یک کارشناس صنعت بیمه گفت: متاسفانه استراتژی مناسب و دید بلند‌مدت برای بیمه‌های عمر در شرکت‌های بیمه وجود ندارد و باید شرکت‌های بیمه واحد مستقلی در ارتباط با این نوع بیمه ایجاد کنند.

افشین بزنگانی در گفت‌و‌گو با ایسنا، با بیان این مطلب افزود: تنوع در بیمه‌های عمر کشور ما کم است به طوری که بیمه‌های عمر فعلی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای افراد جامعه باشد و این در حالی است که در کشوری مانند هندوستان ۱۲۷ نوع بیمه عمر وجود دارد.

این مدرس دانشگاه علمی کاربردی مشهد با بیان اینکه یکی از موانع توسعه بیمه‌های عمر در کشور پایین بودن درآمد سرانه و قدرت اقتصادی جامعه است، اظهار کرد: این عامل باعث می‌شود بیمه عمر در سبد خانوارهای ایرانی قرار نگیرد یا اولویت پایین‌تری داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: ضعف اطلاع‌رسانی و عدم آگاهی بخش عظیمی از جامعه از وجود بیمه‌های عمر نیز یکی دیگر از موانع توسعه این نوع بیمه‌هاست؛ چرا که عدم کارایی شیوه‌های فروش و عدم تشریح مناسب تعهدات و پوشش‌های این نوع بیمه از سوی فروشندگان، موجب ناآگاهی بخش عظیمی از جامعه از وجود بیمه‌های عمر است.

بزنگانی به نبود شرکت تخصصی بیمه عمر در کشور اشاره و تصریح کرد: وجود شرکت‌های تخصصی بیمه عمر در کشور به دلیل متفاوت بودن نحوه بازاریابی و فروش این نوع بیمه‌ها ضروریست. مسوول بیمه عمر و تامین آتیه بیمه پاسارگاد منطقه ۲، ادامه داد: متاسفانه بینشی صحیح در ارتباط با حق بیمه‌های دریافتی از محل بیمه‌های عمر نسبت به سایر بیمه‌ها وجود ندارد در صورتی که باید تفاوت اساسی بین سرمایه‌گذاری حق بیمه‌های دریافتی عمر و سایر بیمه‌ها قائل شد.

وی با تاکید بر اینکه اکثر نیروهای انسانی شاغل در صنعت بیمه فاقد تحصیلات بیمه‌ای بوده و صرفا به صورت تجربی بیمه را فراگرفته‌اند، عنوان کرد: ضعف بیمه به دلیل ماهیت خاطر خود نیازمند افرادی با توانایی‌های خاص در برقراری رابطه و داشتن تجربه و تخصص مرتبط است که این تخصص و توانایی‌ها باید در پرسنل اداری شرکت‌های بیمه و همچنین نمایندگان، بازاریابان و کارگزاران بیمه وجود داشته باشد.