برگزاری اولین نشست ساانه بانک زیرساخت آسیا با حضور ایران
اولین نشست سالانه بانک سرمایهگذاری زیرساخت آسیا (AIIB) با حضور ایران و سایر کشورهای عضو بهمنظور انتخاب اعضای جدید در پکن برگزار میشود. به گزارش «ایرنا» این بانک که جمهوری اسلامی ایران نیز از اعضای هیات موسس آن است، رسما با یک سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری و ۵۷ عضو تاسیس شده و طبق برنامهریزیهای صورت گرفته برای نخستین بار نشست سالانه اش را روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (اوایل تیر ماه) برگزار میکند. بانک سرمایهگذاری در زیرساخت آسیا (AIIB) از جمله ترتیبات جدیدالتاسیس بانکی بینالمللی در قاره آسیا است که پیشنهاد ایجاد آن در سال ۲۰۱۳ توسط چین مطرح شده است.
اولین نشست سالانه بانک سرمایهگذاری زیرساخت آسیا (AIIB) با حضور ایران و سایر کشورهای عضو بهمنظور انتخاب اعضای جدید در پکن برگزار میشود. به گزارش «ایرنا» این بانک که جمهوری اسلامی ایران نیز از اعضای هیات موسس آن است، رسما با یک سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری و ۵۷ عضو تاسیس شده و طبق برنامهریزیهای صورت گرفته برای نخستین بار نشست سالانه اش را روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (اوایل تیر ماه) برگزار میکند. بانک سرمایهگذاری در زیرساخت آسیا (AIIB) از جمله ترتیبات جدیدالتاسیس بانکی بینالمللی در قاره آسیا است که پیشنهاد ایجاد آن در سال ۲۰۱۳ توسط چین مطرح شده است. قرار است رئیسان و نمایندگان همه بانکهای مرکزی کشورهای عضو و شماری از ناظران شرکای بینالمللی این بانک در نشست سالانه شرکت کنند.
بانک توضیحی در باره جزئیات و دستور کار نشست سالانه بهطور کامل نداده، اما «جین لی چون» رئیس این بانک پیشتر در هنگکنگ گفت که در این جلسه درباره عضوگیری جدید و ترسیم نقشه راه آینده بانک بحث و تبادلنظر خواهد شد. بانک سرمایهگذاری زیرساختی آسیا موسوم به «ایایآیبی» میکوشد تا ضمن جذب اعضای جدید و تقویت مدیریت جهانی خود، بر میزان سرمایه هایش نیز بیفزاید. افزوده شدن بر سرمایههای بانک و بیشتر شدن شمار نمایندگان و اعضای آن طبیعتا فراگیری عمل آن را تحقق میبخشد و جایگاه بانک را در میان بانکهای بینالمللی ارتقا میدهد. به همین دلیل به تازگی این بانک و بانک جهانی قراردادی امضا کردند که بر اساس آن بانک AIIB یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برای اجرای چند طرح زیربنایی در قاره آسیا اختصاص میدهد. تایوان فعلا به دلیل اختلافاتی که با چین دارد عضو این بانک نمیشود، اما هنگکنگ در تلاش است تا در سال جاری میلادی به عضویت این بانک در آید. جمهوری اسلامی ایران نیز هجدهم فروردین ماه سال ۹۴ بهعنوان سی و چهارمین عضو این بانک و بهعنوان یکی از اعضای هیات موسس آن پذیرفته شد. این بانک هم اکنون ۵۷ عضو دارد و نزدیک به ۳۰ کشور و اقتصاد دیگر جهان قصد ورود به آن را دارند و احتمالا شمار اعضای آن به ۱۰۰ کشور خواهد رسید.
آمریکا که بر بانک جهانی تسلط دارد و ژاپن نیز مسلط بر بانک توسعه آسیا (ADB) است، بانک چین را یک تهدید جدی برای موسسات مالی موجود دنیا میبینند و به عضویت آن در نیامدهاند. بانک زیرساختی سرمایهگذاری آسیایی رسما از شانزدهم ژانویه سال ۲۰۱۶ (دی ماه سال ۹۴) با برگزاری مراسمی فعالیت رسمی خود را آغاز کرد و انتظار میرود میزان وامهای آن تا پنج سال دیگر به مرز ۵ میلیارد دلار برسد. مراسم رسمی امضای اساسنامه این بانک نیز هشتم تیر ماه سال ۹۴ با حضور «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و مقامات بیش از ۵۰ کشور عضو در تالار بزرگ ملی خلق چین در شهر پکن امضا شد.
ارسال نظر