برنامه دوازدهگانه تقویت بانکداری اسلامی
قائم مقام بانک مرکزی در بیست و دومین همایش بانکداری اسلامی در تشریح برنامههای آتی این بانک برای تقویت و تعمیق بانکداری اسلامی گفت:بازنگری در قوانین، آئیننامهها و دستور العملهای نظام بانکی کشور مدتها است آغاز شده است و در این فرآیند تمامی آئیننامههای سال ۶۲ به بعد از لحاظ کارآمدی و تطبیق با مبانی شرعی مورد بازبینی قرار میگیرد.
برنامهای دوازده محوری برای تقویت بانکداری اسلامی کشور در بانک مرکزی تدوین و در حال اجرا است.
قائم مقام بانک مرکزی در بیست و دومین همایش بانکداری اسلامی در تشریح برنامههای آتی این بانک برای تقویت و تعمیق بانکداری اسلامی گفت:بازنگری در قوانین، آئیننامهها و دستور العملهای نظام بانکی کشور مدتها است آغاز شده است و در این فرآیند تمامی آئیننامههای سال ۶۲ به بعد از لحاظ کارآمدی و تطبیق با مبانی شرعی مورد بازبینی قرار میگیرد. دکتر سید حمید پور محمدی افزود: در همین راستا کارشناسان بانک مرکزی با همفکری سایرفعالان این حوزه سه قانون بانکداری بدون ربا، پولی و بانکی و بانک مرکزی را بازبینی کردهاند و آماده ارائه به دولت و مجلس است.
وی با اشاره به طراحی ابزارهای جدید مالی گفت: تنوع بخشی به ابزارهای پولی یکی دیگر از محورهای ۱۲ گانه برای تقویت بانکداری اسلامی است که طلیعههای آن با تدوین و تصویب عقود سهگانه استصناع، مرابحه و خرید دین آشکار شد و قطعا ادامه نیز خواهد یافت.
پورمحمدی افزود: در همین رابطه لازم میدانم تاکید کنم، شخصا در بانک مرکزی به شدت پیگیر هستم که تا پایان سال جاری عقبماندگیهای کشورمان از سایر کشورهای دارای بانکداری اسلامیدر حوزه ابزارهای مالی جبران شود و به سطح مطلوب برسد.
قائم مقام بانک مرکزی تدوین استانداردهای شرعی در بانکداری اسلامیرا از دیگر برنامهها عنوان کرد و گفت: در بانک مرکزی تلاش داریم با استفاده از تجارب جهانی و برپایه فقه شیعی، استانداردهای شفاف در مورد عملیات بانکی اسلامی را تدوین و عملیاتی کنیم و بر آن اساس بر عملکرد بانکها نظارت کنیم.
وی ادامه داد: تفکیک عملیات قرضالحسنه و شخصیت بخشی مجزا به این نوع از عملیات بانکی از دیگر برنامههای ما است که در قالب اعطای مجوز به بانک قرضالحسنه جدید، حمایت از صندوقهای قرضالحسنه تک شعبهای و ساماندهی صندوقهای قرضالحسنه چند شعبهای و انتفاعی اجرای این برنامه را دنبال میکنیم.
قائم مقام بانک مرکزی عنوان کرد: توسعه آموزش و پژوهش در زمینه بانکداری و تامین مالی اسلامی، ارتقای فرهنگ بانکداری اسلامیدر سطح مردم و کارکنان بانکها، ایجاد واحد سرمایهگذاری مشترکت برای مشارکت پساندازکنندگان و دارندگان پروژههای دارای توجیه از دیگر محورهای برنامه دوازدهگانه ما برای تعمیق و تقویت بانکداری اسلامی در کشورمان است. پورمحمدی در بخش دیگری از سخنانش با گلایه از رویه نادرستی که برخی در انتقاد از وضعیت بانکداری اسلامیدر پیش میگیرند، گفت: حق امر این است که ما از بدو پیروزی انقلاب اسلامیو پس از تصویب و ابلاغ قانون عملیات بانکداری بدون ربا در پی تحقق نظامی بانکی، عاری از پدیده ناپسند ربا بودهایم و امروز که قریب به سه دهه از آن زمان میگذرد با قاطعیت هرچه تمامتر میگویم که بانکداری اسلامیدر کشورمان در مقایسه با سایر کشورهایی که داعیه بانکداری اسلامی را دارند از لحاظ شرعی و پیراستگی از ربا در بهترین جایگاه قرار دارد. گرچه انتقاداتی به عملکرد بانکها وارد است، ولی این انتقادات نباید چهرهای چنان یکطرفه به خود بگیرد، بلکه با ارائه ایدهها و انتقادات سازنده نسبت به بهتر شدن عملکرد و انطباق بیشتر بانکها اهتمام ورزید.
پور محمدی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری نیز از اختصاص ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی برای مسکن و اشتغال در کشور خبرداد.
قائم مقام بانک مرکزی گفت: تسهیلات برای اشتغال خانگی که توسط نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی و صندوق مهر امام رضا(ع) با تلفیق منابع بانکی و دستگاهی پرداخت میشود تا سقف ۱۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
ارسال نظر