گروه بازار پول- برخی بانک‌ها با استفاده از شیوه بازاریابی تلفنی به مشتریان خود وعده می‌دهند در صورت سپرده‌گذاری به صورت روزشمار سود ۱۹ درصد پرداخت می‌کنند. وعده پرداخت سود ۱۹ درصد در شرایطی به مشتریان ارائه می‌شود که بر اساس توافق بانک‌ها محدوده پرداخت نرخ سود سپرده‌ها بین ۱۷ تا ۲۰ است. بر این اساس نرخ سود ۱۹درصد به سپرده‌های سه ساله پرداخت می‌شود. در توافقنامه بانک‌ها نرخ سود روزشمار سپرده‌ها هفت درصد تعیین شده است. برخی رییسان شعب بانک‌هایی که سود۱۹ درصد برای سپرده‌های روز شمار پرداخت می‌کنند دلیل چنین اقدامی را ماده دو بسته پولی عنوان می‌کنند. بنا بر این ماده تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی بر عهده بانک‌ها گذاشته شده است. این ماده که با هدف رقابت میان بانک‌ها در بسته گنجانده شده به دلیل تفسیرهای برخی مسوولان با چالش روبه‌رو شده است. وزیر اقتصاد از جمله حامیان سقف‌گذاری نرخ سود است. وی با حمایت از اقدام بانک‌ها هر گونه تخطی از این نرخ‌ها را تخلف عنوان کرد.حسینی تاکید کرد: دولت با بانک‌ها و موسساتی که نرخ سود سپرده‌های خود را بالاتر از ۲۰ درصد قرار دهند، برخورد خواهد کرد. وی گفت: در بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی سود تسهیلات مشخص و سود سپرده‌ها رقابتی است، اما به دلیل اینکه سقف سود تسهیلات ۲۱ درصد در نظر گرفته شده است در بدو امر بانک‌ها نمی‌توانند نرخ سود سپرده‌ها را ۲۵ درصد تعیین کنند.

حسینی با تاکید براینکه نباید قید کلمه رقابتی در بسته سیاستی پولی باعث دور زدن بسته شود، تصریح کرد: اگر کسی امروز قراردادی با بانک‌ها برای گرفتن تسهیلات منعقد می‌کند، بانک حق ندارد نرخ سود تسهیلات را بیش از ۲۱ درصد تعیین کند.

وی گفت: از آنجایی که کشور دارای قانون پولی و بانکی است و شورای پول و اعتبار این قانون را وضع کرده و شورای هماهنگی بانک‌ها اطلاعیه صادر کرده، باید بانک‌ها بر اساس همان نظم حرکت کنند و نباید مقررات و قوانین با هر نیتی تفسیر به رای شود. در مقابل نظر وزیر اقتصاد، دیدگاه رییس کل بانک مرکزی قرار دارد که بدون تاکید بر نرخ سود مشخصی بر اجرای بسته پولی تاکید دارد.