سری جگاراجاه /منبع: سی‌ان‌بی‌سی

هیولنگ تان / منبع: سی‌ان‌بی‌سی

تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، پس از آن برداشته شد که آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای تایید کرد که تهران به تعهداتش برای کاهش برنامه هسته‌ای خود عمل کرده است.این به آن معنا است که اکنون اعضای اوپک در حالی قادر به صدور نفت خواهند بود که موجی از ترس را به سراسر بازارهای ضعیف ارسال می‌کنند. بازارهایی که از مازاد عرضه انرژی به ستوه آمده‌اند. یک روز پس از اجرای برجام، قیمت نفت در بازارهای آسیایی به شدت کاهش یافت و اکنون حدود ۷۰ درصد پایین‌تر از تابستان ۲۰۱۴ که قیمت‌ها شروع به کاهش کرده بود، است. برخی کارشناسان درباره ورود مجدد ایران به بازارهای جهانی نفت و اثر آن بر این حوزه نظر داده‌اند که در ذیل می‌خوانید:

اویگن وینبرگ، رئیس بخش تحقیقات کالا در بانک Commerzbank

کاهش قیمت نفت با مازاد عرضه عمدی اوپک و نه تقاضای ضعیف (تقاضا در اوج خود است و هرگز به اندازه‌ای که الان است نبوده است) با کاهش بیشتری همراه خواهد بود. بنابراین حالت فعلی بازار نفت باید یک فرصت برای اقتصاد کشورهای مصرف‌کننده نفت و بازارهای مالی باشد.

جیووانی استانووو و دومینیک اشنایدر تحلیلگران USB

افزایش احتمالی تولید نفت توسط ایران نمی‌تواند به نقطه‌ای نامطلوب‌تر برسد، چرا که عرضه مازاد بازار نفت در میان نگرانی‌های فزاینده اقتصادی (به خصوص در مورد چین) چشم‌انداز رشد تقاضای نفت را تیره کرده است. با وجود شرکای بازار که احتمالا بدترین پیامدها را انتخاب می‌کنند و حتی موجب افزایش عرضه مازاد خواهند شد، قیمت‌های پایین‌تر برای کاهش تولید کشورهای غیر عضو اوپک به خصوص آمریکا مورد نیاز است. این تعدیل‌ها احتمالا موجب عدم پرداخت بدهی شرکت‌های نفتی به علاوه سرمایه‌گذاری کمتر در بخش نفت خواهد شد.

آرمیتا سن تحلیلگر ارشد نفت Energy Aspect

ما معتقدیم که ایران تنها می‌تواند به تدریج نفت را به بازار بیاورد. احتمالا آنها نسبتا به سرعت تولید را تنها با حدود ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌دهند، اما سپس با محدودیت‌های فنی روبه‌رو خواهند شد که این امر احتیاج به تخصص و سرمایه‌گذاری غرب دارد.

رابین میلز، مشاور Manaar Energy

ایران تا جایی که بتواند به سرعت به بازار بازخواهد گشت، چرا که این کشور به درآمد آن نیاز دارد. ایران به سطوح صادراتی پیش از تحریمش بازنخواهد گشت؛ حداقل تا وقتی که سرمایه‌گذاری قابل‌توجه جدیدی دریافت نکند؛ که این خود چندین سال طول خواهد کشید. اما انتظار افزایش ۶۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار بشکه در روز را در سال ۲۰۱۶ دارم. با وجود کاهش قیمت‌هایی که پیشتر اتفاق افتاده است، انتظار یک کاهش قیمت شدیدتر دور از انتظار است.

فریدون فشارکی رئیس موسسه فک گلوبال انرژی

ایران نفت را پیش‌فروش کرده است و می‌دانیم که بیش از نیمی از نفت به آسیا فروخته نشده است. ما کشورهای یونان، اسپانیا و ایتالیا را برای حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز، ترکیه و آفریقای جنوبی را برای حدود ۱۵۰ هزار بشکه در روز و کره، هندوستان و سریلانکا و برخی دیگر را برای سایر کشورها شناسایی کردیم. مسائل بزرگ‌تری وجود دارند که بازار را تحریک خواهد کرد؛ ایران تنها بخشی از این پازل است. سهم بازار تنها درباره پول نیست، بلکه درمورد مقدار اهمیت شماست. ایران دومین صادرکننده اوپک و کشوری مهم بود. تحریم‌ها موجب شد تا این کشور پول‌های زیادی را از دست بدهد. اما با لغو تحریم‌ها ایران دوباره اهمیت سابق خود را بازیافت و اکنون پس از عراقی‌ها رده سوم محسوب می‌شود».

آثار لغو تحریم‌ها بر بازار نفت

آثار لغو تحریم‌ها بر بازار نفت