معاون بانک مرکزی با اشاره به افزایش تقاضا برای وام خبر داد:
تنها ۲۰درصد متقاضیان به تسهیلات بانکی دسترسی دارند
بانک مرکزی با خط اعتباری شش هزار میلیارد تومانی در تلاش است که طرحهای نیمه تمام و آماده بهرهبرداری را هر چه سریعتر عملیاتی کند.
دکترحیدر مستخدمین حسینی، معاون پارلمانی بانک مرکزی در گفتوگو با ایسنا درباره توافقهای صورت گرفته بین وزارت مسکن و بانک مرکزی مبنی بر ارائه تسهیلات به مسکن مهر گفت: در حال حاضر شتاب و موج سنگینی برای دریافت تسهیلات در اقتصاد کشور به وجود آمده که این شتاب از سه سال گذشته تاکنون تعداد ۸/۲ نفر را به پنج نفر رسانده و این مساله به این مفهوم است که در سهچهار سال گذشته به ازای هر ۸/۲ نفر یک نفر میتوانسته تسهیلات از نظام بانکی دریافت بکند و امروز به ازای هر پنج نفر یک نفر میتواند تسهیلات بگیرد.
وی ادامه داد: این مساله نشان میدهد که تقاضا برای دریافت تسهیلات افزایش پیدا کرده و متاسفانه منابع به اندازه کافی افزایش پیدا نکرده است.
مستخدمینحسینی به رشد جمعیت جوان بعد از انقلاب اشاره کرد و افزود: جوانان ما نیاز به سرمایهگذاری و حضور فعال در بازار کار دارند و بخش دولتی نیز قرار نیست که تعداد نیروهای انسانی خود را اضافه کند و براساس اصل ۴۴ قانون اساسی دولت باید تصدیهای خود را واگذار کند و بخش خصوصی باید فعال شود تا جوانان در این بخشها فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه تقاضا برای دریافت تسهیلات افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: این مساله باعث شده که مدیران ارشد و تصمیمگیران پولی و مالی اولویتبندی لازم را از بین گزینههای مختلف برای اجرای طرحها کنند و این اقدام تنها معطوف در حوزه مسکن نیست.
معاون بانک مرکزی تاکید کرد: بانک مرکزی در تمام حوزهها فعالیت لازم را انجام میدهد و در حال حاضر اقدام به وام ۳۰میلیون تومانی ساخت مسکن کرده ولی به دلیل منابع محدود نمیتواند به میزانی که متقاضیان نیاز دارند تقاضاها را پاسخ بدهد.
وی اضافه کرد: نه تنها در بخش مسکن بلکه در بخش صنعت نیز شاهد چنین مشکلاتی هستیم و به عنوان مثال طرحهای زود بازده در کنار واحدهای تولیدی به علت منابع محدود نیز دچار مشکل میشوند.
مستخدمینحسینی با بیان اینکه سعی بانک مرکزی بر این است که بتواند توازنی را بین واحدهای مختلف برقرار کند، تاکید کرد: هدف بانک مرکزی تمرکز در یک بخش خاص و غفلت از بخشهای دیگر نیست و هدف بانک مرکزی اولویتبندی برای طرحهایی است که نیمه تمام یا در حال اتمام هستند.
ارسال نظر