معاون ارزی بانک مرکزی پیش‌بینی کرد که میزان ذخایر ارزی کشور تا پایان سال‌جاری به ۸۰‌میلیارد دلار افزایش یابد.

رضا راعی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر میزان ذخایر ارزی کشور را در حال حاضر ۷۰‌میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال‌جاری این میزان به ۸۰‌میلیارد دلار افزایش یابد. معاون ارزی بانک مرکزی در مورد ترکیب سبد ذخایر ارزی کشور تصریح کرد: هم اکنون بیشتر ذخایر ارزی کشور به ارز یورو است و بخشی‌هایی از آن نیز به دلار و ین ژاپن است.

در سال ۸۵ در زمینه مدیریت ذخایر ارزی اقدامات مختلفی از جمله وصول درآمدهای نفتی و غیر نفتی به ارزهایی غیر از دلار آمریکا صورت گرفت.

همچنین به منظور تسهیل در پرداخت‌های ارزی بانک‌های کشور، علاوه بر دلار، یورو و سایر ارزهای مورد درخواست نظام بانکی در بازار بین بانکی عرضه گردید و با کاهش نسبت دلار آمریکا در سبد ارزی و افزایش درصد سایر ارزها و نیز افزودن ارز کشورهای آسیای دور، کشورهای خلیج فارس و سایر ارزهای قابل معامله، ارزهای موجود در سبد ارزی از تنوع بیشتری برخوردار شد.

آخرین گزارش‌ها نیز حاکی از آن است که ایران سهم دلار از ذخایر ارزی خود را به حدود ۲۰‌درصد کاهش داده است تا بدین طریق با سیاست‌های خصمانه آمریکا مقابله کند.

راعی در ادامه گفت‌وگو با اشاره به اینکه بیشتر درآمدهای ارزی کشور ناشی از درآمدهای نفتی است، پیش‌بینی کرد که درآمد ارزی کشور از بابت نفت در سال آتی با توجه به افزایش قیمت جهانی آن افزایش یابد.

بدهی‌های خارجی ایران بیش از ۲میلیارد دلار کاهش می‌یابد

بدهی‌های خارجی ایران تا سال ۱۳۹۱ بیش از دومیلیارد دلار کاهش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، واحد اطلاعات اقتصادی اکونومیست در گزارش ماه فوریه خود مجموع بدهی‌های خارجی ایران در سال گذشته را ۲۰میلیارد و ۱۰۰میلیون دلار (۹درصد تولید ناخالص داخلی) برآورد و پیش‌بینی کرد که این شاخص‌ با ۶۰۰میلیون دلار افزایش در سال‌جاری به ۲۰میلیارد و ۷۰۰میلیون دلار یا ۱/۸درصد تولید ناخالص داخلی خواهد رسید.

انتظار می‌رود در سال‌های آینده بدهی‌های خارجی روند رو به کاهش داشته باشد، به طوری که در سال‌های ۸۷ و ۸۸ بدهی‌های خارجی به ترتیب برابر با ۲۰میلیارد و ۱۹میلیارد و ۱۰۰میلیون دلار برای کشور به ثبت خواهد رسید که ۷/۶ و ۷/۵درصد تولید ناخالص داخلی خواهند بود.

در سال ۸۹ بدهی ۱۸میلیارد و ۴۰۰میلیون دلاری (پنج‌درصد تولید ناخالص داخلی) برای ایران رقم خواهد خورد که با ۳۰۰میلیون دلار کاهش در سال ۱۳۹۰ مواجه خواهد بود.

سال ۱۳۹۱ سالی است که رقم ۱۸میلیارد و ۳۰۰میلیون دلار برای مجموع بدهی‌های خارجی ایران پیش‌بینی شده که ۱/۴درصد تولید ناخالص داخلی است.