ضریب نفوذ بیمه در ایران کمتر از 20 درصد معدل جهانی

لیلا اکبرپور

عکس: حمید جانی‌پور

تولید حق بیمه در شرکت بیمه ایران از ۱۳‌هزار‌میلیارد ریال در سال ۸۵ به ۱۷‌هزار‌میلیارد ریال در پایان سال ۸۶ افزایش یافت که ازرشد ۲۰‌درصدی برخورداربود.

همچنین این شرکت برای جبران خسارات در سال گذشته بیش از ۱۲‌هزار‌میلیارد ریال خسارت پرداخت که بزرگترین خسارت در صنعت بیمه را طی ۱۰ سال گذشته معادل ۱۲۱میلیارد ریال به کارخانه شیرین عسل پرداخت کرد.

این درحالی است که بیمه ایران بیمه‌گر مسوول جبران خسارات حادثه بازار تبریز وکشتی‌های فرا ساحلی که اخیرا رخ داد، بود.

جواد سهامیان مقدم، مدیرعامل بیمه ایران در نشستی با اصحاب جراید به تشریح برنامه‌های شرکت بیمه ایران پرداخت و گفت: پس از دستور ۱۰ ماده رییس‌جمهور برای تحول صنعت بیمه، این شرکت در بخش تئوری‌سازی و مدل‌سازی تحول و همچنین در بخش عمل اقداماتی را انجام داد.

مدیرعامل بیمه ایران با اشاره به اینکه سایر بیمه‌گران در بخش تئوری به گروه‌های مختلف تقسیم‌بندی شدند و با مبادی ذیربط و مخاطبین صنعت بیمه جلساتی برای ارزیابی چالش‌های این صنعت برگزار و راهکارهایی برای رفع نیازهای این صنعت احصا شد، گفت: اما بیمه ایران در راستای سند طرح تحول صنعت بیمه چند ماده آن را عملیاتی کرد.

وی با اشاره به اولین بند دستور ۱۰ ماده‌ای رییس‌جمهوری برای تحول صنعت بیمه مبنی بر رقابت بیمه‌ای بر اساس مشتری‌مداری و ارائه خدمات سریع و ارزان گفت: طرح بیمه خدمات فروش الکترونیکی که سال گذشته توسط این شرکت آغاز و اجرایی شدن طرح پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث در محل تصادف در ۲۲ منطقه تهران به صورت سیار از اقدامات بیمه ایران در این خصوص بود.

به گفته او در این طرح حادثه‌دیدگان با ۱۱۰ یا تلفن ۲۸- ۶۶۷۲۹۸۱۹ تماس برقرار کرده و بلافاصله کارشناسان بیمه ایران و پلیس در محل حاضر می‌شوند.

وی اضافه کرد: برای اجرای این طرح زیرساخت‌های مخابراتی آماده شده و پس از ارزیابی در ظرف ۲۰ دقیقه چک خسارت دیده پرداخت می‌شود.

مدیرعامل بیمه ایران گفت: این طرح به صورت ملی و سراسری در تمام کشور در حال اجرا و برنامه‌ریزی است و تمام این اقدامات در راستای اجرای عملی دستور رییس‌جمهوری است.

وی به یکی دیگر از بندهای فرمان ۱۰ ماده‌ای رییس‌جمهوری مبنی بر توسعه بیمه‌های عمر خبر داد و گفت: چند طرح بیمه عمر در همین راستا در عید فطر اجرایی می‌شود که بیمه نوزادان، کودکان و نوجوانان از جمله آنها است.

سهامیان مقدم از اجرایی شدن طرح بیمه جامع زندگی با عنوان یکی دیگر از این طرح‌ها خبر داد و تصریح کرد: در راستای توسعه و ضریب نفوذ بیمه نیز به عنوان یکی دیگر از بندهای فرمان رییس‌جمهوری قشر عظیمی ‌از جامعه یعنی روستاییان که ۵۰‌درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند و تحت هیچ‌گونه پوشش بیمه‌ای نبودند، بیمه شدند.

