بانک سامان به ازای هر سهم 40تومان سود تقسیم کرد

عکس: آکوسالمی

حمیدرضا اسلامی منوچهری

مجمع عمومی عادی سالانه و فوق‌العاده بانک سامان روز شنبه گذشته در محل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن برگزار شد. مجمع فوق‌العاده این بانک تنها یک دستور جلسه داشت و آن تغییر محل قانونی دفتر مرکزی از بلوار میرداماد به خیابان ولی‌عصر تهران بود که با رای اکثریت سهامداران به تصویب رسید. مجمع عمومی عادی سالانه با حضور بیش از ۸۵درصد صاحبان سهام ۶ دستور جلسه داشت.

۱ - استماع گزارش هیات مدیره و بازرس قانونی در خصوص عملکرد سال منتهی به پایان اسفندماه ۱۳۸۶

۲ - اتخاذ تصمیم در خصوص صورت‌های مالی و پیشنهاد تقسیم سود سال مالی منتهی به پایان اسفندماه سال ۱۳۸۶

۳ - انتخاب بازرس قانونی

۴ - تعیین روزنامه کثیرالانتشار

۵ - تعیین حق‌الزحمه بازرس قانونی و حسابرس بانک

۶ - تعیین پاداش هیات‌مدیره و حق حضور اعضای غیرموظف

از مهم‌ترین مصوبات مجمع عمومی عادی بانک سامان پیشنهاد هیات مدیره در مورد تقسیم سود بود. براساس این پیشنهاد از مانده سود عملکرد بانک سامان در سال ۸۶ که معادل ۴۵۳میلیارد و ۶۳میلیون و ۷۸۶هزار و ۷۱۷ریال بود معادل ۳۶۰میلیارد (۴۰درصد سرمایه) به ازای هر سهم ۴۰۰ریال در نظر گرفته شد که ۱۰۰ریال آن تا پایان مردادماه امسال به حساب سهامداران واریز می‌شود و ۳۰۰ریال باقیمانده برای افزایش سرمایه بانک تا مبلغ ۲۷۰۰میلیارد ریال منظور شد. به گفته رجایی سلماسی، رییس هیات مدیره بانک سامان در مجمع فوق‌العاده‌ای که تا ۲ ماه آینده تشکیل خواهد شد پیشنهاد سلب ۲۰درصد حق تقدم صاحبان سهام برای افزایش سرمایه بانک تا مبلغ ۲۷۰۰میلیارد ریال ارائه خواهد شد و کسری آن از مبلغ ۳۰۰ریال سود واریز نشده تامین می‌شود. به گفته وی در سال آینده نیز بانک سامان سرمایه خود را از ۲۷۰۰میلیارد ریال به ۴هزار میلیارد ریال خواهد رساند.

ضرابیه، عضو هیات‌مدیره بانک سامان نیز در این مجمع اعلام کرد براساس مصوبه هیات‌مدیره، بانک سامان پس از افزایش سرمایه تا مبلغ ۵هزار میلیارد ریال به بورس تهران خواهد رفت.

به گفته ضرابی بانک سامان برای مشارکت با شریک خارجی تفاهمنامه‌ای را امضا کرده است و مجوز مشارکت با این شریک خارجی تاکنون دو بار تمدید شده است؛ اما به دلیل مشکلات سیاسی بین‌المللی فعلا افزایش سرمایه داخلی صورت می‌گیرد و پس از رفع این مشکلات شریک خارجی ابتدا با ۱۵درصد سهم و سپس با افزایش ۵درصد دیگر تا ۲۰درصد سهام بانک سامان را خریداری خواهد کرد.

به گفته وی شریک خارجی بانک سامان، بحرینی است و انگلیسی‌ها نیز به مدت دو سال وضعیت بانک‌های کشور را بررسی کرده‌اند و نهایتا پیشنهاد مشارکت با بانک سامان را برگزیده‌اند که این مشارکت نیز به رفع مسائل بین‌المللی موکول شده است.

