گروه بازرگانی- عملیات احداث سیلوی ۱۵۰هزار تنی زر ماکارون دیروز با حضور وزیر بازرگانی آغاز شد.

دکتر میرکاظمی در حاشیه این مراسم گفت: کمبود سیلو در کشور که مربوط به ۵۰ سال پیش می‌شود با مشارکت مردم و بخش‌خصوصی تا دو سال آینده به طور کلی برطرف خواهد شد. به گفته وزیر بازرگانی در حال حاضر ۵میلیون تن کسری سیلو در کشور وجود دارد که با مشارکت کارخانه‌های آرد و بخش‌خصوصی این نیاز تا پایان سال ۸۷ تامین می‌شود.

وی به صدر مجوز ساخت ۱۳میلیون تن سیلو در کشور اشاره و عنوان کرد: هم اکنون ۵/۳میلیون تن سیلو در دست احداث است.

وزیر بازرگانی افزود: رقابت مناسبی میان سازندگان سیلو در کشور ایجاد شده و امیدواریم این روند همچنان ادامه یابد.

دیروز در گوشه‌ای دیگر از تهران، یعنی منطقه اشتهارد، کلنگ احداث یک سیلوی ۱۰۰هزار تنی به زمین زده شد. مجری این سیلو نیز بخش‌خصوصی است. در این مراسم اردکانی و شریفیان از اعضای هیات‌مدیره شرکت‌ بازرگانی دولتی و معاونان این شرکت و نیز قلی‌پور مسوول کمیته خصوصی‌سازی سیلو و تعدادی از فعالان بخش‌خصوصی حضور داشتند. در این مراسم مسلمی، مدیرعامل سیلو ۱۰۰هزار تنی آذرپاد اشتهارد هدف از ساخت این سیلو را کمک به اشتغال‌زایی و شکوفایی اقتصاد منطقه و نیز مشارکت در طرح ملی ذخیره‌سازی گندم عنوان کرد و گفت: دولت برای حمایت از بخش‌خصوصی در برابر احداث هر تن سیلو برای ذخیره‌سازی گندم ۷۰هزار تومان تسهیلات پرداخت می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه سیلوی ۱۰۰هزار تنی تا هفت ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید، افزود: تجهیزات مورد استفاده در این سیلوی فلزی از سه ماه قبل در ترکیه در حال ساخت است و به زودی وارد کشور خواهد شد.

ساخت بزرگ‌ترین سیلوی خاورمیانه

همچنین روز سه‌شنبه عملیات ساخت سیلوی ۵۰۰هزار تنی شهرستان ورامین با حضور سفیر انگلیس در ایران، جمعی از مسئولان وزارت بازرگانی و چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

معاون اداری مالی فرمانداری ورامین درحاشیه‌این مراسم گفت: باتوجه‌به‌اینکه ورامین ازبزرگ‌ترین تولیدکنندگان غلات در استان تهران است، احداث چنین سیلویی می‌تواند در افزایش کیفی محصولات کمک زیادی کند. اصغر بختیاری افزود: تولید بیش از یکصد هزار تن گندم و جو در این شهرستان، کار ذخیره‌سازی رابامشکل مواجه کرده بود که به‌ناچار مازاد تولید به شهرهای اطراف ارسال و یا در باند فرودگاه عسکرآباد انبارسازی می‌شد. وی افزود: وزیر بازرگانی در بازدید سال گذشته خود از محل انباشت غلات ورامین، قول داد که‌از محل دو درصد خرید غلات، سیلویی در ورامین احداث کند. بختیاری گفت: این سیلو با ظرفیت ۵۰۰هزار تن، بزرگ‌ترین سیلوی خاورمیانه است که‌علاوه‌بر ورامین به سایرشهرستان‌های استان تهران و نیز استان‌های همجوار خدمات‌دهی می‌کند. وی با اعلام اینکه سیلوی یادشده ‌با مشارکت بخش‌خصوصی و یک شرکت «انگلیسی» احداث می‌شود، اظهار کرد: با راه‌اندازی این سیلو سه هزار شغل مستقیم و چند هزار شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.

قائم‌مقام وزیر بازرگانی هم در مراسم عملیات کلنگ زنی این سیلو در روستای ابردژ (قلعه‌بلند) واقع در شهرستان ورامین گفت: احداث بزرگ‌ترین سیلوی جهان به ظرفیت ۵۰۰هزار تن در این شهرستان، حکایت از خروج دولت از تصدیگری و واگذاری امور سیلوسازی به بخش‌خصوصی دارد. شجاع‌الدین بازرگانی افزود: سیاست دولت نهم و نظام جمهوری اسلامی ایران در قالب سند چشم‌انداز ۲۰ساله و برنامه‌ چهارم توسعه، تکیه‌ بر جلب سرمایه خارجی، حمایت از بخش‌خصوصی و خروج از تصدیگری دولت در فضای اقتصادی است.

سفیر انگلیس در تهران نیز در این مراسم گفت: نگاه من به ‌روابط ایران و انگلیس همواره ‌خوشبینانه بوده است و حضور پیمانکاران انگلیسی درساخت سیلوی ۵۰۰هزار تنی ورامین این ادعا را ثابت می‌کند. جفری آدامز افزود: امروز در پروژه کلنگ‌زنی عملیات احداث بزرگ‌ترین سیلوی جهان، حمایت‌های موردنیاز ازجمله حمایت دولت ایران، نمایندگان مجلس و بخش‌خصوصی این کشور انجام شده و کار اجرای آن توسط یک شرکت بسیار ماهر ایرانی هدایت می‌شود. وی با بیان اینکه وظیفه من در تهران حمایت از اجرای این پروژه است، گفت: این سیلو به‌دلیل مجاورت با شبکه راه‌آهن سراسری می‌تواند خدمات خود را با کمترین هزینه در اختیار متقاضیان قرار دهد.