نوسان قیمت طلا در محدوده 820 دلار

گروه بازار‌پول - بهای جهانی طلا با ۱۸دلار افزایش در آغازین روز معاملات هفتگی به ۸۲۰دلار رسید.

معامله هر اونس طلا برای تحویل فوری روز گذشته با یک روند صعودی قیمت آغاز شد که افزایش موقت بهای نفت و کاهش نرخ اعتماد مصرف‌کننده در آلمان دلیل این رشد اعلام شد. اگر چه پس از رسیدن به حد ۸۲۰دلار بلافاصله نرخ طلا رو به کاهش نهاد و تا حد ۸۱۸دلار پایین آمد. برخی از تحلیل‌ها حاکی از آن است که اعلام کاهش تولید نفت توسط اوپک در آغاز موجب رشد بهای طلا شد که اعلام نظر کارشناسان مبنی بر کافی نبودن میزان کاهش تولید نفت اعلام شده از سوی اوپک در آستانه اجلاس آتی آن برای به تحرک واداشتن تقاضای کل و رشد قیمت آن کافی نبوده و از بهای نفت با افت مجدد قیمت به محدوده ۴۹دلار بازگشت. از طرفی فروش آنی و حراج طلا در نرخ ۸۲۰دلار توسط برخی سرمایه‌گذاران به روند نزولی مجدد طلا دامن زده است.

در بازار داخلی نرخ انواع سکه تغییر قابل ملاحظه‌ای نداشت. در عوض نرخ دلار آمریکا با ۴ تومان رشد قیمت به ۱۰۴۰تومان رسید و بهای یورو نیز با ۳تومان افزایش قیمت به ۱۳۰۱تومان رسیده است.

فروش قسطی طلا به ضرر خریدار

رییس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه خرید قسطی طلا به نفع خریدار نیست، گفت: فروش قسطی طلا از سوی برخی واحدهای صنفی در بازار طلا به نفع خریدار نبوده و ممنوع است.

کوروش گوهربین در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: فروش قسطی طلا برخلاف قوانین صنفی بوده و ممنوع است، اما اینکه بخواهد قانونی وضع شود تا این کار جرم محسوب شود غیر ممکن است.

وی افزود: محسوب نشدن جرم برای فروش قسطی طلا به این دلیل است که این معامله طبق توافق فرد فروشنده و خریدار صورت می‌گیرد، اما به هر حال باید خریداران طلاهای قسطی توجه داشته باشند که این معامله به نفع خریدار نخواهد بود.

گوهربین با بیان اینکه خریداران طلای قسطی توجه داشته باشند که در زمان خرید طلا فاکتور به نرخ روز دریافت کنند، تاکید کرد: ضرر خریداران طلای قسطی این گونه خواهد بود که چون فروشنده علاوه بر قیمت طلا، کارمزد و ۷ درصد سود نیز دریافت می‌کند، قیمت تمام شده طلای خریداری شده به شدت بالا رفته و به ضرر خریدار خواهد بود. رییس اتحادیه طلا در خصوص فروش طلاهای دست دوم در بازار گفت: کهنه‌فروشی طلا خلاف مقررات صنفی است و با متخلفان این موضوع برخورد می‌شود.