رشد نقدینگی در ایران به 41‌درصد می‌رسد

گروه بازارپول- صندوق بین‌المللی پول (IMF) پیش‌بینی کرد رشد نقدینگی در ایران طی سال ۲۰۰۶ به بیش از ۴۱‌درصد برسد. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از گزارش اخیر صندوق بین‌المللی پول موسوم به «چشم‌انداز اقتصادی خاورمیانه و آسیای مرکزی» رشد نقدینگی در ایران طی سال ۲۰۰۵ به ۷/۳۸‌درصد رسید و پیش‌بینی می‌شود، این رقم در سال ۲۰۰۶ به ۳/۴۱‌درصد برسد.

براساس این گزارش رشد نقدینگی یکی از معضلاتی است که کمابیش اقتصادهای کشورهای نفتی خاورمیانه و آسیای مرکزی را تهدید می‌کند. در عین حال این معضل در برخی از کشورهای این منطقه از جمله ایران، جمهوری آذربایجان و قطر حادتر است. درمیان ۲۹ کشور منطقه در سال ۲۰۰۵ جمهوری اسلامی ایران در رتبه چهارم از نظر رشد نقدینگی قرار گرفت. ازبکستان در این سال در جایگاه اول منطقه قرار داشته و پس از آن سودان با ۴۴‌درصد، قطر با ۴۲‌درصد در مراتب بعدی قرار گرفته‌اند.

صندوق بین‌المللی پول در ادامه گزارش خود قطر را به عنوان یکی از کشورهای موفق در زمینه‌ مهار نقدینگی معرفی و پیش‌بینی کرده است رشد نقدینگی در این کشور از ۴۲‌درصد در سال ۲۰۰۵ به منفی ۲درصد در سال ۲۰۰۶ برسد.

این در حالی است که ایران همچون سال‌های گذشته همچنان با رشد نقدینگی مواجه خواهدشد. رشد نقدینگی در ایران طی سال ۲۰۰۶ به ۳/۴۱‌درصد خواهد رسید و رتبه ایران از نظر رشد نقدینگی در منطقه از چهارم به دوم تغییر خواهد کرد.

جمهوری آذربایجان با رشد ۸۰‌ درصدی، بالاترین رشد نقدینگی در سال ۲۰۰۶ را خواهد داشت.

میزان رشد نقدینگی در برخی دیگر از کشورهای منطقه به این شرح پیش‌بینی شده است: الجزایر ۴/۱۳‌درصد، بحرین ۱/۱۴‌درصد، کویت ۷/۵‌درصد، لیبی ۳/۱۰درصد، عمان ۹/۱۸‌درصد،‌ عربستان ۷/۱۰درصد، سوریه ۵/۹‌درصد، امارات ۶/۲۶‌درصد، یمن ۱۶‌درصد، لبنان ۲درصد، مراکش ۲/۸درصد، و تونس ۶/۱۰‌درصد.