دنبال قطع ارتباط با بازارهای خارجی در بیمه اتکایی نیستیم

فارس- معاون اتکایی بیمه مرکزی گفت: بیمه مرکزی با اطلاع کامل از بازار بیمه کشور، تعاملات بین‌المللی در بخش اتکایی را همچنان ادامه می‌دهد و عمده تمرکز خود را بر داخلی‌سازی قرار نداده است. معاون اتکایی بیمه مرکزی با اشاره به اینکه واگذاری بخش اتکایی کشور به خارج و تعاملات بین‌المللی نقش مؤثری در ارتقای بخش بیمه اتکایی کشور خواهد داشت، اظهار کرد: البته در این راستا قوانین و مقررات صنعت بیمه کشور تاکید بسیاری بر حفظ موازین بین‌المللی توزیع ریسک بخش اتکایی نسبت به نگهداری ریسک دارند. وی ضمن بیان این مطلب که عدم استفاده از بازار‌های اتکایی خارج، کشور را از علم و دانش اتکایی روز جدا می‌کند، افزود: آیین‌نامه شورای عالی بیمه یکسری شاخص‌ها و راهنمایی را مورد تصویب قرار داده که مطابق آنها شرکت‌های بیمه باید در شرایط عادی و غیرتحریم ضمن تکمیل بازارهای اتکایی داخلی کشور از بازار‌های خارجی نیز استفاده کنند.

به گفته وی، البته شرایط تحریم وضعیت خاصی است که باید اقدامات ویژه‌ای انجام شود به این صورت که صنعت بیمه با توزیع ریسک در بازار داخلی حتی به رغم مشکلات از بازارهای خارجی نیز استفاده می‌کند.

کاهش واگذاری اتکایی به معنای قطع ارتباط با بازارهای خارجی نیست

در روز‌های اخیر رییس‌کل بیمه مرکزی داخلی‌سازی اتکایی‌های کشور را دلیل شرایط خاص تحریم دانسته و معتقد است در شرایط عادی باید نقل و انتقالات اتکایی برای پیشرفت بخش اتکایی داخلی افزایش پیدا کند.

به گفته وی آنچه در سال گذشته در زمینه بیمه‌های اتکایی اعمال شد لازمه مدیریت تحریم‌ها و اقتضائات زمانی آن‌ برهه است به صورتی که در صنعت بیمه مقررات تبادل اتکایی‌ها ایجاب می‌کند که علاوه بر این‌که مبانی حرفه‌ای‌گری بیمه‌های اتکایی را در کشورمان تقویت کنیم، ظرفیت و ذخایر اتکایی را افزایش داده و در تعاملات بین‌المللی قبولی و واگذاری اتکایی را قطع نکنیم.

البته رییس‌کل بیمه مرکزی داخلی‌سازی اتکایی را امری کارشناسی می‌داند و معتقد است این ریسک بین شرکت‌ها بیمه‌ و بازارهای مختلف به گونه‌ای توزیع شده که اگر خسارت بزرگی اتفاق بیفتد، امکان ورشکستگی و ضرردهی برای یک شرکت خاص وجود ندارد.

معاون اتکایی بیمه مرکزی نیز ضمن تاکید سخنان رییس کل بیمه مرکزی گفت: صنعت بیمه به هیچ عنوان به بازار‌های داخلی در بخش اتکایی کفایت نمی‌کند البته به عقیده من این امر یک میانه‌ای دارد که باید متخصصین با در نظرگرفتن ملاک‌های خاص از وابستگی کشور به پوشش‌های اتکایی خارج کم و تا حدی نیاز بازار داخلی را برآورده کنند.

نوحی در ادامه افزود: براساس استاندارد های شورای عالی بیمه اگر بیمه گران معتبر در خارج از کشور حضور داشته باشند و در بازار های خارجی از ما ریسک‌ها را بپذیرند تا حد ممکن به آنها واگذاری اتکایی را خواهیم داشت.

به گفته نوحی، بیمه مرکزی با اطلاع کامل از بازار بیمه کشور تعاملات بین‌المللی در بخش اتکایی را همچنان ادامه می‌دهد و عمده تمرکز خود را بر داخلی‌سازی اتکایی قرار نداده است.

وی ضمن تاکید براینکه البته در کشور شرکت‌های داخلی از لحاظ توانایی و ظرفیت حتی از برخی از شرکت‌های خارجی دارای رتبه بهتر هستند، اضافه کرد: بیمه مرکزی طبیعتا یک شرکت داخلی با سرمایه حداقلی ۴۰ میلیون دلار را به شرکت‌های بیمه‌گر اتکایی خارجی که فاقد رتبه‌بندی بوده و ۵ میلیون دلار بیشتر سرمایه ندارد به طور حتم ترجیح خواهد داد.

نوحی ضمن بیان این مطلب که واگذاری اتکایی به خارج کاملاً در تصمیم‌گیری هیات مدیره شرکت‌های بیمه قرار دارد، گفت: هیات مدیره شرکت‌های بیمه با در نظر گرفتن ریسک‌های خود یا واگذاری به خارج را انجام و یا از بازارهای داخلی استفاده می‌کنند.

به گفته وی تا پایان سال ۸۸ حدود ۱۷/۵ درصد واگذاری اتکایی کشور به خارج در بخش‌های نفت، انرژی، مهندسی، کشتی و هواپیما و غیره اتفاق افتاده بود که این رقم در حال حاضر با کاهش فوق‌العاده‌ای روبه رو شده است به این صورت که بیمه مرکزی علاوه بر تقویب بخش‌های اتکایی داخل کشور با بازارهای بین‌المللی ارتباط داشته و به هیچ عنوان خواستار انزوا در این عرصه نیست.