شورای پول و اعتبار در اولین فرصت تشکیل جلسه می‌دهد

گروه بازار پول - رییس کل بانک مرکزی گفت: شورای پول و اعتبار در اولین فرصت تشکیل جلسه می‌دهد.

محمود بهمنی در خصوص دلیل تاخیر در برگزاری جلسه شورای پول و اعتبار اظهار داشت: مشکلی برای برگزاری جلسه شورای پول و اعتبار وجود ندارد.

وی تاکید کرد: اتفاق خاصی برای عدم برگزاری جلسه شورا نیفتاده و ما هیچ مشکلی برای برگزاری نشست شورای پول و اعتبار نداریم. در حالی بهمنی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس این خبر را اعلام کرده که سه هفته از زمان ابلاغ دستور برگزاری این شورا از سوی ریاست‌جمهوری می‌گذرد و هنوز این شورا تشکیل جلسه نداده است. گرچه یکی از مقامات بانک مرکزی از تغییر در اعضای این شورا خبر داده، اما خبرگزاری ایلنا گزارش داده که در حالی که اعلام شده با ابلاغ مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای پول و اعتبار فعالیت خود را از سر خواهد گرفت، بانک مرکزی به دلیل عطف به‌ماسبق شدن قانون اداره شورا به یک سال اخیر، از تشکیل جلسه شورای پول و اعتبار بازمانده است. حیدر مستخدمین حسینی، معاون پارلمانی و امور حقوقی بانک مرکزی با بیان اینکه شبهه ایجاد شده در روند برگزاری جلسات شورای پول و اعتبار قانونی نیست، افزود: باید جلسات شورای پول و اعتبار همانند گذشته در بانک مرکزی تشکیل شود.

وی گفت: براساس قانون، این طور عنوان شده است که کمافی‌السابق در چارچوب قانون قبلی که شوراها ایجاد می‌شد، شورای پول و اعتبار هم ایجاد شود.

مستخدمین حسینی خاطرنشان کرد: مبنای قانونی برای عدم تشکیل جلسات شورای پول و اعتبار وجود ندارد. معاون پارلمانی و امور حقوقی بانک مرکزی اظهار داشت: قانون در ۸/۶/۸۷ ابلاغ شده است و باید هرچه زودتر جلسات شورا برگزار شود. وی خاطرنشان کرد: دیروز نیز در جریان حضور رییس‌جمهور در مجلس شورای اسلامی جمعی از نمایندگان مجلس نسبت به برگزار نشدن جلسات شورای پول و اعتبار به رییس‌جمهوری تذکر دادند.

در عین حال خبرگزاری ایلنا تصریح کرده است: دولت تشکیل جلسات شورای پول و اعتبار را به تعویق انداخته است تا تصمیم‌گیری در خصوص مسائل پولی و بانکی همانند گذشته در کمیسیون اقتصادی دولت صورت پذیرد. در تازه‌ترین تصمیم‌گیری در خصوص مسائل پولی و بانکی، نرخ کارمزدها در کمیسیون اقتصادی دولت به جای شورای پول و اعتبار تصویب شد. در این راستا حیدر مستخدمین حسینی، معاون حقوقی و پارلمانی بانک مرکزی در گفت‌وگو با ایسنا نیز درباره تشکیل نشدن جلسات شورای پول و اعتبار با اشاره به اینکه هیچ مانع حقوقی برای تشکیل نشدن این شورا وجود ندارد، عنوان کرد: بعد از اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام با تایید و ابلاغ ریاست جمهوری در ششم آبان ماه مصوبه این بخش‌نامه را برای اجرا به دستگاه‌ها فرستادند، بایستی بر طبق قانون این شورا تشکیل جلسه می‌داد.

وی ادامه داد: بر این اساس تاکنون سه هفته از تشکیل و احیای شورای پول و اعتبار می‌گذرد، ولی این شورا تشکیل جلسه نداده و این مساله در حالی است که تمام زمینه‌ها برای تشکیل شورای پول و اعتبار وجود دارد.

معاون حقوقی و پارلمانی بانک مرکزی با بیان اینکه احیای مجدد شورای پول و اعتبار به بانک مرکزی ابلاغ شده ولی تا به امروز برای تشکیل جلسه تصمیمی اتخاذ نشده است، تصریح کرد: تشکیل شورای پول و اعتبار یک قانون رسمی است که از سوی رییس جمهور ابلاغ شده و اگر رییس جمهور تمایلی به تشکیل این جلسه نداشتند، قطعا این قانون را ابلاغ نمی‌کردند.

مستخدمین حسینی تاکید کرد: بهانه‌ای برای تشکیل شورای پول و اعتبار وجود ندارد؛ چراکه همه زمینه‌های قانون برای تشکیل این شورا وجود دارد و به نظر می‌رسد که بانک مرکزی باید هر چه سریع‌‌تر شورای پول و اعتبار را تشکیل دهد.

شورای پول و اعتبار مردادماه سال گذشته بر اساس مصوبه شورای‌عالی اداری در شورای‌عالی مدیریت و برنامه‌ریزی و سپس در بهمن ماه بر اساس مصوبه هیات وزیران در کمیسیون اقتصادی دولت ادغام شد.

این مصوبه پس از دو بار رفت و برگشت میان مجلس و شورای نگهبان در نهایت به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده بود.

طهماسب مظاهری، رییس‌کل سابق بانک مرکزی به‌طور جدی به‌دنبال احیای دوباره شورای پول و اعتبار بود و یکی از موضوع‌هایی که همواره به دنبال آن بود همین مساله بود که هیچ‌گاه در زمان وی محقق نشد.

سرانجام مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور اکثریت اعضا تشکیل جلسه داد و تصویب کرد که ۱۸ شورای‌عالی حذف یا ادغام شده از جمله شورای پول و اعتبار با حفظ اختیارات، وظایف و اعضای آنها همچون گذشته براساس قوانین ذی‌ربط تشکیل و اداره شوند.

شورای پول و اعتبار به‌منظور مطالعه و اتخاذ تصمیم درباره سیاست کلی بانک مرکزی و نظارت بر امور پولی و بانکی کشور، عهده‌دار وظایف مهمی همچون اظهارنظر در مسائل بانکی، پولی و اعتباری کشور و همچنین اظهار‌نظر نسبت به لوایح مربوط به وام یا تضمین اعتبار و هر موضوع دیگری که از طرف دولت به شورا ارجاع می‌شود، است.