سقف اخذ کارمزد از محل انجام خدمات بانکی به وسیله سامانه ساتنا تعیین شد.

مهران شریفی، مدیر اداره نظام‌‏های پرداخت بانک مرکزی در گفت‌‏وگو با ایلنا با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه در دومین روز اجرای آزمایشی استفاده از ساتنا استقبال خوبی از این سیستم صورت گرفته است، گفت: این خدمت بانکی کمک شایانی به کاهش مراجعات بانکی و هزینه‌‏های ناشی از آن می‌‏کند.

وی با اشاره به کارمزدهای تعیین شده برای استفاده از این خدمت بانکی گفت: برای انتقال وجه از یک بانک به بانکی دیگر تا سقف یک‌میلیون تومان، ۵۰۰ تومان کارمزد اخذ می‌‏شود. همچنین برای انتقال وجوه تا سقف ۲‌میلیون تومان ۷۰۰ تومان کارمزد اخذ می‌‏شود و میزان کارمزد دریافتی از مشتری برای مبالغ تا ۳‌میلیون تومان در حدود ۹۰۰ تومان خواهد بود.

شریفی با بیان اینکه انتقال وجه از یک بانک به بانکی دیگر تا سقف ۱۵‌میلیون تومان امکان‌‏پذیر است، تصریح کرد: برای انتقال وجوه بیش از ۳‌میلیون تومان لازم است تا مشتری به داخل شعبه مراجعه کرده، اما نکته حائز اهمیت این است که وجوه منتقل شده از سوی مشتری بدون فوت وقت در حساب مقصد منتقل خواهد شد.

وی ابراز داشت: با استفاده از این خدمت بانکی، مشتری با مراجعه به شعبه بانک خود فرم تقاضای انتقال وجه از طریق ساتنا را با ذکر نام بانک گیرنده، شماره حساب و نام دریافت‌‏کننده وجه تکمیل نموده و بانک نیز پس از برداشت مبلغ از حساب مشتری، دستور پرداخت به ساتنا صادر می‌‏کند.

شریفی تصریح کرد: براساس دستور پرداخت صادره، وجه به صورت الکترونیکی به بانک گیرنده وجه منتقل می‌‏شود. بانک گیرنده وجه نیز مبلغ مورد نظر را به حساب ذینفع واریز می‌‏کند. به این ترتیب مشتری با یک بار مراجعه به شعبه بانک خود می‌‏تواند از این خدمت استفاده کند و برخلاف روش سنتی دیگر نیاز به مراجعه به بانک گیرنده وجه نیست.

مدیر اداره نظام‌‏های پرداخت بانک مرکزی افزود: شخص با داشتن صرفاً یک حساب بانکی قادر است هرگونه پرداخت یا دریافت در بانک‌‏های کشور را انجام دهد و دیگر نیاز به افتتاح حساب‌‏های متعدد در بانک‌‏های مختلف وجود ندارد. این امر کمک شایانی به بانک‌‏ها در زمینه کاهش تعداد حساب‌‏های غیرفعال خواهد کرد.

شریفی با اشاره به اتخاذ تدابیر امنیتی برای این خدمت بانکی تصریح کرد: خوشبختانه امکان هیچ‌‏گونه سوء‌استفاده‌‏ای در این خدمت بانکی وجود ندارد، چراکه انتقال وجه به صورت آنی صورت می‌‏گیرد.

مدیر اداره نظام‌‏های پرداخت بانک مرکزی به استفاده از چک پول در دستگاه‌‏های خودپرداز اشاره کرد و گفت: این خدمت بانکی نیز به سهولت پرداخت و البته کاهش استهلاک دستگاه‌‏های خودپرداز و نیز افزایش عمر اسکناس‌‏ها منجر می‌‏شود.

وی با اشاره به اینکه امروزه چک پول‌‏های ۵۰‌هزار تومانی حکم اسکناس‌‏های رایج را دارد، گفت: سقف برداشت از خودپردازها در حال حاضر همان ۲۰۰‌هزار تومان است که البته در برخی از بانک‌‏ها با توجه به شرایط بانک از بعد الکترونیکی ممکن است سقف برداشت متفاوت باشد.