دنبال افزایش سرمایه آنها و پذیرش مسوولیتهایی که در بازار دارند هستیم، افزایش سرمایه بیمههای جدید و تنوع خدماتی که به وجود میآید برای ما مهم است.
فرشباف افزود: پوششهای بیمهای جدید که به وجود بیاید مهم است.
صرف افزایش تعداد برای ما مهم نیست هرچند که ما الان ۴ شرکت بیمهای برای تاسیس در دست بررسی داریم که این غیر از ۳ شرکت بیمهای است که به تازگی تاسیس شدند.
ارسال نظر