تخریب قیمت مرجع در بازار بیمه گناهی نابخشودنی
گروه بنگاهها: شرکتهای بیمه باید با تدوین سازوکاری با مشارکت سندیکای بیمهگران و بیمه مرکزی، از تخریب قیمت مرجع محصولات و خدمات بیمهای جلوگیری کنند و قیمت مرجع خدمات بیمهای را در دامنهای قابل قبول به لحاظ فنی و حرفهای شکل دهند.
به گزارش ریسک نیوز، در آزمایشی، دانشجویان و کارگزاران حرفهای بنگاههای معاملات ملکی از خانهای بازدید کردند تا قیمتش را تخمین بزنند. قبل از آن، یک لیست (با اعدادی که بهصورت تصادفی تولید شده بودند) از قیمتهای فروش خانه به آنها داده شده بود.
گروه بنگاهها: شرکتهای بیمه باید با تدوین سازوکاری با مشارکت سندیکای بیمهگران و بیمه مرکزی، از تخریب قیمت مرجع محصولات و خدمات بیمهای جلوگیری کنند و قیمت مرجع خدمات بیمهای را در دامنهای قابل قبول به لحاظ فنی و حرفهای شکل دهند.
به گزارش ریسک نیوز، در آزمایشی، دانشجویان و کارگزاران حرفهای بنگاههای معاملات ملکی از خانهای بازدید کردند تا قیمتش را تخمین بزنند. قبل از آن، یک لیست (با اعدادی که بهصورت تصادفی تولید شده بودند) از قیمتهای فروش خانه به آنها داده شده بود. نتایج آزمایش حاکی از این بود که هرچه لیست قیمتهای تصادفی و فرضی فروش خانهها بالاتر بود ارزش تخمینی دانشجویان نیز بالاتر بود. یعنی قیمت مرجع بر برآورد دانشجویان تاثیر گذاشت. حتی کارگزاران معاملات املاک نیز بهطور مشابه از مرجع تاثیر پذیرفته بودند.به جرات میتوان گفت یکی از پیامدهای منفی و مخرب نرخشکنیها و رقابتهای قیمتی بر خلاف قواعد حرفهای، اصول فنی و مدیریت ریسک در بازار بیمه، آسیب زدن به قیمت مرجع بهویژه در ذهن بیمهگذاران حقوقی است.
مصرفکنندگان برای هر کالایی قیمت یادامنه قیمتیای را بهعنوان قیمت مرجع در ذهن دارند این قیمت مرجع میتواند ناشی از تجربههای خرید قبلی، اطلاعات کسب شده از منابع اطلاعات تجاری مانند مجلات تخصصی، بولتنها و تبلیغات و تجربههای دیگران باشد. حتی قیمت مرجع ممکن است برآوردی ذهنی از قیمتی که یک کالا میتواند داشته باشد یا برداشتی آگاهانه یا ناخودآگاه از مطلوبیت کالا برای شخص یا راهحلهای جایگزین را شامل شود. برای مثال بعضی از فروشندگان حرفهای در ملاقاتهای فروش ضمن معرفی محصول و کار بهطور غیرمستقیم قیمتی بالاتر از هزینه و سود مورد نظر را در ذهن مشتری تثبیت میکنند.
در بازار بیمه نرخهای ارائه شده ازسوی شرکتهای بیمه درخصوص یک قرارداد بیمهای، قیمت مرجع ارزش و بهای محصول یا خدمات بیمهای را در ذهن بیمهگذار تثبیت میکند. حال اگر این نرخ صرفا مبتنیبر رقابت قیمتی و جهت موفقیت در مناقصه باشد ارزش خدمات صنعت را بهطور مستمر در ذهن بیمهگذاران تقلیل میدهد بهصورتی که دیگر بیمهگذار زیر بار قیمتهای واقعی نخواهد رفت.در بلندمدت هم شرکتهای برنده، بهدلیل حاشیه سود پایین یا حتی ضرر، قادر به ارائه خدمات مناسب به بیمهگذار نخواهند بود و در این سیکل معیوب هم حاشیه سود صنعت به شدت آسیب میبیند و هم ادراک بازار هدف درخصوص کیفیت و کارآمدی خدمات ارائهدهندگان خدمات بیمهای، یعنی هم ریسک مالی و عملیاتی و هم ریسک اعتبار صنعت را افزایش میدهد.
ارسال نظر