بیمه، آینده، مسوولین
«به بهانه هفدهمین سالگرد تاسیس بیمه معلم»
سیدمحمد کریمی
رییسکل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
بازار سرمایه، بازار پول و صنعت بیمه سه نهاد اثرگذار به شمار میروند که در توسعه اقتصادی هر کشور نقش اصلی را ایفا میکنند. توانمندسازی شرکتهای بیمه و تقویت بیمههای اتکایی و بازارسازی و اجرای طرحهای توسعه در زمان تحریمها نشانه روشنی از توفیقات گسترده صنعت بیمه در سالهای اخیر است.
آیندهای روشن برای توسعه فرهنگ بیمه
«به بهانه هفدهمین سالگرد تاسیس بیمه معلم»
سیدمحمد کریمی
رییسکل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
بازار سرمایه، بازار پول و صنعت بیمه سه نهاد اثرگذار به شمار میروند که در توسعه اقتصادی هر کشور نقش اصلی را ایفا میکنند. توانمندسازی شرکتهای بیمه و تقویت بیمههای اتکایی و بازارسازی و اجرای طرحهای توسعه در زمان تحریمها نشانه روشنی از توفیقات گسترده صنعت بیمه در سالهای اخیر است. یکی از شروط اساسی توسعه اقتصادی هر کشوری جذب سرمایه خارجی است و قطعا در سالهای آینده صنعت بیمه در زمینه جذب سرمایهگذار خارجی به موفقیتهای چشمگیری دست مییابد چون در برنامه پنجم توسعه این امکان فراهم شده است که شرکتهای خارجی بتوانند با رعایت مقررات و ضوابط موجود در حوزه صنعت بیمه به فعالیت بپردازند. معتقدم باید کاستیهای موجود در صنعت بیمه کشور را پذیرفت. بارها تاکید کردهام که ضریب نفوذ بیمه در کشور به خصوص در زمینه بیمههای زندگی راضیکننده نیست، اما با اتخاذ سیاستها و تمهیداتی در مسیر اصلاح و توسعه حرکت میکنیم. در همین زمینه کارآمدی آییننامههای بیمههای زندگی در دستور کار شورای عالی بیمه قرار دارد و افزایش سقف سن در بیمه عمر و برقراری مستمری از دستاوردهای مهم صنعت بیمه است و در آینده نزدیک اثرات مثبت خود را در حوزههای گوناگون از جمله تولید ثروت و بالارفتن سطح رفاه اجتماعی نشان خواهد داد.
در آینده نزدیک، بازنگری آییننامههای گذشته صنعت بیمه در دستور کار قرار دارد چون بیمه یک صنعت پویا، زنده و روزآمد است و ما هیچگونه کاستی و مماشات در اداره این صنعت را جایز نمیدانیم و برای رشد و توسعه بیشتر آن، امکان بازنگری در آییننامههای فعلی نیز وجود دارد.
متاسفانه به دلیل ضعف فرهنگسازی، اکثریت مردم تنها با بیمه شخص ثالث آشنایی کافی دارند و رشتههای متعدد و متنوع صنعت بیمه را به خوبی نمیشناسند؛ این در حالی است که بیمههایی نظیر بیمههای حوادث و عمر از اهمیت فوقالعادهای برخوردارند.
به عنوان مثال میتوان به زلزله چند سال پیش به عنوان یکی از تلخترین حوادث تاریخ کشور اشاره کرد اما باید توجه داشت که غافلگیری در حوادث اینچنینی هیچ توجیهی ندارد و ما باید با توسعه بیمههای همگانی و به خصوص بیمههای حوادث برای تمامی اتفاقات احتمالی، آمادگی داشته باشیم.
ما معتقدیم بیمههای حوادث و منازل مسکونی مانند بیمههای شخص ثالث باید اجباری شود و به همین منظور رایزنیهای گستردهای با مجلس و دستگاههای مرتبط دیگر آغاز کردهایم که انشالله نتایج این مذاکرات کام ملت شریف ایران را شیرین خواهد کرد. در پایان از تمامی صاحبنظران، فعالان و دلسوزان صنعت بیمه میخواهم در مسیر تعمیم فرهنگ بیمه و همگانی شدن آن در کنار بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران باشند تا این امر مهم هر چه زودتر تحقق یابد.
ارسال نظر