دنیای اقتصاد - روز پنج شنبه پلیس اسکاتلندیارد اعلام کرد که یکی از گسترده‌ترین طرح‌های تروریستی را در لندن کشف و خنثی کرده است براساس این طرح قرار بود تعداد زیادی هواپیمای مسافربری به وسیله مواد منفجره در هوا منفجر شوند اعلام کشف و خنثی‌سازی این طرح وضعیت نیروهای پلیس و امنیتی انگلستان را به حال آماده‌باش کامل درآورد و بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی متوقف شد به گفته وزیر کشور بریتانیا، هدف تروریست‌ها کشتار مردم در یک مقیاس بزرگ بوده است، اما او به تعداد هواپیماهایی که احتمال انفجار در آنها وجود داشت، اشاره نکرد. منابع خبری تعداد آنها را بیش از 10هواپیما ذکر کرده‌اند. اعلام این خبر دیروز را به یکی از روزهای طلایی طلا تبدیل کرد. حجم تقاضای این فلز ارزشمند روز جمعه با شتاب بیشتری از دیگر روزها افزایش پیدا کرد و به این ترتیب معامله‌گران بازارهای جهانی طلا شاهد افزایش 16دلاری قیمت این فلز بودند.

ترس طلا از حضور تروریست‌ها
هر اونس طلا 16دلار گران شد
گروه بازار پول ‌ـ دیروز را می‌توان یکی از روزهای طلایی طلا نام نهاد. حجم تقاضای این فلز ارزشمند روز جمعه با شتاب بیشتری از دیگر روزها افزایش پیدا کرد و به این ترتیب معامله‌گران بازارهای جهانی طلا شاهد افزایش ۱۶دلاری قیمت این فلز بودند.

براساس گزارش پایگاه خبری تحلیلی بلومبرگ، اصلی‌ترین عامل موثر در افزایش قیمت طلا، تهدیدات تروریستی روز پنج‌شنبه در لندن بود که اثر خود را روز جمعه در بورس فلزات گرانبهای این شهر بر جای گذاشت. روز پنج شنبه اسکاتلندیارد نسبت به احتمال وقوع انفجارهای تروریستی در لندن هشدار داده و بسیاری از پروازهای فرودگاه‌های لندن را لغو کرد. این مساله باعث شد تا ریسک سرمایه‌گذاری در لندن برای مدت هر چند کوتاه افزایش پیدا کند و بسیاری از قراردادهای خرید و فروش به‌علت لغو پروازها به سرانجام نرسیدند.
به دنبال این مساله قیمت هر اونس طلا در بورس فلزات لندن از 641دلار به 657دلار رسید. گوردون سیمسان از تحلیلگران بورس لندن در این مورد گفت: طلا نیز به مانند نفت یک بازار واقعی دارد و یک بازار روانی، هر چند هیجان در آن به اندازه نفت نیست، اما به هر حال عوامل روانی این بازار را هم در دست دارند. اکنون ناآرامی‌های ژئوپلتیک خاورمیانه از اصلی‌ترین نگرانی‌های بازار طلا هستند که در صورت گسترش به بازارهای عربی می‌تواند قیمت طلا را تا 20دلار دیگر افزایش دهد. کشورهای عربی یکی از اصلی‌ترین مراکز مصرف طلا به خصوص برای جواهر و زینت هستند.
از طرف دیگر اکنون با توجه به قیمت بالای نفت این احتمال وجود دارد که سرمایه‌گذاران نفتی به فکر کالای جایگزین برای سرمایه‌گذاری باشند که در این صورت انتخاب اول آنها طلا خواهد بود. ورود سرمایه‌های نفتی به بازار طلا می‌تواند یک شوک تقاضا در این بازار ایجاد کند و این درحالی است که حجم عرضه محدود است. در صورت وقوع این اتفاق ممکن است قیمت طلا به طور غیرقابل تصوری افزایش پیدا کند.
به دنبال افزایش قیمت جهانی طلا، بهای این فلز گران‌بها در هندوستان یعنی بزرگ‌ترین بازار مصرف طلا، هم افزایش پیدا کرد. بهای هر 10گرم طلا در هند با افزایش 56روپیه‌ای به 9هزار و 788روپیه رسید. همچنین قیمت هر اونس طلا در هندوستان به 30هزار و 440روپیه رسید که معادل 654دلار است.
پایگاه خبری- تحلیلی سی‌ان‌ان نیز در تحلیل شرایط بازار طلا نوشت: اکنون بازار طلا نیاز به یک عرضه امیدبخش دارد تا اطمینان خاطر متقاضیان را به دست آورد. اما سوال این است که آیا امکان چنین عرضه‌ای وجود دارد؟ آنچه اکنون مشخص است، امکان این عرضه وجود ندارد. معادن سرشار آفریقای جنوبی با حداکثر ظرفیت خود در حال کار کردن هستند و امکانات سخت‌افزاری توسعه آنها هنوز وجود ندارند و یا به اندازه کافی نیستند. از طرف دیگر کشورهایی مانند روسیه نیز از سیاست طلای گران در بازارهای جهانی حمایت می‌کنند و به همین دلیل چندان تمایلی به افزایش تولید ندارند.
نیکی اسمیت از نشریه ساندی تایمز نیز در مورد طلا می‌نویسد: اکنون وضعیت به صورتی است که شرایط پایداری برای طلا وجود ندارد و قیمت آن بیشتر از اینکه در کنترل عرضه و تقاضا باشد، در اختیار عوامل روانی و سیاسی است.