از دیگر مصوبات مجمع عمومی بانک سامان تصویب صورت‌های مالی سال ۸۶، انتخاب موسسه حسابرسی بیات رایان و آقای علیرضا جم به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی انتخاب روزنامه دنیای اقتصاد و اطلاعات به عنوان روزنامه‌های رسمی، تعیین حق‌الزحمه بازرس و حسابرس توسط هیات‌مدیره بانک، تعیین حق حضور اعضای غیرموظف هیات‌مدیره در جلسات به مبلغ هر جلسه ۴۰۰هزار تومان و پاداش هیات‌مدیره به میزان ۲درصد سود تقسیم شده بود.

گزارش عملکرد بانک سامان

براساس گزارش هیات‌مدیره بانک سامان جمع دارایی‌های این بانک (مصارف) در سال ۱۳۸۶ بیش از ۳۴هزار و ۸۳۲میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۸۵ معادل ۳۳درصد رشد را نشان می‌دهد.

بانک سامان طی سال گذشته ۲۲هزار و ۵۹۴ فقره تسهیلات به مبلغ ۱۴هزار و ۲۳۵میلیارد ریال پرداخت کرده است.

به این ترتیب مانده خالص تسهیلات اعطایی و مطالبات این بانک از مبلغ ۱۵هزار و ۲۶۹میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۸۵ به مبلغ ۲۴هزار و یک میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۸۶ افزایش یافته است.

جمع منابع این بانک در سال ۱۳۸۶ نیز به رقم ۳۴هزار و ۸۳۲میلیارد ریال رسیده است. جمع سپرده‌های دریافتی از اشخاص در سال ۱۳۸۶ به رقم ۲۹هزار و ۷۶۷میلیارد ریال رسیده که نسبت به سال ۱۳۸۵ معادل ۳۳درصد رشد را نشان می‌دهد.

در سال مورد گزارش، سهم بانک سامان از کل سپرده‌های نظام بانکی از ۸/۱درصد در سال ۱۳۸۵ به بیش از ۲درصد افزایش یافته است.

در سطح بین‌المللی تعداد بانک‌هایی که بانک سامان با آنها روابط رمزی سوئیفت برقرار کرده از ۳۶۵ بانک در سال ۱۳۸۵ به ۳۷۸ بانک در سال ۱۳۸۶ افزایش یافته که این تعداد در سطح ۸۱کشور جهان پراکنده می‌باشند. تاکنون ۷۶ حساب نیز توسط بانک سامان نزد بانک‌های خارجی افتتاح شده است.

خدمات بانکداری الکترونیک

به گزارش هیات‌مدیره بانک سامان، این بانک همواره به عنوان بانک پیشگام در خدمات الکترونیکی در ایران عمل کرده و از اهداف اصلی آن ارائه خدمات در سطحی وسیع و گسترده در کشور است. تعداد کارت‌های صادره بانک سامان در پایان سال ۱۳۸۶ معادل یک میلیون و ۸۰۶هزار کارت بوده است. تعداد دستگاه‌های پایانه فروش (Pos) این بانک در سال ۱۳۸۶ به ۳۵هزار و ۵۰۵دستگاه رسیده و تعداد خودپردازهای نصب‌شده ۱۸۳دستگاه می‌باشد.

تعداد مشتریان دارای اینترنت بانک در سال ۱۳۸۶ به ۴۸هزار و ۸۹ رسیده و تعداد مشتریان دارای SMS بانک به ۲۲هزار و ۱۱نفر افزایش یافته است.

تعداد تراکنش‌های انجام‌شده در اینترنت بانک بانک سامان به رقم ۲۹۶هزار و ۳۸۰ و مبلغ تراکنش‌های انجام‌شده در اینترنت بانک به ۴هزار و ۸۸۷میلیارد ریال رسیده است. تعداد تراکنش‌های انجام‌شده در تلفن بانک، بانک سامان به رقم ۴۵هزار و ۴۷۱ و مبلغ تراکنش‌های انجام‌شده در تلفن‌بانک به رقم یک‌هزار و ۴۰۲میلیارد ریال افزایش یافته است.