رییس کل سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خواستار اجرای سریع قانون مبارزه با جرم پولشویی در ایران شد و تاکید کرد: اجرای این قانون انسجام بیشتری به نظام بانکی می‌بخشد. ابراهیم شیبانی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، با اشاره به روند طولانی تهیه، تدوین، بررسی و تصویب لایحه مبارزه با جرم پولشویی در کشور، گفت: این لایحه چند سالی است که در مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت در دست بررسی بود.

رییس کل سابق بانک مرکزی لایحه مذکور را لایحه‌ای لازم و بسیار حیاتی برای اقتصاد کشور دانست و بر اجرای هرچه سریع‌تر آن تاکید کرد.

وی مبارزه با پولشویی را مبارزه با پول‌های کثیف عنوان کرد و گفت: قانون مبارزه با جرم پولشویی باید هر چه زودتر نهایی و تصویب شود تا جلوی ورود پول‌های کثیف به اقتصاد کشور گرفته شود.

شیبانی اجرای قانون مبارزه با پولشویی را در سطح جهانی برای کشور لازم دانست و افزود: اجرای قانون منع پولشویی، انسجام بیشتری را به نظام بانکی می‌بخشد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین اجرای این قانون باعث می‌شود تا بازتاب‌های بین‌المللی مطلوب بیشتری به نفع کشور به خصوص از نظر اقتصادی حاصل شود. رییس کل سابق بانک مرکزی یادآور شد: اجرای قانون مبارزه با جرم پولشویی منافع اقتصادی زیادی را برای کشور دارد و به نفع بانک‌های کشور نیز است.

اقتصاد کشور با اجرای قانون منع پولشویی شفاف‌تر می‌شود

اجرای قانون منع پولشویی به افزایش درآمد دولت کمک می‌کند و مسیر پول‌های به اصطلاح کثیف را با مشکل مواجه می‌سازد که این امر منجر به ایجاد اقتصاد شفاف‌تر در کشور می‌شود.

دکتر فرهاد خرمی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه اجرای قانون مبارزه با پولشویی در اقتصاد ایران بسیار لازم‌الاجرا است، گفت: کشور ما نیز باید همانند بسیاری از کشورها به اجرای این قانون بپردازد و در این روند به شناسایی پول‌هایی که بیشتر از راه خرید و فروش مواد مخدر و در کل از راه‌های غیر قانونی نصیب افراد می‌شود، اقدام کند.

وی ادامه داد: این قانون به شناسایی پول‌های غیرقانونی که در بانک‌های داخل یا خارج رد و بدل می‌شوند کمک کرده و باعث جلوگیری از فعالیت افرادی که به کارهای غیر قانونی خصوصا خرید و فروش مواد مخدر و همچنین اخذ رشوه مبادرت می‌ورزند خواهد شد.

خرمی با بیان اینکه یکی از ضعف‌های موجود در سیستم مالی زیاد بودن تعداد مبادله‌کنندگان است که دفاتر قانونی را نگه نمی‌دارند، تصریح کرد: با این مساله تا حدودی اجرای قانون پولشویی سخت وهزینه‌بر به نظر می‌رسد.

به گفته‌ او با توجه به ضعف سیستم مالی در کشور ما، پیدا کردن محل به وجود آمدن پول‌ها بسیار مشکل است و یکی از ضعف‌ها زیاد بودن تعداد مبادله‌کنندگان است که دفاتر قانونی را نگه نمی‌دارند، همچنین بسیاری از پرداخت‌ها در کشور می‌تواند به صورت نقدی انجام شود، لذا تا حدودی اجرای این قانون سخت و هزینه‌بر به نظر می‌رسد. عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: با توجه به وجود مافیای داخلی و خارجی در بحث پولشویی و مقاومت‌های موجود در برابر اجرای قانون منع پولشویی، بهره‌گیری از روش‌های مدرن در این خصوص ضروری است.

وی با تاکید بر لزوم اجرای قانون منع پولشویی تصریح کرد: با اندیشه صحیح و انجام امور کارشناسی در این خصوص و همچنین اعمال کنترل‌های لازم باید بتوان قانون مذکور را به درستی اجرا کرد.