صندوق بازنشستگی صنعت نفت سمینار آکچوئری برگزار کرد

لیلا اکبرپور

همایش یک روزه آشنایی با مفاهیم آکچوئری و راهکارهای مختلف در حوزه محاسبات بیمه‌ای توسط صندوق‌ بازنشستگی نفت روز گذشته در تهران برگزار شد. حسن سمیع، کارشناس برجسته آکچوریال بین‌المللی که کار محاسبات بیمه‌ای صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت را انجام داده است میهمان ویژه این همایش بود.

مهدی کرباسیان، رییس هیات رییسه صندوق‌های بازنشستگی نفت ضمن قدردانی از حضور نمایندگان صنعت بیمه، کارشناسان آکچوئر از دانشگاه‌ها و سازمان‌های دولتی در همایش یادشده، گفت: نقش محاسبات بیمه‌ای در بقای موسسات بیمه‌ای به ویژه صندوق‌های بازنشستگی حیاتی است.

او با یادآوری اینکه اولین محاسبات بیمه‌ای در سال ۵۵ برای صندوق بازنشستگی صنعت نفت انجام شده است، افزود: هیات رییسه صندوق تصمیم گرفت اجرای محاسبات بیمه‌ای خود را به شرکت‌های بزرگ آکچوئر بین‌المللی واگذار نماید و پس از بررسی‌های بسیار شرکت معتبر اخترحسن را برگزید.

او ادامه داد: حسن سمیع که سهامدار و متخصص اصلی این شرکت پاکستانی است از آکچوئرهای مطرح بین‌الملل و دارای سوابق درخشانی است.

کرباسیان خاطرنشان کرد: دوراندیشی، پژوهش و محاسبات درست بیمه‌ای مسائل مهم مورد نظر صندوق‌های بازنشستگی نفت است و آکچوئری با جدیت آغاز شده است.

او با اشاره به اینکه علم آکچوئریال در دانشگاه‌های کشور مورد توجه قرار گرفته و سالانه فارغ‌التحصیلانی دارد، گفت: اما متاسفانه اکثر مسوولان تصمیم‌گیر در امر تصویب قانون و ضوابط به علوم بیمه مسلط نیستند و همین عدم شناخت باعث شده تا اکچوئری مورد توجه قرار نگیرد. کرباسیان از اصل ۱۲۹ قانون اساسی به عنوان یکی از بهترین بندهای قانون یاد کرد و اظهار داشت: در این قانون بر حمایت‌های تامین اجتماعی از تمامی کشور با مشارکت مردم و بودجه عمومی کشور تاکید شده که حاصل آن اجرای عدالت اجتماعی است.

او با اشاره به اینکه بنگاه‌های خیریه باید توسط انفاق و کمک‌های دولتی اداره شوند، یادآور شد: بیمه‌های تامین اجتماعی باید در کشور تقویت شود و جایگاه بیمه‌های اجتماعی در کشور ارتقا یابد. او در خصوص صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت، گفت: این صندوق در سال ۱۳۲۶ از سهم کارفرما و بیمه شده تاسیس و در سال ۵۵ مطالعه محاسبات بیمه‌ای در آن انجام شد که به صورت ۲۵درصدی اداره می‌شود.

به گفته او سهم پرداختی آن ۱۹درصد با کارفرما و ۶درصد با کارمندان است. اجرای استاندارد ۲۷ سازمان حسابرسی که صندوق‌های بازنشستگی را مکلف می‌کند هر ۳ سال یک بار گزارش مالی ارائه دهند نیز در صندوق بازنشستگی نفت اجرا می‌شود. کرباسیان گفت: صندوق بازنشستگی نفت به چند دلیل اجرای درست مقررات بازنشستگی در نفت، سن مناسب ۶۰سالگی بازنشستگی و جلوگیری از بازنشستگی پیش از موعد یکی از صندوق‌های موفق کشور است. رییس صندوق بازنشستگی صنعت نفت از عضویت در سازمان اتحادیه تامین اجتماعی بین‌المللی (ISA) و دیگر سازمان‌ها، همچنین دفتر پژوهش و برنامه‌ریزی صندوق که آخرین اطلاعات مثبت صندوق‌های دنیا را جمع‌آوری می‌کند از نکات ارزنده رعایت شده این صندوق در سال ۸۶ یاد کرد و گفت: برای سال ۸۷ یکسری برنامه‌های مهم و اصلی در دستور کار قرار دارد که می‌توان به تبدیل شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی برحسب مصوبه دولت به سهامی عام اشاره کرد تا وارد بورس شود.

حسن سمیع‌آکچوئر بین‌المللی محاسبه‌کننده امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی صنعت نفت در ادامه برای دانشجویان حاضر در جلسه طرح اجرای آکچوئری صندوق را ارائه کرد و گفت: براساس ارزیابی سازمان ملل متحد، ایران از نظر ارائه خدمات تحصیلی و وضع زندگی شهروندان جزو ۱۰کشور برتر دنیا است که جای بحث زیادی دارد.او در خصوص وضعیت زندگی مردم ایران و جوانان کشور پیش‌بینی بازنشستگی افراد را یک مساله مهم در ایران ذکر کرد و ادامه داد: هر کشور و سازمان ملاحظات خاص خود را دارد و سن بازنشستگی براساس شاخص‌های گوناگونی تعیین می‌شود.

حسن سمیع ادامه داد: وقتی پیشرفت اقتصادی در یک کشور باشد درآمدها نیز افزایش می‌یابد و حقوق مزایای بازنشستگی باید سریع‌تر از نرخ تورم رشد کند تا آینده مطمئنی را برای افراد رقم بزند.