وی از انعقاد قرارداد با اصناف کشور برای پوشش بیمه‌ای مشاغل‌ مختلف خبر داد و اظهار داشت: همچنین اتباع خارجی که به ایران می‌آیند نیز تا مبلغ ۱۰‌هزار یورو تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند که این بیمه‌نامه با عنوان ایرها صادر می‌شود که پوشش‌های آن مشابه آکسا برای مسافران ایرانی عازم خارج از کشور است.

به گفته سهامیان مقدم با وجود تحریم‌های بین‌المللی و عدم همکاری شرکت‌های اروپایی با شرکت‌های بیمه ایرانی، بیمه ایران در ارزیابی شرکت‌ها در فرانکفورت در بین شرکت‌های بیمه دنیا، یکی از برترین‌ها انتخاب شد و تندیس طلایی را از فرانکفورت دریافت کرد.

مدیرعامل شرکت سهامی‌ بیمه ایران گفت: ضریب نفوذ بیمه در ایران ۳/۱‌درصد تولید ناخالص داخلی است، این در حالی است که ضریب نفوذ بیمه در دنیا ۵/۷‌درصد است، یعنی ضریب نفوذ بیمه در ایران کمتر از ۲۰‌درصد معدل جهانی است.

وی از پرداخت ۵۰۰‌میلیارد ریال از محل حق بیمه اتومبیل به نیروی انتظامی‌برای پیشگیری و جلوگیری از تعدد خسارت بیمه شخص ثالث خبر داد و افزود: قانون بیمه شخص ثالث از ۱۹ شهریور ماه امسال لازم‌الاجرا شده است.

وی تحت پوشش قرارگرفتن کارکنان بیمه‌گذار، آسیب‌دیدگان افراد به غیر از راننده، فوریت پرداخت خسارت در حوادث قهری و فوری و برابری دیه خانم‌ها با آقایان را از ویژگی‌های این قانون بر شمرد. سهامیان در مورد افزایش نرخ حق بیمه‌ها نیز اظهار داشت: افزایش نرخ هنوز قطعی نیست، اما هم‌اکنون در حال ارزیابی است که پس از آن نتیجه به شورای‌عالی بیمه خواهد رفت و پس از بررسی در این شورا نتیجه برای وزیر اقتصاد ارسال و سپس برای تصویب تقدیم دولت خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در قانون پیش‌بینی شده که هر گونه افزایش حق بیمه در شخص ثالث باید با تصویب دولت باشد.

قانون مالیات بر ارزش افزوده

مدیرعامل بیمه ایران در بخش دیگری از گفته‌هایش به آخرین جلسه سندیکای بیمه‌گران اشاره کرد و گفت: رییس شورای عمومی ‌سندیکا از ادامه کار در این سمت انصراف داده‌اند و انتخاب رییس جدید دستور کار سندیکا قرار گرفت که در جلسه بعدی در این خصوص تصمیم‌گیری خواهد شد.

سهامیان مقدم ادامه داد: تاثیر قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده که از ابتدای مهر ماه سال جاری لازم‌الاجرا است بر فعالیت‌های بیمه‌گری موردی بود که در جلسه سندیکا بررسی شد.

به گفته او مسوولان بیمه‌ای کشورمان طی جلساتی با عرب مازار معاون امور مالیاتی وزیر امور اقتصادی و دارایی از آثار مالیات بر خدمات بیمه‌ای به خصوص بیمه‌های عمر و پس‌انداز، عملیات اتکایی و شخص ثالث گفت‌وگو شده است. مدیرعامل بیمه ایران یادآورشد :طبق قانون جدید بیمه شخص ثالث دریافت هرگونه مالیات و عوارض از این بیمه‌نامه ممنوع است.

اوهمچنین در پاسخ به پرسش دنیای اقتصاد مبنی بر اینکه «آیا بیمه ایران برای خرید سهام عدالت نیاز به مجوز از شورای عالی بیمه دارد؟ گفت: بحث خرید سهام عدالت توسط بیمه ایران مطرح نیست و این شرکت بر اساس مدیریت منابع مالی این حق را دارد سهام شرکت‌های بورسی را خریداری کند واین معاملات در چارچوب مقررات و مصوبات شورای عالی بیمه است.

سهام مورد نظر در راستای مدیریت منابع مالی شرکت بوده و نیازمند اخذ هیچ گونه مجوزی نیست.