تغییرات مستمر رویکرد سیاستگذاران
داود کاغذگران مدیرعامل شرکت لیزینگ رایان سایپا لیزینگ ابزار بسیار موفقی است که کشورهای توسعهیافته جهت تحریک تقاضا و دستیابی به نرخ رشد اقتصادی پیشبینیشده مورد استفاده قرار میدهند. در اقتصادهایی که دچار بحران میشوند از جمله در حالتهای رکودی و رکود تورمی بهترین ابزار برای کمک به تولید و جلوگیری از تورم به واسطه افزایش نقدینگی در سطح جامعه، استفاده از روشهای اعتباری و لیزینگی برای فروش کالاهای بادوام و داراییهای سرمایهای است، چراکه مصرفکننده پرداخت آتی از محل منابع آتی را متعهد میگردد.
داود کاغذگران مدیرعامل شرکت لیزینگ رایان سایپا لیزینگ ابزار بسیار موفقی است که کشورهای توسعهیافته جهت تحریک تقاضا و دستیابی به نرخ رشد اقتصادی پیشبینیشده مورد استفاده قرار میدهند. در اقتصادهایی که دچار بحران میشوند از جمله در حالتهای رکودی و رکود تورمی بهترین ابزار برای کمک به تولید و جلوگیری از تورم به واسطه افزایش نقدینگی در سطح جامعه، استفاده از روشهای اعتباری و لیزینگی برای فروش کالاهای بادوام و داراییهای سرمایهای است، چراکه مصرفکننده پرداخت آتی از محل منابع آتی را متعهد میگردد. در کشور ما بیش از یک دهه است که شرکتهای لیزینگ مشغول فعالیت در برخی صنایع هستند که عمدهترین بازارها برای صنعت لیزینگ، صنعت خودرو است.
متاسفانه به دلیل تغییرات مستمر رویکرد سیاستگذاران عرصه اقتصادی خصوصا سیاستهای پولی و مالی طی دوره یادشده، رشد و توسعه صنعت لیزینگ مغفول مانده و به چشم پدیدهای غیرموثر در اقتصاد به آن نگریسته شده است.عدم بازنگری و بهروزآوری قوانین و مقررات مربوطه تحت عنوان بسته سیاستی و نظارتی بانک مرکزی و فقدان زیرساختهای حقوقی و قانونی و برخوردهای نامشخص و بعضا تبعیضآمیز مالیاتی بین بانکها و شرکتهای لیزینگ، محدودیت بانکها در تامین منابع مورد نیاز شرکتهای لیزینگ، عدم امکان جذب سپرده از سایر منابع مالی از مهمترین مشکلات و چالشهای توسعه لیزینگ در ایران است.به هر حال باید توجه کردکه برای جهش اقتصادی و دستیابی به نرخ رشد اقتصادی و دستیابی به جایگاه اقتصادی تبیین شده در افق ۱۴۰۴ کشور یکی از موثرترین و اثربخشترین ابزارها، صنعت لیزینگ است.
ارسال نظر