گروه بازار پول- رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه فروش ارز دولتی اثری در بهبود وضعیت بازار ندارد، گفت: برای بررسی این موضوع کارگروهی در دولت و مجلس تشکیل خواهد شد. ارسلان فتحی‌پور در گفت‌وگو با «فارس» در خصوص وضعیت بازار ارز اظهارکرد: عرضه دولتی سکه طلا و ارز اثری در بهبود وضعیت فعلی بازار ندارد.

وی با بیان اینکه اقدام اخیر بانک مرکزی تاثیر مثبتی در کاهش قیمت و آرامش بازار ندارد، خاطر نشان کرد: این کار تنها پول کلانی را نصیب واسطه‌ها و دلالان خواهد کرد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باید تکلیف این موضوع مشخص و روشن شود تا تولید کشور تحت تاثیر آن با ورشکستگی و ضرر مواجه نشوند؛ زیرا روش فعلی چاره ساز نیست.

فتحی‌پور تصریح کرد: برای آسیب‌شناسی و بررسی بازار ارز، از این هفته کارگروهی در دولت و مجلس تشکیل خواهد شد.

شرایط تک نرخی شدن ارز مساعد نیست

همچنین عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در شرایط فعلی صحیح نیست ارز دولتی به این سادگی به بازار عرضه شود و همچنین در حال حاضر در کشور شرایط برای تک نرخی شدن ارز مساعد نیست.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: تزریق بیش از حد متعارف ارز در بازار برای جذب نقدینگی اشکال دارد، اما استدلال دولت این است که برای توازن قیمت‌ها این کار صورت می‌گیرد. عباسعلی نورا اظهار کرد: کشورهایی که ثبات اقتصادی و توسعه پایدار دارند، می‌توانند ارز را تک نرخی کنند، اما در کشور ما به دلیل تسلط سیاست بر اقتصاد این کار امکان‌پذیر نیست.

نورا گفت: سیاست فعلی بانک مرکزی موجب به هدر رفتن منابع می‌شود، و دولت باید از عرضه ارز به بازار خودداری کند تا پشتوانه ارزی کشور ضعیف نشود. وی ادامه داد: واردات طلا توسط دولت و تبدیل آن به ریال هم در واقع نوعی عرضه غیرمستقیم ارز به بازار است که از اشتباهات دولت است؛ زیرا کالایی را که می‌تواند به عنوان پشتوانه باشد، به بازار عرضه می‌کنیم.

این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: پیشنهاد ما همیشه این بوده که ورود طلا آزاد و خروج آن از کشور ممنوع شود. نورا گفت: باید با اطلاع‌رسانی ولع مردم را نسبت به خرید طلا کم کرد نه اینکه بانک مرکزی با اعلام آن جامعه را به سمت این کار سوق دهد و واسطه‌گری را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه با فروش ارز نقدینگی جامعه جمع نمی‌شود، خاطر نشان کرد: معادل هر دلاری که به بازار تزریق می‌شود، ریال هم تزریق می‌شود.

این نماینده مجلس گفت: در حال حاضر طبق اعلام دولت نقدینگی ۳۳۰ هزار میلیارد تومان و پیش‌بینی ما حدود ۳۵۰ هزار میلیارد تومان است که این میزان نقدینگی مشکل ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: طبق قانون منابع فروش سکه یا ارز از طریق بانک‌های دولتی باید به خزانه برود و نباید صرف کارهای دیگر از قبیل جبران کسری بودجه شود.

نورا با اشاره به اینکه دیوان محاسبات مسوول رسیدگی به این موضوع است، خاطرنشان کرد: مشکل سیستم‌های نظارتی کشور این است که عملکرد را بررسی می‌کنند و بازرسی مستمر وجود ندارد.