نگارش بخشنامه لغوتحریمها از سوی انگلیس - ۳ شهریور ۹۴
محسن جلالپور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به واقعیتهای اقتصادی ایران اظهار کرد: در دوران تحریم، انگلیس بیشترین فشار تحریمی را بر شرکتها و بنگاههای ما وارد کرد.
محسن جلالپور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به واقعیتهای اقتصادی ایران اظهار کرد: در دوران تحریم، انگلیس بیشترین فشار تحریمی را بر شرکتها و بنگاههای ما وارد کرد. پروندههایی وجود دارد که نشان میدهد برخورد ناعادلانه و غیرتجاری با شرکتهای ایرانی در زمینه بانکی، مالی و حتی تامین قطعات یدکی صورت گرفته است.جلالپور ادامه داد: واقعیت این است که امروز صنایع ما در خریدن ماشین آلات و تکنولوژی انگلیسی احتیاط به خرج میدهند چون احساس میکنند اگر در آینده مشکلی سیاسی پدید آید، این بخش تجارت است که بهصورتی ناعادلانه باید هزینه بپردازد.وی با بیان اینکه انگلیسیها باید تلاش زیادی کنند تا این ذهنیت در ایران تغییر کند، گفت: شما در حال نوشتن بخشنامه لغو تحریم و بازنگری در بخشنامههای کالاهای با مصرف دوگانه هستید. نحوه عمل انگلیس در این زمینه و مشاوره فعال با طرف ایرانی و لحاظ نظرات بنگاههای ایرانی در تنظیم این اسناد، اولین گام برای اثبات جدیت انگلیس در تغییر رویه است. رئیس اتاق ایران افزود: شرایط تحریم سبب شده بنگاههای انگلیسی بهنفع رقبایشان از بازار ایران خارج شوند. امروز رقابت با بنگاههایی که در تحریم شرکای ما شدهاند کار آسانی نیست. همچنین شما با رقابت بنگاههای اروپایی دیگر روبهرو هستید.جلالپور با اشاره به تنوع و ظرفیت زیاد کاری در ایران، بیان کرد: شما با یک ملت 80 میلیون نفری با توسعه انسانی مطلوب، زیرساختهای خوب، منابع غنی و ذهنیت بالا روبهرو هستید که بهترین محل برای تغذیه بازار 400 میلیونی پیرامون خود است.وی گفت: سیاست امروز ایران برپایه اقتصاد مقاومتی، اتکای به درون و نگاه به بیرون شکل گرفته است، یعنی سیاست ارتقای توان تولید داخلی با نگاه صادراتی.رئیس اتاق ایران پیشنهاد کرد: در این بازار بیش از اینکه بهفکر فروش کالای آماده باشید خود را برای مشارکت در تولید و صادرات به بازار منطقه آماده کنید. در شرایطی که بودجه عمران کشور در کاهش است، نقش بخش خصوصی بهعنوان تعریفکننده، مجری، تامینکننده مالی و راهبر پروژههای ایران فردا باید مورد توجه شما باشد.
جلالپور ادامه داد: آنها که امروز در بخش خصوصی ایران شرکای تجاری مناسب انتخاب میکنند و به تقویت آنها کمک میکنند، سهم خود را در فردای این بازار جذاب تضمین میکنند.رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور ادامه داد: در حال حاضر نفت و انرژی اولویت اول اقتصاد ایران نیست. امروز دولت توسعهگرا و فعالان اقتصادی بخش خصوصی فرصتهای فراوانی را در بخشهای متنوعی چون گردشگری، شرکتهای دانش بنیان، داروسازی، شرکتهای علوم زیستی و مانند آن به وجود آوردهاند.وی تصریح کرد: در شرایط خوب توسعه منابع نفتی، پروژههای نیمهکاره زیادی وجود داردکه باید توسط بخش خصوصی کامل شود و در بررسیهای بهعمل آمده، توسط اتاق ایران به این نتیجه رسیده ایم که شرایط سرمایهگذاری مشترک و حضور جدی شرکتهای شرکای اقتصادی ایران در کنار شرکتهای ایرانی برای این پروژهها وجود دارد.جلال پور اعلام کرد: با توجه به محیط امن سرمایهگذاری در ایران با ۸۰ میلیون نفر جمعیت و جمعیت ۴۰۰ میلیون نفری اطراف؛ ایران آمادگی دارد علاوه بر زمینههای سنتی انرژی، پتروشیمی، حملونقل، صنایع سنگین در زمینههای آب، محیط زیست، پساب، آبشیرینکن، داروسازی، تکنولوژی، نانو، ICT و اقتصاد دانش بنیان همکاریها و سرمایهگذاری مشترک با فعالان اقتصادی و شرکتهای انگلیسی داشته باشد.
ارسال نظر