جدیدترین آمار بانک مرکزی از کاهش رشد نقدینگی از ۳۵‌درصد یک سال منتهی به دی ماه سال گذشته به ۲۱‌درصد در یک سال منتهی به خردادماه سال جاری حکایت دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد حجم نقدینگی در یک سال منتهی به خرداد ماه سال جاری به بیش از ۱۶۲ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۲۱‌درصد رشد مواجه شده است.

از سال ۱۳۸۳ تاکنون کاهش رشد نقدینگی از ۳۵‌درصد به ۲۱‌درصد بی سابقه بوده و نشان دهنده جهت‌گیری‌ها و سیاست‌های صحیح در کنترل نقدینگی بوده است.

پیش از این طهماسب مظاهری رییس کل سابق بانک مرکزی از سیاست ۴ گانه این بانک برای هدایت درست نقدینگی به اقتصاد کشور خبر داده و گفته بود: با فرض این که نقدینگی یکی از عوامل تورم است، اما این را هم باید در نظر داشت که چرخه اقتصاد و تولید نیاز به نقدینگی دارد. وی افزوده بود: اگر قرار باشد تمثیلی به کار گیرم نقدینگی در اقتصاد همانند خون برای بدن است. کاهش یا افزایش بیش از حد آن موجب ضعف و بیماری می‌شود؛ بنابراین باید تلاش کرد در حد متعادلی حفظ شود. نقدینگی هم همین طور است، از طرفی کیفیت آن هم مهم است.

طهماسب مظاهری معتقد است: نسبت پایه پولی در ترکیب نقدینگی یکی از شاخص‌های نشان دهنده سلامت است. این شاخص در کشور ما حدود ۱۴‌درصد است، این‌درصد در مقایسه با شاخص نرمال و همچنین در مقایسه با سایر کشورها بسیار بالا است. عامل تعیین‌کننده افزایش نقدینگی در سه سال گذشته افزایش بی‌سابقه رشد بودجه‌های عمرانی و جاری است. سبقت گرفتن رشد و حجم تسهیلات از مانده سپرده‌های بانکی که در پی سیاست‌های انبساطی از جمله کاهش نرخ سود تسهیلات و منفی بودن نرخ سود سپرده‌های بانکی مولفه‌های موثر افزایش نقدینگی در سه سال گذشته بوده است.