رئیسکل بانک مرکزی مطرح کرد
استفاده از حساب یارانه برای ضمانت وام
رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرد: «امکان استفاده از ظرفیت حساب یارانه نقدی سرپرست خانوار برای تضمین وامهای خُرد بانکی وجود دارد. »به گزارش خبرگزاری خانه ملت، ولیالله سیف با تاکید بر اینکه شرط سنی برای پذیرش ضمانت تکلیف بانک مرکزی نیست، گفت: «امکان ارائه وام خُرد با پشتوانه حساب یارانه نقدی وجود دارد. » او ادامه داد: «بانک مرکزی تکلیفی درخصوص عدم پذیرش ضامن با سن بالای ۶۵ سال برای ارائه وام بانکی نداشته است. »رئیسکل بانک مرکزی با بیان این مطلب درخصوص سختگیری بانکها در پذیرش ضامن برای ارائه وام خُرد گفت: «موضوع تسهیل شرایط برای پرداخت وامهای خُرد پیگیری خواهد شد.
رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرد: «امکان استفاده از ظرفیت حساب یارانه نقدی سرپرست خانوار برای تضمین وامهای خُرد بانکی وجود دارد.»به گزارش خبرگزاری خانه ملت، ولیالله سیف با تاکید بر اینکه شرط سنی برای پذیرش ضمانت تکلیف بانک مرکزی نیست، گفت: «امکان ارائه وام خُرد با پشتوانه حساب یارانه نقدی وجود دارد.» او ادامه داد: «بانک مرکزی تکلیفی درخصوص عدم پذیرش ضامن با سن بالای ۶۵ سال برای ارائه وام بانکی نداشته است.»رئیسکل بانک مرکزی با بیان این مطلب درخصوص سختگیری بانکها در پذیرش ضامن برای ارائه وام خُرد گفت: «موضوع تسهیل شرایط برای پرداخت وامهای خُرد پیگیری خواهد شد.»سیف افزود: «بانکها میتوانند از ظرفیت حساب یارانه نقدی سرپرست خانوار برای تسهیل در پرداخت وامهای خُرد استفاده کنند و دستورالعمل ارائه کارت اعتباری به پشتوانه اینکه حساب یارانه نقدی بهعنوان ضمانت مورد استفاده قرار بگیرد، صادر شده است.»
ضرورت درآمدزایی بانکها از خدمات نوین
همچنین رئیسکل بانک مرکزی روز گذشته در مراسم رونمایی از روش نوین پرداخت موبایلی (NFC) در جمع مدیران ستادی و روسای شعب بانک پارسیان گفت: «در دنیا فروش خدمات بانکی بهعنوان یک اصل پذیرفته شده است؛ درحالیکه در ایران ارائه خدمات بانکی در حد رایگان انجام میشود و لازم است بانکها ضمن گسترش خدمات بانکداری الکترونیکی، به موضوع درآمدزایی از این طریق توجه کنند.»به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ولیالله سیف با برشمردن محدودیتهای نظام بانکی تصریح کرد: «شبکه بانکی باید به موضوعاتی همچون «عدم تعادل درآمد-هزینه»، «عدم تعادل دارایی - بدهی»، «اجرای استانداردهای مالی بانکی بینالمللی» و «تبیین و عملیاتی کردن اقدامات در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم» توجه ویژه و خاصی داشته باشد؛ چراکه روابط کارگزاری با بانکهای بزرگ بینالمللی با رفع این قبیل محدودیتها و اجرای استانداردها، گسترش خواهد یافت.»سیف درخصوص معضل رقابت ناسالم برخی بانکها و تبعات منفی آن برای اقتصاد توضیح داد: «نظام بانکی باید از رقابت ناسالم خودداری و به مصوبات شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی مقید و پایبند باشد و در این زمینه نیز بانک مرکزی با تمام توان در جهت سالمسازی رقابت بانکها تلاش خواهد کرد.»
رئیسکل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع «مطالبات معوق و داراییهای منجمد نظام بانکی» اشاره کرد و گفت: دارایی منجمد بانکها در سه بخش «مطالبات معوق»، «طلب از دولت» و «داراییهای غیرمالی» جای گرفته است. ضمن آنکه حجم مطالبات معوق و داراییهای منجمد در نظام بانکی بالاست و بانکها باید در این زمینه با تدبیر و اقدامات لازم در جهت وصول آنها با تاکید بر اصلاح ساختاری عمل کنند. همچنین نقد کردن داراییهای غیرمالی و به گردش درآوردن این داراییها نکته مهمی است که باید مدنظر نظام بانکی قرار گیرد.سیف با تاکید بر اصلاح ساختار ترازنامههای بانکها و شفافیت صورتهای مالی آنها تصریح کرد: «در این زمینه اولین گام به کفایت سرمایه بانکها مربوط میشود و لازم است بانکها در این زمینه خود را با معیارهای بینالمللی هماهنگ کنند. بر این اساس بانک مرکزی در مرحله اول میزان کفایت سرمایه را ۸ درصد تعیین کرده است.»او افزود: «عدم توجه به این موضوع باعث افزایش ریسک در فعالیت بانکها میشود و در نتیجه بانکهای بزرگ بینالمللی برای همکاری و تعامل با بانکهای ایرانی رغبتی نخواهند داشت.»
سیف در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از اقدامها و همکاری مدیریت و پرسنل بانک پارسیان در موضوع انحلال موسسه غیرمجاز ثامنالحجج، با اشاره به مبارزه قاطع بانک مرکزی با شکل گیری و فعالیت موسسات غیرمجاز گفت: در سال ۱۳۹۲ بر اساس آمارها ۲۵ درصد از نقدینگی کشور در موسسات اعتباری غیرمجاز وجود داشت. این شرایط نامساعد برای بانک مرکزی قابل تحمل نبود و با تلاش و احساس مسوولیت این بانک به میزان قابلتوجهی نسبت به رشد بیرویه آنها اقدام و روند ساماندهی آنها تسریع شد.
رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به هدف برجام در رفع تمام تحریمهای هستهای عنوان کرد: «برجام توانست به هدف اصلی پیشبینی شده در رفع کامل تحریمهای هستهای دست یابد؛ اما متاسفانه نظام بانکی بهدلیل عدم اجرای برخی استانداردهای بینالمللی نتوانسته است از تمام ظرفیت ایجادشده در پسابرجام بهره ببرد. بانکها باید با اجرای استانداردهای بینالمللی، شفافیت در صورتهای مالی و دستورالعملهای مربوط به مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، زمینه گسترش روابط کارگزاری را بیش از پیش فراهم آورند. »
ارسال نظر