در آستانه برگزاری بیستمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان، بانک مرکزی پاکستان با صدور بیانیه رسمی، از امضای توافقنامه با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در زمینه همکاری‌های بانکی و مکانیسم پرداخت خبر داد.به گزارش «ایرنا» در این بیانیه که بلافاصله پس از انتشار بر روی سایت اینترنتی رسمی بانک مرکزی پاکستان، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های این کشور داشت، آمده است: مسوولان بانک‌های مرکزی پاکستان و ایران روز جمعه در تهران توافقنامه‌ای برای تسهیل همکاری‌های بانکی میان دو کشور در انجام مکانیسم پرداخت بین بانک‌های دو کشور امضا کردند.

براساس این بیانیه، ریاض ریاض‌الدین یکی از مسوولان عالی‌رتبه بانک مرکزی پاکستان و غلامعلی کامیاب، معاون ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از بانک‌های مرکزی دو کشور توافقنامه یادشده را امضا کردند. این بیانیه می‌افزاید: هدف از این توافقنامه، ایجاد مکانیسم پرداخت میان بانک‌های ایران و پاکستان برای ارتقای حجم مبادلات تجاری بین دو کشور است. این مکانیسم برای پراخت پول در قبال تجارت میان دو کشور از طریق گشایش اعتبار اسنادی (ال-سی) طبق قوانین و مقررات بین‌المللی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.طبق بیانیه بانک مرکزی پاکستان، در گام بعدی، بانک‌های مرکزی ایران و پاکستان از بانک‌های دو کشور دعوت خواهند کرد تا براساس این توافقنامه، برای تسهیل تجارت بین دو کشور وارد عمل شوند. جزئیات این مکانیسم از سوی بانک مرکزی پاکستان اعلام خواهد شد.در پایان این بیانیه آمده است: بانک مرکزی پاکستان امیدوار است این توافقنامه به تقویت مراودات تجاری میان دو کشور کمک کند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و محمد نوازشریف، نخست‌وزیر پاکستان پیش‌تر در ملاقات‌ها و تماس‌هایی که در ماه‌ها و سال‌های اخیر داشته‌اند، بر ضرورت افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور همسایه به پنج میلیارد دلار ظرف چند سال آینده تاکید کرده‌اند. فعال نبودن کانال‌های بانکی میان دو کشور یکی از اصلی‌ترین دلایل پایین‌بودن حجم مبادلات تجاری میان ایران و پاکستان است. در شرایط کنونی، حجم مبادلات تجاری رسمی بین ایران و پاکستان حدود یک میلیارد دلار است که با توجه به پتانسیل‌های فراوان دو کشور برای همکاری‌های اقتصادی و تجاری، رقمی ناچیز بوده و رضایت‌بخش نیست.