معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در قزوین
گروه بنگاههای اقتصادی: «زیرساختهای مناسب برای کسبوکار، «نزدیکی به مرکز» و «وجود زمینهای مستعد آماده بهرهبرداری» شاید از جمله فاکتورهایی است که استان قزوین را برای سرمایهگذاران خارجی به منطقهای جذاب برای راهاندازی کسبوکار بدل کرده است. فعالیت ۱۷ واحد صنایع کوچک خارجی از کشورهایی همچون آلمان، ایتالیا، ترکیه و اردن نه تنها ۸۳ میلیارد تومان سرمایهگذاری خارجی برای شهرکهای صنعتی استان قزوین به ارمغان آورده، بلکه رتبه سوم جذب سرمایهگذاری خارجی در شهرکهای صنعتی کشور را نیز از آن این استان کرده است.
گروه بنگاههای اقتصادی: «زیرساختهای مناسب برای کسبوکار، «نزدیکی به مرکز» و «وجود زمینهای مستعد آماده بهرهبرداری» شاید از جمله فاکتورهایی است که استان قزوین را برای سرمایهگذاران خارجی به منطقهای جذاب برای راهاندازی کسبوکار بدل کرده است. فعالیت ۱۷ واحد صنایع کوچک خارجی از کشورهایی همچون آلمان، ایتالیا، ترکیه و اردن نه تنها ۸۳ میلیارد تومان سرمایهگذاری خارجی برای شهرکهای صنعتی استان قزوین به ارمغان آورده، بلکه رتبه سوم جذب سرمایهگذاری خارجی در شهرکهای صنعتی کشور را نیز از آن این استان کرده است. این در حالی است که به اذعان فعالان این حوزه، بنگاههای کوچک و متوسط با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم میکنند که ادامه حیات در سالهای اخیر برایشان سخت شده است. چالشهایی همچون سودهای بانکی ۲۸ درصدی برای بخش تولید، واردات بیرویه و تعرفههای وارداتی بالا برای مواد اولیه در کنار مشکلات کوچک و بزرگ که فعالیت یک بنگاه اقتصادی در کشور با آن مواجه است، از جمله چالشهایی است که فعالان صنایع کوچک از آن رنج میبرند. مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین در حاشیه بازدید خبرنگاران از شهرک صنعتی کاسپین اعلام کرد: شهرکهای صنعتی این استان رتبه سوم کشوری در جذب سرمایهگذاری خارجی را در سال ۹۲ به خود اختصاص داده است.
عبدالقهار ناصحی با بیان اینکه این استان همواره در سالهای گذشته نیز جایگاه دوم یا سوم را در این زمینه در اختیار داشته است، افزود: از میان ۱۱۰ واحد صنایع کوچک که با سرمایهگذاری خارجی در کشور فعال هستند ۱۷ واحد در شهرکهای صنعتی استان قزوین فعالیت میکنند. وی ادامه داد: این واحدها با سرمایهگذاری ۸۳ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۶۱۱ نفر، از کشورهای آلمان، ایتالیا، ترکیه و اردن در زمینه صنایع قطعات خودرو، دارو، پارچه و پرده، تولیدات بهداشتی و سلولزی در حال فعالیت هستند. ناصحی با اشاره به اینکه بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در استان قزوین وجود دارند که از این میزان هزار و ۱۲۳ واحد قرارداد دارند و ۶۲۹ واحد به بهرهبرداری رسیده است، گفت: در حال حاضر ۱۵ شهرک در این استان مصوب شدهاند که از این میان ۱۲ شهرک و ناحیه صنعتی به بهرهبرداری رسیده است و ۲ ناحیه صنعتی الموت و طارم نیز تا آخر سالجاری به بهرهبرداری میرسد. مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین افزود: همچنین کلنگ احداث آخرین شهرک صنعتی دولتی نیز امسال در صورت تصویب دولت خواهد خورد. در ادامه این بازدید محمدرضا حریزی، نایب رئیس شرکت دیباریس به عنوان یکی از نمایندگان صنایع کوچک استان قزوین با اشاره به حوزه فعالیت خود که صنعت نساجی است، افزود: متاسفانه صنعتگران در کشور با مشکلات زیادی مواجه هستند اما وجود شهرکهای صنعتی به دلیل ایجاد شرایط و فضایی که زیرساختها را برای فعالیت و حضور صنایع کوچک تا حدی ایجاد میکند، گام موثری در پیشبرد اهداف فعالان اقتصادی است. وی نرخ تسهیلات بانکی را یکی از مهمترین مشکلات صنعتگران عنوان کرد و افزود: صنایع کشور از سودهای ۲۸ درصدی رنج میبرند و در شرایط فعلی و با سودهای کنونی امکان شروع و ادامه یک فعالیت تولیدی در کشور وجود ندارد. حریری، واردات بیرویه را از دیگر مسائل پیش روی صنعتگران عنوان کرد و افزود: در ۸ ماه اخیر نزدیک به ۲۲۰ هزار تن منسوجات با قیمتهای پایین از کشورهای بلوک شرق وارد کشور شده است و این به صنعت نساجی کشور ضربه میزند.
ارسال نظر