بازار طلا امروز بیش از هر زمان دیگر مورد توجه است. عایدی‌های این بازار چه در مقیاس جهانی و چه در داخل، آن چنان بوده است که سرمایه‌های بسیاری را به خود جذب کرده است. اما نکته مهم برای فعالان در این بازار آن است که بهای داخلی به طور ۱۰۰ درصدی بهای جهانی طلا را در خود حفظ می‌کند.

شاید این سخن برای بسیاری قابل درک نباشد و به درستی معتقد باشند که در مواقعی روند قیمتی بهای جهانی و بهای داخلی معکوس است، اما نکته آنجا است که بهای داخلی بسیار به ندرت از تبدیل بهای جهانی طلا به ریال، پایین‌تر می‌رود. به این اعتبار می‌تواند مدعی بود که افزایش بهای جهانی طلا بدون هیچ تردیدی در دل بهای داخلی نمود می‌یابد.

از آنسو کاهش بهای جهانی نیز در نهایت خود را در بهای داخلی نشان می‌دهد. امروز با وجود آنکه تقاضای داخلی طلا بسیار افزون شده است، اما همچنان هنگام تبدیل بهای جهانی به ریال و مقایسه آن متوجه می‌شویم که اختلاف این دو از حد مشخصی فراتر نمی‌رود و البته این قاعده اقتصاد است، زیرا قدرت آربیتراژ در نهایت نمی‌گذارد این اختلاف یا به قول برخی، حباب، چنان شود که بازار داخلی کاملا از بازار جهانی جدا افتد.

بنابراین چشم‌انداز بازار جهانی طلا برای سرمایه‌گذاران داخلی از اهمیت بالایی بر خوردار است و مجهز بودن به آن برای تعیین موقعیت‌های معاملاتی ضروری است. مرکز تحقیقات دنیای اقتصاد با عنایت به این موضوع، اقدام به چاپ ویژه نامه تحلیلی در مورد بازار جهانی طلا کرده است. در طی بخش‌های مختلف این ویژه نامه، خواننده با متغیر‌های کلیدی که بر بازار طلا تاثیر می‌گذارند آشنا می‌شود و این بخش‌ها روابط علت و معلولی را با زبانی هر چند علمی، ‌اما ساده بیان می‌کنند.

این ویژه‌‌نامه نه تنها به تحلیل متغیر‌های کلیدی می‌پردازد بلکه با تحلیل‌های پایه‌ای و فنی خود، ریسک‌های افزایشی و کاهشی بهای طلا را در سال ۲۰۱۲ بیان می‌کند، تا به این شکل بتواند قدرت پیش‌بینی خوانندگانش را افزایش دهد. فراتر از این، ویژه‌نامه به بازار آتی ایران نیز نگاه کرده و جذابیت‌های آن را برای خوانندگان شرح داده است. امید است تا این ویژه نامه بتواند به بخشی از دغدغه‌های سرمایه‌گذاران پاسخ دهد.

علاقه‌مندان برای دریافت گزارش با شماره ۴۳۹-۸۷۷۶۲۴۳۸ تماس حاصل بگیرند.