اصلاحیه
رشد نسبت خسارت در صنعت بیمه جبری است
گروه بازار پول- پیرو درج خبر «بیمههای خصوصی ۲۳درصد بازار بیمه را از آن خود کردند» از خبرگزاری ایلنا در صفحه ۱۳ روز ۱۶/۰۹/۸۷ در روزنامه دنیای اقتصاد، نسبت خسارت ۷۷درصدی در شرکت بیمه دی به اشتباه ۷۷درصد خسارت پرداختشده از کل خسارات پرداختی توسط بیمههای خصوصی به چاپ رسیده است که ... بدینوسیله اصلاح و برای تنویر افکار عمومی به ویژه سهامداران و بیمهگذاران این شرکت بیمه خصوصی توضیحاتی در مورد نسبت خسارت بیمه دی در ادامه میآید:
نسبت خسارت (Loss Ratio) عبارت از میزان خسارت پرداختی به انضمام خسارات معوق تقسیم بر حق بیمه دریافتی است.
دلایل رشد نسبت خسارت در بیمه دی
براساس آمار منتشره از سوی بیمه مرکزی ایران نسبت خسارت در بازار بیمه کشورمان در ۶ماهه اول امسال معادل ۹/۴۷درصد است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش داشت.
رشد خسارات در رشتههای آتشسوزی، باربری، درمان، هواپیما و نفت و انرژی موجب افزایش نسبت خسارت در بازار بیمه کشور شده تا جایی که رشتههای سوددهی مانند آتشسوزی و باربری را نیز در جرگه رشتههای زیانده قرار داده است که هر کدام دلایل خاص خود را دارد.
افزایش ۴/۸واحدی نسبت خسارت رشته درمان با داشتن ۶/۱۴ درصد سهم از خسارات پرداختی در مقابل ۱/۱۰ درصد سهم از حق بیمههای تولیدی بازار دلیل اصلی افزایش نسبت خسارت در بازار بیمه کشورمان است.
افزایش دستمزد عمل جراحی، داروهای وارداتی و اقلامهای بیمارستانی، هزینههای درمانی را به شدت افزایش داده و ثبات نرخ حق بیمههای درمانی تناسب میان حق بیمه دریافتی و خسارت پرداختی در پرتفوی بیمههای بازرگانی را از بین برده است.
در واقع رشته درمان در پرتفوی صنعت بیمه از رشد جبری حق بیمه و خسارات پرداختی برخوردار است که از جرگه اختیار صنعت بیمه خارج است. رشد اندک حق بیمههای درمان به خاطر افزایش قابل توجه سقف تعهدات بیمهنامههای مکمل درمان موجب برهمزدن معادلات بیمهای شده است.
بیمه دی که دارای سهامداران عمدهای مانند خانواده معظم شهدا است در کنار ارائه سایر خدمات بیمهای در رشته درمان فعالیت قابل توجهی دارد و نسبت خسارت در این شرکت را در ۶ ماهه اول امسال به ۹/۷۷درصد رسانده است.
پرتفوی بیمه دی در سال ۸۴ که اولین سال فعالیت آن بود معادل ۷۶میلیارد ریال بود که در سال ۸۵ به ۱۷۶میلیارد ریال افزایش یافت. حق بیمههای تولیدی بیمه دی در سال ۸۶ با کسب ۴۳۷میلیارد ریال پرتفوی رشد قابل ملاحظهای داشت و این شرکت را در میان ۱۷ شرکت بیمه خصوصی در رتبه پنجم قرار داد.
رشد سهم رشتههای درمان گروهی، عمر و حوادث گروهی، استراتژی این شرکت بود و بیمه دی با انعقاد قرار داد با اکثر بیمارستانهای کشور و ارائه کارت درمان برای بیمهگذاران اقدام به سرویسدهی کرد تا ضمن ارائه خدمات به بیمهگذاران سهامدار زمینه را برای جذب مشتریان با پرتفوهای متنوعتر فراهم نمایند.
سخن آخر
بحث ضریب خسارت در رشتههای اتومبیل به ویژه ثالث، درمان و آتشسوزی مطلبی است که باید مورد توجه بیمه مرکزی قرار گیرد.
وضعیت رشته شخص ثالث که با تدوین آییننامه اجرایی آن در شورایعالی بیمه و ارائه به هیات دولت در روزهای آینده مشخص میشود، اما رشته آتشسوزی که به خاطر نرخشکنیهای غیر اصولی در بازار موجب شده تا ضریب خسارت آتشسوزی از شخص ثالث هم بیشتر باشد زنگ هشداری است تا بیمهمرکزی سندیکای بیمهگران برای کنترل ضریب خسارت این رشته اقدام کنند.
رشته درمان گروهی که جزو خدمات اصلی بیمهگران است و مشتریان از این صنعت توقع دارند این نیاز را به درستی تامین کنند و خطرات آن را تحت پوشش قرار دهند، رشتهای نیست که بیمهگران بتوانند از صدور بیمهنامه آن شانه خالی کنند، اما شورایعالی بیمه در این شرایط باید نرخ حق بیمهها را با توجه به هزینههای خسارات اصلاح نماید.
ارسال نظر