سکه دومین افت پیاپی را ثبت کرد
موج نزولی در بازار دلار
دنیای اقتصاد: روز یکشنبه، شاخص ارزی دومین افت متوالی را تجربه کرد و تا محدوده ۳ هزار و ۸۱۰ تومان پایین رفت. در دومین روز هفته، دلار ۱۵ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۳ هزار و ۸۱۵ تومان رسید. این بیشترین میزان افت دلار از اول خرداد بود و موجب شد که این ارز به کمترین قیمت از ۱۰ مرداد برسد. دیدگاههای متفاوتی در مورد افت دلار در روز دوم هفته در بازار وجود داشت. تعدادی از معاملهگران اعتقاد داشتند، اظهارات رئیس کل بانک مرکزی مبنیبر یکسانسازی نرخ ارز دراوایل دولت دوازدهم یکی از خبرهایی بود که بخشی از معاملهگران پیرامون آن جوسازی کردند و زمینه ساز افت قیمت شدند.
دنیای اقتصاد: روز یکشنبه، شاخص ارزی دومین افت متوالی را تجربه کرد و تا محدوده ۳ هزار و ۸۱۰ تومان پایین رفت. در دومین روز هفته، دلار ۱۵ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۳ هزار و ۸۱۵ تومان رسید. این بیشترین میزان افت دلار از اول خرداد بود و موجب شد که این ارز به کمترین قیمت از ۱۰ مرداد برسد.دیدگاههای متفاوتی در مورد افت دلار در روز دوم هفته در بازار وجود داشت. تعدادی از معاملهگران اعتقاد داشتند، اظهارات رئیس کل بانک مرکزی مبنیبر یکسانسازی نرخ ارز دراوایل دولت دوازدهم یکی از خبرهایی بود که بخشی از معاملهگران پیرامون آن جوسازی کردند و زمینه ساز افت قیمت شدند. این در حالی بود که بخش زیادی از فعالان بازار باور داشتند، کاهش تقاضا برای حواله درهم مهمترین عاملی بود که قیمت دلار را در بازار داخلی کاهشی کرد. در کنار این، گروهی از بازیگران باتجربه بازار عنوان کردند که بهای شاخص ارزی پنجشنبه گذشته به سقف رسیده بود، همین موضوع موجب شد که میزان فروشها در ابتدای هفته رشد کند. در این شرایط، به گفته فعالان، این عده از نوسانگیران قصد دارند در قیمتهای پایینتر بار دیگر بهعنوان خریدار وارد بازار شوند. اگر این دیدگاه صحیح باشد، میتوان انتظار بازگشت قیمت دلار در روزهای آتی را داشت، این در حالی است که در مورد کف قیمت دلار در میان معاملهگران ارزی نظر هماهنگی وجود نداشت. همسو با افت بهای دلار، روز یکشنبه سکه تمام بهار آزادی در مسیر نزولی قرار گرفت و با ۳ هزار تومان افت روی عدد یکمیلیون و ۲۱۵ هزار تومان قرار گرفت. سکه در روز ابتدایی هفته نیز ۳ هزار تومان کاهش را به ثبت رسانده بود. افت روز شنبه ناشی از کاهش بهای اونس در روز جمعه بود.
دومین افت متوالی
دلار در اولین روز هفته درحالیکه فضای بازار نیمه تعطیل بود، ۲ تومان افت را به ثبت رساند و به قیمت ۳ هزار و ۸۳۰ تومان رسید. تعدادی از معاملهگران اعتقاد داشتند، افت روز شنبه نمیتواند نشانهای از روند روزهای آینده باشد. به گفته آنها، تعطیلی شرکتهای تجاری، صرافیهای بانکی و نبود معاملهگران بزرگ بازار در روز شنبه از جمله عواملی بود که موجب میشد برخی معاملهگران عنوان کنند، روند قیمت دلار را باید از روز یکشنبه رصد کرد. این دسته اعتقاد داشتند که معاملات دلار در روز یکشنبه بهطور مشخصتری میتواند تمایلات بازار را انعکاس دهد. با این حال در دومین روز هفته نیز روند کاهشی روز اول هفته دنبال شد، البته این بار میزان افت شدیدتر بود. روز یکشنبه، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۸۲۹ تومان آغاز کرد که کاهشی یک تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز شنبه داشت. درحالیکه عده زیادی از معاملهگران در انتظار افزایش خریدها و بازگشت قیمت بودند، این ارز در یک ساعت ابتدایی روز با شدت بیشتری افت کرد و حدود ساعت ۱۲ ظهر در میانه محدوده ۳ هزار و ۸۱۰تومان معامله شد. از ساعت یک ظهر دامنه نوسان محدودتر شد و بازار حالت عادی به خود گرفت. به گفته فعالان، روز یکشنبه خریدارانی که در طمع رشد بیشتر دلار از محدوده ۳ هزار و ۸۳۰تومان بودند، با ضرر زیادی مواجه شدند. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، این عده ممکن است برای جبران ضرر خود در روزهای آینده تلاش زیادی برای بازگشت دلار به قیمتهای بالاتر کنند. این در حالی است که عدهای باور دارند با عبور از میانه مردادماه تقاضا در بازار تا حدی کاهش پیدا خواهد کرد.
ارسال نظر