طرح تحول  صنعت بیمه در راه وزارت اقتصاد

گروه بازار پول - رییس کل بیمه مرکزی ایران در همایش هم‌اندیشی روسای سازمان امور اقتصادی و دارایی و مدیران امور مالیاتی کل استان‌‌ها گفت: برنامه تحول در صنعت بیمه کشور تهیه شده است و بیمه مرکزی پس از بررسی نهایی، آن را به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارائه خواهد داد.

به گزارش روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی، طرح تحول صنعت بیمه به منظور تقویت نقاط قوت و مرتفع نمودن نقاط ضعف و گشودن چشم‌اندازهای نوینی برای صنعت بیمه مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.

جواد فرشباف، رییس کل بیمه مرکزی ایران در خصوص تشکیل کارگروه برنامه تحول در صنعت بیمه کشور گفت: کارگروه برنامه تحول و کارگروه‌های تخصصی آن، با مسوولیت بیمه مرکزی ایران و شرکت‌های بیمه دولتی، همکاری شرکت‌های بیمه خصوصی و مشارکت برخی از صاحب‌نظران در صنعت بیمه تشکیل شده است. وی افزود: توجه به خرد جمعی و دیدگاه‌های صاحب‌نظران اجرایی و علمی صنعت بیمه، مواجهه کارآمد با چالش‌های اساسی صنعت بیمه، آینده‌نگری‌ نسبت به محیط درونی و بیرونی صنعت بیمه، حرکت در مسیر تحقق فرمایشات رییس‌جمهور درخصوص تحول در صنعت بیمه کشور، حرکت در مسیر سیاست‌های کلی اصل۴۴ و حرکت در مسیر تحقق چشم‌انداز ۲۰ ساله از اصول شش‌گانه کارگروه برنامه تحول در صنعت بیمه کشور است.

فرشباف، رییس شورای عالی بیمه مرکزی، ضریب نفوذ بیمه بالاتر از متوسط جهانی، عدالت در عرضه خدمات بیمه‌ای به دهک‌های درآمدی و تعادل در پوشش بیمه‌ای مناطق مختلف کشور، پایداری و ثبات در ارائه خدمات بیمه‌ای، ارزانی و

همه جانبه بودن عرضه خدمات بیمه‌ای به خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و مشتریان خارجی و تجاری، رقابتی و حرفه‌ای بودن صنعت بیمه کشور را از اهداف کلان در صنعت بیمه دانست.

فرشباف تاکید کرد: تمامی مباحث اقتصادی نشان دهنده این موضوع است که برنامه‌ریزی برای این صنعت می‌تواند موجب گسترش و توسعه اقتصادی شود به طوری که تعامل دوطرفه بین توسعه و بیمه می‌تواند شرایط مناسبی را برای رفاه جامعه فراهم آورد.رییس کل بیمه مرکزی درخصوص بررسی راهکارهای توسعه بیمه در استان‌های کشور گفت: بیمه مرکزی ایران باحضور در نشست‌های شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان‌های کشور، پس از شناسایی قابلیت‌های اقتصادی و صنعتی آنها، برنامه توسعه ‌انواع رشته‌های بیمه‌ای متناسب با نیازهای هر استان و شهر را ارائه خواهد داد.رییس کل بیمه مرکزی ایران با تاکید بر ضرورت تعمیم فرهنگ استفاده از بیمه و تنوع بخشی از خدمات بیمه‌ای و عرضه پوشش‌های جدید بیمه‌ای، زیر پوشش بیمه نبودن قسمت اعظمی از سرمایه‌های اقتصادی را مهمترین عامل بازدارنده برای توسعه کشور دانست و گفت: متاسفانه پوشش بیمه‌ای در کشور بیشتر شخص ثالث یا اجباری است و بخش اعظمی از سرمایه‌های کشور حالت بیمه‌ای مناسب ندارند.وی افزود: در کشورهای توسعه‌یافته صنعت نفت که از صنایع پرخطر محسوب می‌شود قبل و بعد از اجرای طرح‌ها بیمه می‌شوند در حالی که در کشور ما قسمت مهمی از صنایع این بخش یا بیمه نیست یا در خارج از کشور بیمه شده است.

بخش‌های اساسی کشور بیمه نیستند

رییس بیمه مرکزی ایران بر توسعه بانک‌های سرمایه‌گذاری در کشور تاکید کرد. به گزارش (ایسنا)، جواد فرشباف در سومین همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری در آذربایجان غربی با اشاره به راهکارهای توسعه بهره برداری از ظرفیت‌های بالقوه اقتصادی تصریح کرد: ضرورت توسعه بانک‌های سرمایه‌گذاری (شرکت تامین سرمایه) در بازار سرمایه و تقویت تقاضا در صنعت بیمه با نوآوری و پژوهش به عنوان مکمل بازارهای مالی از جمله این راهکارها هستند. وی ادامه داد: طبق بند ۱۸ ماده یک قانون بازار اوراق بهادار مصوب مجلس شورای اسلامی، شرکت تامین سرمایه شرکتی است که به عنوان واسطه بین ناشر اوراق بهادار و عامل سرمایه‌گذاران فعالیت می‌کند و می‌تواند فعالیت‌های کارگزاری، معامله‌گری، بازارگردانی، مشاوره، پذیره‌نویسی و تعهد پذیره‌نویسی و فعالیت‌های مشابه را انجام دهد.

وی با بیان اینکه بانک‌های سرمایه‌گذاری در دنیا به سه صورت بانک سرمایه‌گذاری مستقل، بانک هلدینگ و مجتمع‌های مالی فعالیت داشته‌اند، اظهار کرد: در ایران پس از ملی شدن بانک‌ها و حاکمیت اقتصاد دولتی و تامین منابع پروژه‌ها از اعتبارات دولت، انگیزه سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی تضعیف شد اما بعد از ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی ضرورت فعالیت مجدد شرکت‌های تامین سرمایه برای تسهیل در واگذاری سهام دولتی احساس می‌شود.

وی با اشاره به صنعت بیمه نیز اذعان کرد: اکثر سرمایه‌های کشور حتی سرمایه‌های فیزیکی که قابلیت بیمه شدن را دارند متاسفانه حتی در حداقل‌های ظرفیت و پتانسیل تولید ناخالص داخلی، پوشش بیمه‌ای نداشته است.

رییس بیمه مرکزی ایران با بیان اینکه بیمه اهرمی مابین تولید و افزایش سرمایه‌گذاری است، افزود: ضریب نفوذ ۳۵/۱ در مقابل میانگین جهانی ۵/۷ بسیار پایین است در حالی که حق بیمه تولیدی یا بیمه با توسعه روابط تعاملی و متقابلی دارند، هر چه قدر تولید بالا رود باید حق بیمه تولیدی افزایش یابد و در این صورت هم باید افزایش امنیت روانی و اقتصادی جامعه و حفظ سرمایه‌های کشور را به دنبال داشته باشد که باز باعث افزایش سرمایه‌گذاری و در نتیجه افزایش تولید ناخالص داخلی شود.

وی اظهار کرد: قسمت اعظم بخش‌های اساسی کشور از جمله نفت و گاز و ساختمان، راه و نیروگاه و صنایع مادر یا بیمه نیستند یا پوشش‌های فوق العاده‌ای ندارند و باید در این خصوص اعمال مدیریتی صورت گیرد تا شرکت‌هایی که بر اساس اصل ۴۴ قابلیت واگذاری پیدا می‌کنند پوشش بیمه ای مناسب داشته باشند.