بانک مرکزی در تلاش است ضمن کشاندن بانک‌ها به مدار قانون و مقررات از اعتباردهی بی‌مورد که موجب افزایش نقدینگی و تورم می‌شود، جلوگیری کند. محمدباقر صدری، کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با جامع نیوز گفت: با توجه به این که طی دو سال گذشته نقدینگی کشور بسیار افزایش یافته و به ۱۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، رییس کل بانک مرکزی این بانک را سه قفله کرده است.

وی افزود: در شرایطی که تورم چنین سرعتی گرفته و روز به روز هم در حال افزایش است جلوگیری از انبساط مالی و سرازیر کردن مجدد پول به بازار مهم‌ترین اقدامی است که برای جلوگیری از تورم می‌توان انجام داد.

صدری در خصوص دیگر اقداماتی که برای مهار نقدینگی می‌توان انجام داد، بیان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در تمام دنیا برای جلوگیری از سرازیرشدن پول مردم به بازار جلوگیری می‌کند افزایش سود سپرده‌های مردمی است.

وی تاکید کرد: زیرا وقتی سود سپرده‌ها افزایش پیدا کند مردم ترجیح می‌‌دهند پول خود را در بانک‌ها سرمایه‌گذاری کنند به این ترتیب دیگر نقدینگی مردم وارد بازار نشده و از افزایش تورم هم جلوگیری به عمل می‌آید.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: طبق مقررات بانک بین‌المللی، بانک‌ها تنها صاحب ۵ تا ۱۰درصد سهام بانک هستند و مابقی متعلق به مردم و صاحبان سپرده‌ها است، به همین دلیل بانک‌ها وکیل و امانت‌دار سپرده‌های مردم هستند.

صدری در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بانک مرکزی دست به اقداماتی زده تا جلوی افزایش بی‌رویه تورم گرفته شود و بانک‌ها به اندازه منابع خود تسهیلات پرداخت کنند.