سقف خروج ارز مسافری از کشور ۵ هزار دلار
گروه بازار پول - معاون امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی سقف خروج ارز همراه مسافر از کشور پنج هزار دلار است. «محمدرضا نادری» به ایرنا، افزود: بانک مرکزی دستورالعملی را برای ارز قابل خروج و ورود همراه مسافر به گمرک جمهوری اسلامی ارائه و این سازمان نیز آن را به گمرکات مسافری ابلاغ کرده است.
وی اظهار کرد: واردات ارز به هر میزان امکانپذیر است، اما باید میزان آن به گمرک اعلام شود تا با هدایت به بانکها اظهارنامه ارزی تکمیل شود.
وی ادامه داد: در صورتی که ارزی برای فروش و تجارت به کشور وارد شود، پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده برای آن الزامی است.
معاون امور گمرکی گمرک افزود: زمانی که ارز همراه افراد بیش از حد متعارف باشد، جنبه تجاری پیدا میکند و معادل ارزش هر قطعه ارز باید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شود.
وی با بیان اینکه، آماری از میزان واردات روزانه ارز مسافری به کشور و اظهار آن به گمرکات وجود ندارد، گفت: از آنجایی که ارز همراه مسافر پنج هزار دلار تعیین شده در صورتی که فرد در زمان بازگشت به عنوان مثال ۵۰ هزار دلار همراه داشته باشد این امر
نشاندهنده جنبه تجاری بودن ارز وارداتی است.معاون امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه مسافران بر اساس گذرنامه و میزان مدت زمان مسافرت، قابل شناسایی هستند، اظهار کرد: حجم ارزی که گردشگران و مسافران در اختیار دارند مشخص است، اما اگر ارز همراه آنها در زمان بازگشت ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار باشد نشاندهنده آن است که قصد معامله آن را دارد و باید حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند.
پرداخت ارز مسافری همچنان یکبار در سال
مدیر کل روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با رد شایعاتی مبنی بر پرداخت ارز مسافری هر دو سال یکبار، گفت: این سهمیه سالی یک بار به متقاضیان تعلق میگیرد. «رضا سراج» روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا تاکید کرد که تغییری در سیاستهای ارز مسافری و پرداخت آن ایجاد نشده است و ارز مسافری بر اساس آخرین بخشنامه این بانک به متقاضیان ارائه میشود. این در حالی است که در روز گذشته شایعاتی مبنی بر دو ساله شدن سهمیه ارزی مسافری منتشر شده بود. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بخشنامه شماره ۱۰۲۹ /۶۰ مورخ ۱۲ دیماه سال جاری به کلیه شعب ارزی بانکها اعلام کرد: فروش ارز مسافرتی برای هر یک از مسافران هوایی به مقصد تمام کشورها (به استثنای عراق و سوریه که ۴۰۰ دلار است) به میزان یک هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها و فروش ارز مسافرتی به مسافرین زمینی، ریلی و دریایی کلیه کشورها به میزان ۴۰۰ دلار یا معادل آن به سایر ارزها است. در تمام موارد فوق، فروش ارز مسافرتی به نرخ بازار فرعی و یک بار در سال صورت میگیرد، این در حالی است که پیش از این ارز مسافرتی دو هزار دلار به ازای هر نفر بود. بر اساس این بخشنامه، فروش ارز مسافرتی به مسافرین با سن قانونی کمتر از ۲ سال امکانپذیر نبوده و برای سنین ۲ تا ۱۲ سال به میزان ۵۰ درصد در هر یک از حالات فوق خواهد بود. فروش ارز مسافرتی به زائرین عمره مفرده، صرفا از طریق بانک ملی ایران و با ارائه لیست مشخصات زائران که توسط دفاتر سازمان حج و زیارت تایید شده باشد، بدون ارائه بلیت و گذرنامه یکبار در سال و حداکثر تا سقف ۴۰۰ دلار به نرخ بازار فرعی و با رعایت شرایط سنی فوقالذکر امکانپذیر است.
ارسال نظر