مهر- جدیدترین بررسی سامانه اصلاح پول ملی نشان می‌دهد که تاکنون بیش از ۶ میلیون و ۴۵ هزار بازدید از سامانه طرح اصلاح پول ملی صورت گرفته که منجر به ثبت ۴۹ هزار و ۶۷۶ نظر در خصوص حذف صفرها و نامگذاری واحدهای اصلی و فرعی پول ملی شده است. ۷۹ درصد کل افرادی که تاکنون موفق به ثبت نظر خود در سامانه اصلاح پول ملی شده‌اند، مرد و مابقی نیز زن هستند و ۶۲ درصد نیز بین سنین ۲۵ تا ۴۰ سال هستند.

۵۸ درصد از نظردهندگان دارای مدرک فوق‌دیپلم، لیسانس و دانشجویان دارای تحصیلات مشابه حوزوی هستند، همچنین ۵۱ درصد افراد شاغل و ۲۴ درصد نیز دانشجو هستند.

در نظرسنجی‌های صورت گرفته، مشخص شد که ۶۳ درصد از نظردهندگان ترجیح می‌دهند در مبادلات خود از ابزارهای الکترونیکی استفاده کنند، همچنین ۲۸ درصد از نظردهندگان نیز ترجیح می‌دهند تا از اسکناس و مسکوک در مبادلات خود استفاده ببرند و ۷درصد هم موافق استفاده از چک شخصی هستند.

به صورت کلی، ۷۸ درصد کسانی که در نظرسنجی حضور یافته‌اند موافق حذف صفر از پول ملی بوده‌اند و ۲۱ درصد نیز اعلام کردند با این طرح مخالفند. در این میان، ۵۱ درصد موافق حذف ۴ صفر و ۲۴ درصد نیز موافق حذف ۳ صفر هستند.

همچنین ۶ درصد کل نظردهندگان موافقت خود را با حذف یک صفر و ۸ درصد نیز موافقت خود را با حذف ۲ صفر اعلام کرده اند. ۹ درصد نیز موافق حذف صفرها از پول ملی نیستند.

پارسی پرطرفدارترین عنوان

انتخاب ۴۷ درصد از مردم برای واحد اصلی پول ملی پارسی و ۴۲ درصد نیز تومان است. تاکنون مشارکت کنندگان در طرح نظرسنجی اصلاح پول ملی بر روی این دو گزینه تاکید دارند.

ریال برای واحد اصلی پول ملی فقط ۱ درصد رای آورده است، همچنین «دریک» دارای ۶ درصد آرا بوده و ۲ درصد کل پیشنهاد دهندگان در این بخش نیز گزینه‌های دیگری را پیشنهاد کرده‌اند.

برای انتخاب واحد فرعی پول ملی نیز دریک با ۴۰ درصد کل آرا پیشتاز است و پس از آن نیز ریال دارای ۲۱ درصد کل آرا ثبت شده است.

برای واحد فرعی پول نیز تومان ۱۷درصد و پارسی ۱۳ درصد رای دارند. در بخش مربوط به واحد فرعی پول ملی نیز ۷ درصد نظردهندگان اعلام کرده اند ترجیح می‌دهند گزینه دیگری غیر از موارد یاد شده را برای واحد فرعی پول ملی پیشنهاد کنند.

۳۲ درصد مشارکت‌کنندگان با افزایش سهم سکه در مبادلات مالی جامعه به جای اسکناس موافقت و ۶۷ درصد نیز مخالفت کرده‌اند.

طرح اصلاح پول ملی حدود دو سال است که در بانک مرکزی شروع شده و به گفته رییس کل بانک مرکزی پس از اتمام کار و اطلاع‌رسانی کامل به مردم در مورد چند و چون اجرا در یک پروسه ۳ ساله انجام خواهد شد.