راهکارهای حفظ صادرات روبه رشد مبلمان
لزوم تقویت تجارت بینالملل
حسین نوروزی* فارغ از شیوه افزایش نرخ ارز در سال گذشته و انتقادهایی که برخی فعالان اقتصادی نسبت به رشد ناگهانی این نرخ و تبعات آن برای بخشهای مختلف اقتصادی به ویژه واردکنندگان مطرح کردند، واقعی شدن نرخ ارز برای صادرکنندگان کشور آثار مثبت فراوانی به دنبال داشت؛ چنانچه گسترش بازار صادرات مبلمان ایرانی که با واقعی شدن نرخ ارز در سال گذشته پدید آمد، رشد چهار برابری ارزش صادرات مبلمان کشور را نسبت به سال ماقبل آن به همراه داشت. اما برای حفظ این اثر مثبت که با تلاش فراوان بازرگانان کشور به ثمر نشسته است، باید چند راهکار مهم را اجرایی کرد که یکی از مهمترین آنها، همان اصلی است که در سالهای گذشته، فعالان اقتصادی بارها بر آن تاکید کردهاند؛ یعنی «واگذاری قیمتگذاری به بخش خصوصی و رقابتی شدن قیمتها».
حسین نوروزی* فارغ از شیوه افزایش نرخ ارز در سال گذشته و انتقادهایی که برخی فعالان اقتصادی نسبت به رشد ناگهانی این نرخ و تبعات آن برای بخشهای مختلف اقتصادی به ویژه واردکنندگان مطرح کردند، واقعی شدن نرخ ارز برای صادرکنندگان کشور آثار مثبت فراوانی به دنبال داشت؛ چنانچه گسترش بازار صادرات مبلمان ایرانی که با واقعی شدن نرخ ارز در سال گذشته پدید آمد، رشد چهار برابری ارزش صادرات مبلمان کشور را نسبت به سال ماقبل آن به همراه داشت. اما برای حفظ این اثر مثبت که با تلاش فراوان بازرگانان کشور به ثمر نشسته است، باید چند راهکار مهم را اجرایی کرد که یکی از مهمترین آنها، همان اصلی است که در سالهای گذشته، فعالان اقتصادی بارها بر آن تاکید کردهاند؛ یعنی «واگذاری قیمتگذاری به بخش خصوصی و رقابتی شدن قیمتها». اصلی که در صورت تحقق، به رقابتی شدن بازار محصولات داخلی از نظر کیفیت و قیمت میانجامد و نهایتا به نفع مصرفکننده تمام میشود. از سوی دیگر، «توسعه زیرساختهای تکنولوژیک صنعت مبلمان» که با سرمایهگذاریهای اصحاب این صنعت در دو دهه گذشته صورت گرفته، شرایطی را فراهم آورد تا مبلمان مرغوب ایرانی بتواند به پشتوانه کیفیت بالا و قیمت رقابتی، امکان دستیابی به جایگاه مناسب در بازارهای جهانی را بیابد و اساسا این مهم، دومین راهکاری است که برای حفظ صادرات روبه رشد صنعت مبلمان باید مورد توجه قرار گیرد.
راهکارسوم، «توسعه نمایشگاههای تخصصی صنعت مبلمان» است که عملا ویترین محصولات باکیفیت داخلی است. در حال حاضر در صنعت مبلمان، چندین نمایشگاه تخصصی برگزار میشود که با توجه به رکود شدید واردات مبلمان، این نمایشگاهها فرصتی مناسب برای تامین نیاز داخل به محصولات مرغوب و صاحب برند است و باید با ابزارهایی چون «ترغیب مشارکتکنندگان به اجرای برنامه ارزیابی محصولات برتر» تقویت شود. در این میان، بهرهگیری از ظرفیت گسترده هیاتهای تجاری که در قالب این نمایشگاهها به مذاکره با تجار ایرانی میپردازند نیز نباید از نظر دور بماند و بر اساس اعلام اتاق ایران، یکی از بزرگترین این هیاتهای تجاری، امسال در روز بیست و دوم مرداد ماه، همزمان با آغاز برگزاری نمایشگاه مبلمان منزل، از کشورهای صاحب منصب در تولید مبلمان، به ایران سفری سه روزه خواهند داشت که صنعتگران ایرانی باید از این فرصت که با تلاش صنف مربوطه فراهم آمده، نهایت استفاده را ببرند. در نهایت، بهرهگیری از راهکارهایی چون «اجرای برنامه آشناسازی تولیدکنندگان با اصول استاندارد محصول و تسهیل این فرآیند در موسسه استاندارد» و «ایجاد برند واحد ملی برای مبلمان»، با هدف گسترش بازاریابی صادراتی در این صنعت، دو راهکار دیگری است که باید برای توسعه صادرات مبلمان اجرایی شود.
*عضو اتاق بازرگانی ایران و عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان
ارسال نظر