دیدهبانان تجارت خارجی
کیومرث فتحالله کرمانشاهی معاون کل سابق سازمان توسعه تجارت رایزنان یا وابستگان بازرگانی، دیدهبانان تجارت خارجی کشور در محل ماموریت و کشور هدف به منظور توسعه روابط و تجارت خارجی کشور هستند. هرچند ایران سالها است در کشورهای مختلف رایزن بازرگانی دارد، اما هنوز جا دارد عملکرد آنها مورد بررسی بیشتر قرار گیرد، بنابراین از رایزنان کشور انتظار میرود قبل از اعزام به کشور هدف، با شناخت کامل از ابعاد مختلف تجارت خارجی ایران و کشور محل ماموریت، با استفاده از تمامی ابزارهای بازاریابی نسبت به توسعه تجارت خارجی بین دو کشور اقدام کنند.
کیومرث فتحالله کرمانشاهی معاون کل سابق سازمان توسعه تجارت رایزنان یا وابستگان بازرگانی، دیدهبانان تجارت خارجی کشور در محل ماموریت و کشور هدف به منظور توسعه روابط و تجارت خارجی کشور هستند. هرچند ایران سالها است در کشورهای مختلف رایزن بازرگانی دارد، اما هنوز جا دارد عملکرد آنها مورد بررسی بیشتر قرار گیرد، بنابراین از رایزنان کشور انتظار میرود قبل از اعزام به کشور هدف، با شناخت کامل از ابعاد مختلف تجارت خارجی ایران و کشور محل ماموریت، با استفاده از تمامی ابزارهای بازاریابی نسبت به توسعه تجارت خارجی بین دو کشور اقدام کنند. برای این منظور لازم است تا چند نکته مدنظر رایزنان قرار گیرد؛ رایزنی با مقامات و مسوولان دو کشور در بخشهای حاکمیتی، خصوصی و تعاونی؛ ارتباط تنگاتنگ با تجار دو کشور و برپایی گردهمایی و سمینار شناخت بازارهای هدف از مواردی است که رایزنان با هماهنگی دستگاه مسوول یعنی سازمان توسعه تجارت در داخل کشور و دفاتر نمایندگی در محل ماموریت، میتوانند از آنها استفاده کنند و در جهت افزایش روابط تجاری دو کشور و حتی کشور ثالث اقدام کنند. شرکت در مناسبتهای تجاری مانند نمایشگاهها، پذیرش و اعزام هیاتهای بازاریابی بهویژه به صورت تخصصی عاملی برای شناخت و استفاده از ظرفیتهای ناشناخته تجارت میان دو کشور خواهد بود. این در حالی است که هدفگذاری در ابتدای ماموریت به نحوی که طی دوره و مخصوصا در پایان اتمام زمان ماموریت، آمار تجارت خارجی اعم از ترانزیت، واردات و صادرات به نفع ایران به صورت مثبت افزایش یابد، از وظایف اصلی رایزنان است. با توسعه ظرفیتهای بخش خصوصی و توجه بیشتر به اصل ۴۴ انتظار میرود که رایزنان بازرگانی از میان آگاهان و افراد خبره و مسلط به تجارت خارجی انتخاب شوند و همانند سایر سازمانهای توسعه تجارت در کشورهای توسعهیافته از جمله سازمان تجارت خارجی ژاپن JETRO، کره KOTRA، مالزیMATRADE، تایوان CETRA و... عمل کنند.
اطلاعرسانی و تبادل اطلاعات با آگاهی کامل از قوانین و مقررات دو کشور لازمه توسعه روابط تجاری توسط رایزنان ایران خواهد بود. اقدام جهت برطرف کردن موانع تجاری، همکاری با تجار دو کشور و ارتباط مستمر با مراکز تجاری دو کشور از جمله اتاقهای بازرگانی، سازمانهای توسعه تجارت، گمرک، استاندارد، سیستم بانکی، حمل و نقل و سایر دوایر دو کشور، لازمه توسعه روابط توسط رایزنان است.
ارسال نظر