مدیر طرح و برنامه بیمه مرکزی خبر داد
تاسیس قریبالوقوع شرکت تخصصی بیمه عمر در مناطق آزاد
فارس- مدیر طرح و برنامه بیمه مرکزی از تاسیس و راهاندازی قریبالوقوع یک شرکت بیمه تخصصی با محوریت بیمه عمر در مناطق آزاد خبر داد. حبیب میرزایی در خصوص علل ضریب نفود اندک بیمه عمر در کشور گفت: شرایط فرهنگی در کشور وجود دارد که مانع گسترش این نوع بیمهنامه در سطح جامعه میشود.
وی با اشاره به اینکه عناصر مختلفی برای توسعه بیمه عمر در کشورها دخالت دارند، افزود: برای رشد این بیمهنامه نخست باید تعدادی از شرکتهای بیمه متخصص دراین حوزه به فعالیت بپردازند البته توان مالی و درآمد سرانه مردم و وضعیت بهداشت و درمان کشور نیز به عنوان زیر ساختهای مهم تاثیر قابل توجهی دارند.
به گفته وی، مهمترین عامل درباره هماهنگی سیاستهای دولت و وضع قوانین و مقررات تشویقکننده است چراکه به واسطه آنها گرایش مردم به سمت خرید بیمهنامههای عمر تقویت خواهد شد.
مدیر طرح و برنامه بیمه مرکزی در ادامه ضمن تاکید براینکه درسالهای اخیر عرضهکنندگان بیمهنامهها محصولات جدیدی را برای جذب بیشتر مشتریان و رفع نیازهای مردم به بازار عرضه کردهاند، تصریح کرد: البته باید تورم را یکی از عوامل رکود بیمه عمر در کشور دانست زیرا مردم با این نگرش که سرمایه بیمه عمری که امسال خریداری میکنند در سالهای آینده ارزش سرمایه اولیه را نخواهد داشت تمایلی به خرید این بیمهنامهها ندارند.
ضعف صنعت در معرفی بیمه عمر
میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه صنعت بیمه به عنوان یک صنعت در معرفی مزایای بیمه عمر آن طور که باید و شاید مطلوب عمل نکرده، افزود: بیمه شخص ثالث به عنوان یک رشته اجباری در سالهای اخیر توانسته است به خاطر افزایش تصادفات نگاههای زیادی از مردم را به خود جلب کند در حالی که وضعیت بیمه عمر با آن قابل مقایسه نیست.
به گفته وی، باید میان توسعه اقتصادی و توسعه فرهنگ بیمه رابطه مناسبی برقرار باشد زیرا تا زمانی که زیر ساخت مناسبی در جامعه وجود نداشته باشد توسعه فرهنگ بیمه محقق نخواهد شد.
مدیر طرح و برنامه بیمه مرکزی ضمن بیان این مطلب که شرکتهای بیمه در تمام رشتههای بیمهای به صورت مختلط فعالیت میکنند، اضافه کرد: در اکثر کشورها سهم بیمههای عمر بیش از ۵۰ درصد است که در این امر وجود شرکتهای بیمه عمر تخصصی نقش مؤثری مطلوبی را ایفا میکند.
وی در ادامه افزود: موارد جایگزین بیمه عمر در فرهنگ کشور مانند خرید املاک و مستغلات که به معنایی تضمین آینده افراد تلقی میشود باعث شده که مردم کمتر به بیمه عمر گرایش پیدا کنند.
به عقیده این مقام مسوول بیمه مرکزی با گسترش بیمه عمر و سرمایهگذاری که هم در صورت فوت و حیات، سرمایهای را به بیمهگر یا بیمه شده پرداخت میکند بهترین جایگزین برای رفع نگرانی افراد و فرزندان آنها در آینده است.
میرزایی ضمن بیان این مطلب که سهم صنعت بیمه در معرفی بیمههای عمر در عدم توسعه این بیمهنامه اندک نیست، اظهار کرد: بیمه محصولی است که در راستای تبلیغات مفید میتواند خدمات را به مردم معرفی و فروش مناسبی را کسب کند.
به گفته وی، بیمه مرکزی براساس برنامههای از پیش تعیین شده خود که افزایش سهم بیمههای عمر است در سالهای اخیر موفقیتهای مطلوبی را در این حوزه کسب کرده به نحوی که مجوز نمایندگی تخصصی فروش بیمه عمر را به متقاضیان ارائه میکند.
وی در ادامه افزود: حضور شرکتهای بیمه تخصصی و نمایندگیهای آنها در شورای عالی بیمه مورد تصویب قرار گرفته است و افراد میتوانند به عنوان نماینده؛ بیمه عمر را به متقاضیان ارائه دهند.
ظهور شرکتهای تخصصی بیمه
وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۱۳۵۰ نفر مجوز فعالیت در حوزه فروش بیمه عمر را از بیمه مرکزی دریافت کردهاند، گفت: از میان شرکتهای موجود در سطح کشور نزدیک به ۷ شرکت بیمه دارای این نمایندگیهای بیمه تخصصی هستند که با توجه به تبلیغات نامناسب، مردم اطلاع چندانی از فعالیت آنها ندارند.
میرزایی درخصوص دیگر اقدامات بیمه مرکزی در این زمینه گفت: تشویق و تاسیس موسسات زندگی به عنوان یک سیاست در اولویت کاری بیمه مرکزی قرار دارد البته این نهاد بیمهای کمکهای لازمی را نیز به کسانی که خواستار تاسیس شرکتهای بیمه تخصصی هستند، ارائه خواهد داد.
میرزایی ضمن بیان این مطلب که تاکنون شرکتهای بیمه عمر تخصصی در سطح کشور وجود ندارد، گفت: بیمه مرکزی در حال حاضر آماده ارائه مجوز به شرکتهای بیمه عمر تخصصی است اما تاکنون هیچ تقاضایی را در این حوزه دریافت نکرده است.
به گفته وی، تقاضا برای بیمههای مستمری و بازنشستگی مکمل در بازار بیمه رو به افزایش است و شرکتهای بیمه باید برای پاسخگویی به این تقاضا طرحهای جدید بیمهای را طراحی و به جامعه معرفی کنند. البته در این میان با مجوز بیمه مرکزی به زودی در مناطق آزاد یک شرکت بیمه تخصصی تشکیل خواهد شد.
ارسال نظر