گروه بازار پول- رییس شورای هماهنگی مدیران بانک‌های دولتی با تشریح جزئیات تغییرات بسته سیاستی ـ نظارتی گفت: بسته سیاستی ـ نظارتی به سیستم بانکی ابلاغ شد و بسته دیگر مقید به زمان خاصی نیست، چرا که پیش از این به صورت سالانه تدوین می‌شد. فرشاد حیدری در جمع خبرنگاران به جلسه شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و کانون بانک‌های خصوصی اشاره کرد و افزود: واگذاری تعیین نرخ سود علی‌الحساب به بانک‌ها از دیگر تغییرات بسته سیاستی ـ نظارتی به حساب می‌آید که به همین دلیل کانون بانک‌های خصوصی و شورای بانک‌های دولتی جلسه مشترکی تشکیل دادند. رییس شورای هماهنگی مدیران بانک‌های دولتی اضافه کرد: بر همین اساس نرخ سود کوتاه‌مدت روزشمار ۷ درصد، سه ماهه ۱۰ درصد، چهارماهه ۱۲ درصد، نه ماهه ۱۵ درصد، یک ساله ۱۷ درصد و ۵ ساله ۲۰ درصد تعیین شد.

مدیر عامل بانک ملی با تاکید بر اینکه نرخ سود سپرده‌های بین ۱ تا ۵ سال در اختیار بانک‌ها گذاشته شده است، تصریح کرد: این تغییرات در تمام بانک‌ها اعمال خواهد شد، از همین رو زمینه سپرده‌گذاری بیشتر در سیستم بانکی فراهم می‌شود.

حیدری به نرخ سود تسهیلات بانکی نیز اشاره کرد و افزود: تسهیلات بانکی براساس بسته فعلی برای قرض‌الحسنه ۲ میلیون تومان، ازدواج برای هریک از زوجین ۳ میلیون تومان، خرید کالا ۴ میلیون تومان، جعاله تعمیر مسکن ۵ میلیون تومان، خرید خودرو ۷ میلیون تومان و جایگزینی خودروی فرسوده ۱۰ میلیون تومان است. وی تاکید کرد: نرخ سود بازپرداخت تسهیلات برای دو سال ۱۴ درصد و بالای دو سال ۱۵ درصد تعیین شده است؛ تسهیلات مسکن مهر همچنان با نرخ ۱۱ درصد و فروش اقساطی با نرخ ۱۲ درصد است. مدیرعامل بانک ملی با اشاره به افزایش نرخ سود اوراق مشارکت به ۲۰ درصد گفت: کسانی که زیر یک سال بخواهند اوراق خود را بازخرید کنند ۱۸ درصد دریافت می‌کنند و کسانی که بیش از یک سال بخواهند اوراق را بازخرید کنند ۵/۱۹ درصد از بانک‌ها دریافت خواهند کرد.

مدیرعامل بانک ملی درباره وضعیت پرداخت سود به سپرده‌های متقاضیان حج عمره گفت: سود ۶ درصد به سپرده‌های حج عمره پرداخت می‌شود. وی ادامه داد: برای استفاده از ارز مسافرتی شهروندان می‌توانند با مراجعه به شعب بانک‌های ملی و ملت وجه ریالی را پرداخت و حواله تحویل بگیرند و در مبادی خروجی بعد از کنترل پاسپورت، ارز خود را دریافت کنند.

به گفته حیدری، ارز مسافران زمینی در مبادی خروجی کشور به آنها تحویل داده می‌شود، اما بیشترین مسافران مربوط به فرودگاه امام خمینی(ره) است که تعداد آنها در روز به ۱۰ تا ۲۲ هزار مسافر می‌رسد. وی ادامه داد: ارز مسافرتی هم اکنون یک هزار دلار و برای هر مسافر یک بار در سال است، اما میزان ارز مسافری در حال بررسی است و این امکان وجود دارد که تغییراتی در آن داده شود.