خبر- معاون ارزی بانک مرکزی خبر داد:
ارائه تسهیلات به سرمایهگذاران خارجی برای توسعه صادرات
سرمایهگذاران خارجی که منابعی از طرف ایران برای سرمایهگذاری به خارج از کشور ببرند، مشمول دریافت تسهیلات مالی میشوند، این امر میتواند به توسعه صادرات منجر شود.
رضا راعی، معاون ارزی بانک مرکزی، در گفتوگو با (ایسنا) به نقش و اهمیت عملکرد نظام بانکی کشور در امر توسعه صادرات اشاره کرد و گفت: انجام یک صادرات موفق به مولفههای زیادی بستگی دارد مانند کیفیت کالا، قیمتگذاری، مزیت تولیدی و تجاری، بازاریابی و ... علاوه بر این بانکها و بیمهها نیز نقش تعیینکنندهای در توسعه صادرات بازی میکنند.
وی ادامه داد: ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان برای صادرات، سرمایهگذاری در خارج از کشور و تامین مالی برای صادرات از جمله خدمات بانکی برای فعالیتهای تولیدی و بازرگانی از عوامل مهم در این زمینه است که برای توسعه صادرات ابتدا باید تواناییهای صادرکنندگان را افزایش دهیم، چرا که اغلب آنها تازهکار هستند.
وی با اشاره به اینکه امروزه بدون استفاده از خدمات بانکها نمیتوان کالا را به دست مصرفکننده خارجی رساند، تصریح کرد: خدماتی مانند تامین مالی، اعتبار اسنادی و سرمایهگذاری در خارج از کشور که در حال حاضر بخشی از آن را بانک توسعه صادرات انجام میدهد، نقش بانکها را در موضوع صادرات پررنگتر کرده است.
معاون ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه نظام بانکی تسهیلات اعتباری را شروع کرده است، توضیح داد: حتی اگر سرمایهگذار خارجی منابعی را از طرف ایران ببرد و در خارج از کشور سرمایهگذاری کند به آن هم منابع مالی تخصیص مییابد و دیگر اینکه تخصیص منابع به گونهای است که میتواند مزیتهایی را ایجاد کند.
به اعتقاد وی اگر دولت در این بخش اقدام به پرداخت یارانه کند به توسعه صادرات منجر میشود و زمانی ما میتوانیم متوجه نقش مهم این یارانهها شویم که با اشباع کالاهای داخلی روبهرو میشویم.
وی گفت: هیچ صادراتی امکان پذیر نیست مگر اینکه سازمانها و نهادهای پشتیبان از جمله بانکها و بیمهها را در این مسیر درگیر کنیم.
راعی اضافه کرد: در ایران درصد عمدهای از صادرات را صادرات نفت خام تشکیل میدهد که اگر بخواهیم از این اقتصاد که کاملا وابسته به نفت است گذر کنیم و به یک اقتصاد پویا برسیم هیچ راهی نداریم مگر اینکه صادرات غیرنفتیمان را توسعه دهیم.
معاون ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه وجود بانک مرکزی به عنوان یکی از مهمترین نهادهای اثرگذار به تصمیمگیریهای صادراتی از موارد حساسی است که نظام بانکی باید آن را دنبال کند، عنوان کرد: در صورت اشباع محصولات در برخی از زمینهها هیچ راهحلی وجود ندارد، به جز صادرات و علاوه بر این باید ارزش افزوده کالاهای صادراتی هم افزایش پیدا کند.
ارسال نظر