اونس در محدوده ۱۳۲۰ دلار ماند
نمایش قدرت طلا در کانال جدید
دنیای اقتصاد: هفتهای که آخرین روز آن متعلق به ماه جدید میلادی بود، با رشد ۵/ ۲ درصدی ارزش فلز زرد پایان گرفت. اونس طلا که جمعه دو هفته پیش روی بهای ۱۲۹۱ دلار ایستاده بود، جمعه هفته گذشته به بهای ۱۳۲۴ دلار رسید تا ظرف ۵ روز کاری ۳۳ دلار جهش کرده باشد. این روند باعث شده امید کوتاهمدت به طلا پابرجا باشد. اکثر کارشناسان حرفهای و سرمایهگذاران خرد انتظار ادامه رشد قیمتهای طلا را در هفته جدید کاری دارند. مرور تحولات هفته گذشته میتواند به تصمیمگیری در هفته پیشرو کمک کند.
دنیای اقتصاد: هفتهای که آخرین روز آن متعلق به ماه جدید میلادی بود، با رشد ۵/ ۲ درصدی ارزش فلز زرد پایان گرفت. اونس طلا که جمعه دو هفته پیش روی بهای ۱۲۹۱ دلار ایستاده بود، جمعه هفته گذشته به بهای ۱۳۲۴ دلار رسید تا ظرف ۵ روز کاری ۳۳ دلار جهش کرده باشد. این روند باعث شده امید کوتاهمدت به طلا پابرجا باشد. اکثر کارشناسان حرفهای و سرمایهگذاران خرد انتظار ادامه رشد قیمتهای طلا را در هفته جدید کاری دارند. مرور تحولات هفته گذشته میتواند به تصمیمگیری در هفته پیشرو کمک کند. اونس طلا در همان اولین روز هفته گذشته از مرز کانالی عبور کرد و به اوج ۱۰ ماهه رفت. دوشنبه عمدتا با کمک افت شاخص دلار قیمت ۱۳۰۹ دلار برای اونس رقم خورد. شاخص دلار که جمعه دو هفته قبل روی عدد ۷۴/ ۹۲ واحد ایستاده بود، دوشنبه تا کف ۱۵ ماهه ۲۰/ ۹۲ واحد سقوط کرد.
همزمان، بازارهای سهام نیز با افت خود یار طلا شدند. دلیل افت بورسها، ناامیدی آنها از اعلام نشدن دادههای تازه در نشست سهروزه «جکسون هول» از سوی مقامهای بانکی بود. در این روز، افت بهای نفت به ضرر طلا کار کرد. اونس روز سهشنبه یک دلار افت قیمت نهایی را تجربه کرد، اما این تنها ناشی از سودگیری شدید معاملهگران در قیمتهای بالا بود. بامداد سهشنبه به وقت محلی، کرهشمالی موشکی را از نزدیکی پیونگ یانگ شلیک کرد تا اونس به راحتی به اوج ۱۱ ماهه ۱۳۲۶ دلاری برود، اما فروش طلا در این سطح قیمتی برای کسب سود، باعث بازگشت اونس به محدوده اول کانال ۱۳۰۰ دلار شد. در این روز شاخص دلار تا عدد ۲۴/ ۹۲ واحد تعدیل شد. نفت خام هم روز سهشنبه افت کرد. اونس چهارشنبه عمدتا پیرامون مرز ۱۳۱۰ دلار نوسان کرد و در نهایت روی همان قیمت ۱۳۰۸ دلار روز قبل ایستاد. چهارشنبه همزمان با ادامه فشار سودگیری، همزمان جهش اصلاحی شاخص دلار هم مانع طلا بود. شاخص دلار چهارشنبه تا عدد ۸۸/ ۹۲ واحد بالا آمد. پس از تحولات سهشنبه، ریسکپذیری در بازارها دوباره جهش کرد و همچنین دادههای خوبی از اقتصاد آمریکا منتشر شد که به ضرر طلا کار کرد. اما پنجشنبه روز جهش دوباره طلا بود تا اونس ماه آگوست را با قیمت ۱۳۲۱ دلار به پایان ببرد. این قیمت به معنای رشد حدودا ۴ درصدی اونس در ماه هشتم میلادی بود. شاخص دلار در این روز دوباره تا عدد ۶۶/ ۹۲ واحد پایین آمد. همچنین با ماندن اونس در کانال ۱۳۰۰ دلار، تحلیلهای فنی نیز به نفع فلز زرد کار کردند تا خریدها بهشدت افزایش پیدا کند. به این ترتیب، اونس به اوج ۱۰ ماهه بازگشت. ریسکپذیری و توجه بورسها به دادههای خوب اقتصادی از آمریکا، منطقه یورو و چین، پنجشنبه هم ادامه داشت اما این عوامل کاهشی، مانع جهش طلا نشدند. یک دلیل دیگر رشد طلا، جهش بهای نفت خام از کف ۵ هفتهای بود که همان روز تجربه شده بود.
روز جمعه، نخستین روز سپتامبر با نوسانهای انتظاری شروع شد که با توجه به اهمیت گزارش عصر جمعه دولت آمریکا عجیب نبود. تا ساعت ۵ بعدازظهر جمعه اونس به قیمت ۱۳۱۹ رسید و در این ساعت بازار تحتتاثیر دادههای بد گزارش اشتغالزایی بزرگترین اقتصاد جهان در ماه آگوست قرار گرفت. براساس این گزارش، ایالاتمتحده در ماه گذشته میلادی ۱۵۶ هزار شغل ایجاد کرده است. رقم مورد انتظار ۱۸۰ هزار شغل بود. دادههای حداقل حقوق هم بدتر از انتظار بودند. دادههای بد این گزارش، روند طلا را افزایشی کرد و قیمت هر اونس طلا تا ۱۳۲۹ دلار بالا رفت اما این کالای گرانبها در نهایت روی قیمت ۱۳۲۴ دلار ایستاد. البته شاخص دلار تا عدد ۸۱/ ۹۲ واحد تعدیل شد.این روند امید به هفته جدید را تشدید کرده است. در گزارش فردای «دنیای اقتصاد» جزئیات پیشبینیهای کوتاهمدت را به همراه دادهها و رویدادهای مهم هفته پیشرو خواهید داشت.
ارسال نظر