گروه بازار پول - همایش آموزشی کاربرد فناوری اطلاعات در صنعت بانکداری الکترونیکی با هدف هم‌اندیشی در راستای توسعه فرهنگ بانکداری الکترونیک برگزار شد.

براساس گزارش روابط عمومی بانک مسکن، در این همایش که اعضای هیات‌مدیره بانک مسکن و کارشناسان این بانک حضور داشتند، علی‌اکبر جلالی، استاد دانشگاه علم و صنعت ایران، به بیان ضرورت شکل‌گیری و توسعه بانکداری الکترونیک در کشور پرداخت.

وی با بیان این مطلب که بانکداری الکترونیکی شیوه‌ای از بانکداری در جهان است که حاصل توسعه فناوری اطلاعات در امور بانکی است، افزود: در بانکداری الکترونیک ابزارهای فناوری اطلاعات در اختیار بانک‌ها قرار گرفته و خدمت رسانی به مشتریان بانک را تسهیل می‌کنند.

دکتر جلالی فعالیت‌های بانکداری الکترونیکی را از نظر شیوه ارائه خدمات به مشتریان در دو بخش بانکداری مجازی الکترونیکی و بانک‌های مجهز به سیستم و تجهیزات الکترونیکی برشمرد و گفت: در بخش اول بانک‌های مجازی عمدتا از طریق شبکه اینترنت به عرضه خدمات می‌پردازد و مشتریان با استفاده از کامپیوتر و اینترنت می‌توانند نسبت به انجام عملیات بانکی اقدام به جابه‌جایی پول، صدور حواله و دستور پرداخت ‌کنند.

وی ادامه داد: در بخش دوم با تجهیز بانک‌ها به سیستم و تجهیزات الکترونیکی ارائه خدمات به مشتریان به دلیل استفاده از تجهیزات مکانیزه با سرعت و سهولت بیشتری صورت می‌گیرد. این گزارش حاکی است، دکتر علی اکبر جلالی در ادامه سخنان خود با برشمردن مزایای بانکداری الکترونیک نسبت به سیستم‌های مبتنی بر اسناد کاغذی مطالبی را درخصوص اتوماسیون عملیات بانکی، انتقال اطلاعات به صورت الکترونیکی، سیستم‌های پرداخت الکترونیکی همچون خودپرداز، پرداخت توسط تلفن، بانکداری مبتنی‌بر کامپیوتر شخصی، پایانه فروش، تبادل الکترونیکی چک، پرداخت‌های اینترنتی و کارت‌های بانکی بیان کرد.