مهر- بانک مرکزی مجوز فعالیت یک‌ساله برای ۸ صندوق قرض‌الحسنه بزرگ را صادر کرده است و در عین حال، ۱۴ صندوق دیگر با اتمام مهلت اعتبار مجوز و عدم تمدید، بدون مجوز فعالیت می‌کنند. ساماندهی بازار غیر متشکل پولی توسط بانک مرکزی از سال ۱۳۸۳ با تمرکز بر روی موسسات پولی و اعتباری، تعاونی‌های اعتباری و سپس صندوق‌های قرض‌الحسنه آغاز شد، این در حالی است که ساماندهی صندوق‌های قرض‌الحسنه به اعتقاد مسوولان بانک مرکزی به دلیل تعدد و تکثر آنها کاری سخت است. در حال حاضر ۶ هزار صندوق قرض‌الحسنه در کشور فعالیت دارند که بخش عمده‌ای از آنها صندوق‌های مسجدی، خانوادگی، محله‌ای و صنفی را تشکیل می‌دهند که فعالیت اکثر آنها نیز در چارچوب قانون صورت می‌گیرد و تنها بخش کوچکی از صندوق‌های قرض‌الحسنه هستند که فعالیتی خارج از قانون و شرع انجام می‌دهند.

بانک مرکزی برای ایجاد امکان نظارت بر خط و مداوم صندوق‌های قرض‌الحسنه، سامانه شفق را راه‌اندازی کرده است که این سامانه در برخی از صندوق‌ها نصب و به صورت آزمایشی شروع به فعالیت کرده است.

بر اساس آخرین آمارها تعداد مجوزهای صادره از سوی بانک مرکزی برای فعالیت صندوق‌های قرض‌الحسنه بزرگ به ۸ صندوق رسید، این در حالی است که مدت زمان اعتبار مجوز صادره یک ساله است و اعتبار فعالیت این صندوق‌ها پس از این مدت باطل می‌شود و آنها ملزم به تمدید مجوز هستند. ۸ صندوق قرض‌الحسنه ندای مهر میهن در استان همدان، صندوق قرض‌الحسنه

سیده وحیده ‌هاشمی زاده در فارس، صندوق قرض‌الحسنه مهر وطن در آذربایجان غربی، صندوق قرض‌الحسنه کشاورزان جی در اصفهان، صندوق قرض‌الحسنه شفا مهر تبریز و صندوق قرض‌الحسنه مبین آذر فجر تبریز در آذربایجان شرقی، صندوق قرض‌الحسنه شیخ صفی خطایی در اردبیل و صندوق قرض‌الحسنه پیک رحمت در آذربایجان غربی از بانک مرکزی مجوز فعالیت دارند.