موسویان:
حذف ۳ صفر پول ملی در شرایط تورمی برای اقتصاد مشکل ساز است
عضو کارگروه بانکداری بدون ربا حذف سه صفر از واحد پولی کشور را مستلزم تثبیت نرخ تورم کمتر از ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: اگر با شرایط فعلی اقتصاد که نرخ تورم بیش از ۲۰ درصد است، اقدام به حدف سه صفر پول ملی کنیم، دچار مشکلاتی خواهیم شد. سیدعباس موسویان در گفتوگو با خبرگزاری مهر در خصوص حذف سه صفر از واحد پولی کشور با تاکید بر اینکه اصل حذف سه صفر حرکت درستی است، گفت: از حدود سال ۵۰ تاکنون که بحث استفاده از درآمدهای نفتی در ایران به صورت جدی مطرح شد و سرمایهگذاری و فعالیتهای اقتصادی رونق گرفت، همواره کشور دچار تورم بالا بوده است.مجری کمیته بررسی قانون عملیات بانکی بدون ربا با بیان اینکه به طور متوسط تورم کشور طی سالهای مذکور بالای ۱۵ درصد بوده است، افزود: این امر باعث شده که ارزش پول کشور در مقایسه با سال ۵۰ بیش از ۱۵۰ برابر کاهش یابد، به عبارت دیگر ارزش پول ملی کاهش یافته است. وی کاهش ارزش پولی ملی را باعث ایجاد بازتابهای مختلفی از جمله اقتصادی و جامعه شناختی عنوان و تصریح کرد: این امر باعث تضعیف پول ملی کشور در مقایسه با پول و ارز سایر کشورها میشود که یک نوع تضعیف اجتماعی و جامعه شناختی محسوب میشود. عضو کمیته بانکداری بدون ربا همچنین نکته دیگر در این خصوص را مسائل مربوط به حسابداری عنوان کرد و افزود: با کاهش ارزش پول، حجم زیادی از پول برای انجام مبادلات لازم است و این امر مسائل حسابداری را کند و پیچیده میکند. وی موضوع دیگر در این خصوص را هزینه چاپ و نشر اسکناس عنوان کرد و گفت: هرچه ارزش پول پایین باشد، مجبور به چاپ اسکناس بیشتر هستیم که این امر باعث افزایش هزینه چاپ و نشر اسکناس در جامعه میشود و تحمیل هزینه به اقتصاد است. موسویان به بحث سرمایه زمانی اشاره کرد و گفت: اگر ارزش اسکناس پایین باشد، مجبور هستیم در بانکها، موسسات مالی و اعتباری و دادوستدها زمان بیشتری برای محاسبات صرف کنیم و این خود سرمایه ملی است که هزینه میشود. وی اضافه کرد: گاهی در یک بانک مجبوریم برای جابهجایی ۵۰میلیون اسکناس یک ساعت زمان صرف کنیم، در حالیکه اگر سه صفر از واحد پولی حذف شود، زمان کمتری برای جابهجایی اسکناسها صرف میشود.
مجری کمیته بررسی قانون عملیات بانکی بدون ربا خاطرنشان کرد: از جهات مذکور حذف سه صفر از پول ملی تصمیم مناسبی است، به شرط اینکه لوازم و شرایط آن مهیا شود.
وی یکی از زمینهها و پیش فرضها را اصطلاحا تثبیت اقتصادی ذکر کرد و اظهار داشت: باید سیاستگذاران، دولت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت بازرگانی و در راس آنها بانک مرکزی شرایط را به نحوی فراهم آورند که نرخ تورم کاهش یافته و زیر ۱۰درصد تثبیت شود و پس از آن اقدام به حذف سه صفر نمایند.
ارسال نظر